Święta Bożego Narodzenia - pora słać życzenia ...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
zorza
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 lut 2020 22:06

Re: Święta Bożego Narodzenia - pora słać życzenia ...

Post autor: zorza »

Ufff...to nawet w Święta jak się chce można zrobić " z igły widły " -? Więcej spokoju Nowym Roku :kwiat:
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Muzyczka »

Zorza - nie ja pierwsza zaczęłam, nie czepiałam się i nie miałam pretensji, wybacz...To też dla mnie niemiłe...Ja jedynie broniłam się i sądzę, że to kwestia tolerancji i kultury. Dałam potem dwa przykłady, bo różnie piszą w różny sposób, różnymi czcionkami i kolorami, czerwonymi, czy pogrubionymi, dużymi, ukosem, drukowanymi i, z przerwami i itd...
W pisaniu, a i czasem wiadomo - pomyłki wkradną się niechcący jak szybko odpowiada się i nie ma czasu wtedy, bo praca czy inne sprawy gonią...... też jak kto woli i uznaje - tak pisze w danym temacie i ect ..i nikt nikomu nie zarzuca i nie ma pretensji....

O ile pamiętam, to było ok 21.32, więc koniec drugiego dnia Świąt Bożego Narodzenia.... Wtedy odpoczywałam już po trudach dnia...Byłam zaskoczona pisaniem BożenyMat ... Jakbym kogoś nie wiadomo jak obraziła życzeniami, i to porównanie....jak wielką krzywdę zrobiłam...
Tak sobie wyobrażam, że jakby każdy tak reagował ciągle, niemiło, ze swoim komentarzem i miał przedziwne i przeróżne skojarzenia po tym co każdy pisze i z czym mu się kojarzy pisałby , komentował lub jak indywidualnie odbiera i jak jest niezadowolony, to byśmy chyba zwariowali...

Spokój mam na szczęście i odpoczywam na wyjeździe.. Jutro wracam..
Serdecznie pozdrawiam...
zorza
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 lut 2020 22:06

Post autor: zorza »

Muzyczko Kochana- nie napisałam o co mi chodzi, byłam zdumiona zarzutami pod Twoim adresem o napisanie życzeń zbyt dużymi literami. Niebywale ...a spokoju życzę nie tylko Tobie, sobie sobie też.... Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 lip 2018 18:32
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: BozenaMat »

Drogie Panie..... zadałam proste pytanie o cel tak dużej czcionki.
Oczekiwałam zwykłej odpowiedzi, a nie eseju na miarę pracy magisterskiej.
Jakbym kogoś nie wiadomo jak obraziła życzeniami, i to porównanie....jak wielką krzywdę zrobiłam...
Nic nie było o obrażaniu czy krzywdzie. Czytaj Muzyczko ze zrozumieniem.
I to tyle ode mnie. Jak macie ochotę na "boks" to bardzo proszę. Ale już beze mnie.
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Kochana Zorza-
- bardzo bardzo dziękuję za napisanie i wdzięczna jestem, i masz rację, zdecydowanie, to jest bardzo niebywałe....
Hm...

BozenaMat- muszę jeszcze wyjaśnić, cytat Twój ostatni jest pokombinowany z mojej wypowiedzi i niedokładny, zmieniający sens, poniżej tak jak ja pisałam:

"Jakbym kogoś nie wiadomo jak obraziła życzeniami, i to porównanie....jak wielką krzywdę zrobiłam..."

Bo tak zareagowałaś. I wzdrygnęłaś się - czy wielki problem stał się?. . Zapytuję?

A "Krzywdę "- wyjaśniam - w sensie dużych liter, bo jest Twe porównanie, że jak wół poczułaś.... I jak bardzo wzdrygnęłaś się....? ... To dla kogoś, co pisał, uważam jest krzywdzące, szczególnie to napisanie : " że jak wół poczułaś....i w sumie sama nie wiesz co."
BozenaMat pisze: 26 gru 2024 21:32 Ja po tym tekście z literkami jak wół poczułam ..... w sumie sama nie wiem co. Wzdrygnęłam się.

Ale mimo wszystko życzę miłego wieczoru świątecznego......
I że to taaaaki problem stał się, że mimo wszystko!!!!;... piszesz dalej.. zrozumiałam tak, mimo i Twego jak wół poczucia ....

Czytam zawsze ze zrozumieniem.

To nie esej, tylko moje próby w wieloraki Ci wyjaśnienia i podobnie sama też piszesz np. grubymi literami.

To ja wyjaśniałam co i jak, odpowiedziałam zaraz na Twe zapytanie!!!!! i to nie żaden esej ( on inaczej wygląda), a z mej strony to dalsze były opisanie co i jak ( i w tym momencie też mogę Ci napisać, że nie czytasz ze zrozumieniem).

Ja napisałam po zapytaniu Twoim i wyjaśniłam szybko po wspaniałym porównaniu Twym do woła i wzdrygnięciu. To potrafiłaś znowuż napisać niemiło:
BozenaMat pisze: 26 gru 2024 23:23 Chyba jednak dla niektórych trzeba pisać literkami jak wół.

To ja powiem już dobranoc i przepraszam za zamieszanie. Szkoda "bić pianę"........
Dlaczego pisać literkami jak wół?...A dlaczego bić pianę? I dlaczego tak niemiło!?..Kto zaczął pierwszy opisywać me życzenia i tak zareagował? Szczególnie z cytatem:" jak wół....."

Po co piszesz, że tylko zapytałaś? Przecież była zaraz odpowiedź. To dalej napisałaś do mnie nieprzyjemnie.....

Musiałam wyszczególnić pewne rzeczy. Trudno. Staram się być w porządku i to opisałam wcześniej i teraz w moich wypowiedziach.

Jeśli każdy z nas by tak reagował na życzenia pisane dużymi literami na NS , lub jak coś nie podoba się i ma się skojarzenia do woła, lub pisał,że wzdrygnął i jak wół poczuł..hm.

To zróbmy może tak, że każdej osobie piszącej z forum NS będzieny od teraz komentować, jak koleżanka Pani BożenaMat-( jak coś nie podoba się, dlaczego pisze ktoś tak czy siak - dużymi literami, i jak ta osoba czytająca poczuje się, tj. jak jakie zwierzę? i czy wzdrygnie, czy wystraszy się, czy szok przeżyje lub wstrząśnie .... Oby nie zawał.. żartuję...

I dlaczego na koniec wypowiedzi BożenyMat, tak napisanie?-

"Jak macie ochotę na "boks" to bardzo proszę. Ale już beze mnie."

Nikt "nie boksuje" z nas i proszę niczego nam nie sugerować, wypraszam ja sobie.. nie moje klimaty.

To tylko ciągle reakcja moja i cały czas zdziwienie, jak można jak wół poczuč....
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

BozenaMat- nie wyjaśniłam dokładnie o co mi chodziło w tym pierwszym cytacie, co w ostatniej wypowiedzi umieścila BozenaMat- i już wyjaśniam, że był inny kontekst i nie w całości zamieszczony cytat, a mianowicie brak zdania wcześniejszego mówiącego o moim zaskoczeniu pisaniem BożenyMat...i że " krzywdę zrobiłam pisząc dużymi literami.."... Bo aż wzdrygnęłas się i itd...i jak wół poczułaś.....

Muzyczka pisze: 28 gru 2024 17:22 Byłam zaskoczona pisaniem BożenyMat ... Jakbym kogoś nie wiadomo jak obraziła życzeniami, i to porównanie....jak wielką krzywdę zrobiłam...
Wszystkich czytających przepraszam za to, proszę o zrozumienie, że bronię się.. Chcę zakończyć to wszystko, nie ma sensu.
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 lip 2018 18:32
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: BozenaMat »

Jak to mawiała moja córka…. ręce opadają i mózg się lasuje. Nie mam już sił. Zadałam proste pytanie o sens wielgachnych jak wół literek, otrzymałam odpowiedź (choć mnie nie zrozumiano) i poszła lawina.

Cóż, bywa. Dlatego wyjaśnię to, co Muzyczkę frapuje i żegnam się z tematem i Forum. To już nie moje klimaty.
1. „Ja po tym tekście z literkami jak wół poczułam……”
Chodziło mi Muzyczko, że to literki były jak wół (wielkie jak wół) i poczułam się po nich…….. wzdrygnęłam się. To nie ja poczułam się jak wół…… literki były jak wół wielkie.
2. „Bić pianę”……… według SJP „czyli: prowadzić nieistotne, nieprowadzące do niczego rozmowy”.
3. Muzyczka napisała, że pokombinowałam Jej wypowiedź i była niedokładna. Nieprawda. Skopiowałam i wkleiłam. No ale nie zamierzam już nic na ten temat pisać i tłumaczyć, że czarne to białe.
4. Jeszcze dodam, bo być może znów będzie źle zrozumiane.
„Mózg się lasuje”, to powiedzenie, modne kiedyś wśród młodzieży, oddające niemożność ogarnięcia rozumem jakiegoś zjawiska, wydarzenia, informacji….. czyli ja już nie ogarniam tych elaboratów Muzyczki.
Jeżeli będą jakieś niejasności, to jestem gotowa wszystko wyjaśnić osobiście. Żaden problem, by podjechać na Lippóczy'ego. Forum już zamykam, nie będę tu nic pisała.

Jeszcze raz wszystkich przepraszam za zamieszanie. Nie lubię krzyku w Internecie, wszelkie duże litery działają na mnie zniesmaczająco. Stąd było to pytanie o te literki jak wół. Wyszło jak wyszło.
Przepraszam i żegnam wszystkich dziękując za wspólne lata. Poznałam tu naprawdę wspaniałych ludzi, mam kilka serdecznych koleżanek i miło będę wspominała czas spędzony na Forum.
Do zobaczenia gdzieś w sanatoryjnych murach :)
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

BozenaMat-, więc zapraszam.... Serdecznie....

Dziwi mnie wzdrygnięcie i to z głupiego powodu dużych literek... Nie olbrzymich!!!

Gdyż to co zauważyłam, jeszcze jest możliwość większych literek pisania w tej opcji tu na forum, gdyż są jeszcze olbrzymie literki - chciałam dokładnie to przedstawić..o wiele większe.

I po co pisać, że poczułaś się jak wół? ... I dałaś trzy kropki więc każdy mógł domyślać niewiadomo czego, że poczułaś się jak wół dosadnie, dobitnie,jak zwierzę nie człowiek!??? jak wół???? że te życzenia takie tragiczne były????...

I że wzdrygnęłas się? To jakieś obruszenie... ? Czyli aż tak źle zrobiłam?.. tragedia?... I o biciu piany?.. po co?...

Wszystko wyolbrzymilaś na maksa...

W któreś wypowiedzi napisałam, to kwestia kultury, i tolerancji...i uważam teraz i mądrości...

Nie potrzebuję pisania co to znaczy bić pianę, bo bdb wiem, tylko po co tak piszesz? Dlaczego tak niemiło, czy nawet złośliwie...

Trzeba myśleć co pisze się i po co tj.w jakim celu i może nawet jak w szachach pomyśleć troszku do przodu ? ( czy czasem kogoś nie urażę ) - ( bo mi się aż tak bardzo coś nie podoba? tj .Tobie ) - jak pomyśli się, to potem nie ma problemu z własnym mózgiem !!!
Awatar użytkownika
Andrzej1958
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 maja 2018 19:18
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 8 razy
Podziękowano: 27 razy

Post autor: Andrzej1958 »

Święta, Święta i po Świętach.
Koniec miłości i dobroci.
Trzy dni wystarczy, a nawet to aż nadto.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: Kleinehexe »

Oj tam, oj tam zaraz brak. Embargo ktoś wprowadził? ;) Przecież każdemu może się zdarzyć zareagować zbyt pochopnie, albo coś źle zrozumieć. Nie ma ludzi nieomylnych, a na błędach człowiek się uczy. Mnie ta dyskusja wiele nauczyła, a lepiej na cudzych niż własnych błędach się uczyć, za co autorkom dziękuję. :kwiat:
Parę głębokich oddechów, emocje opadną i wszystko inaczej będzie wyglądać. Może nawet okazać się to wszystko zabawne? Szkoda życia na dąsy. :)
ODPOWIEDZ