Komisja ZUS
- Goral niskopienny
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 19 lut 2018 12:55
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 9
Re: Komisja ZUS
W marcu złożyłem papiery w zus odnośnie rehabilitacji. Dostałem termin do pani orzecznik na 1.04.2021. Pani orzecznik po wywiadzie i badaniu powiedziała mi, że nie wie co ze mną zrobić i musi się zastanowić, więc kilka dni czekałem na listonosza. Przyszedł z listem poleconym
Wysowa krystalicznie czyste powietrze , rewelacyjna domowa kuchnia ( tak smacznych zup nie jadłem nigdy w życiu ), wypady na szczyty Beskidu Niskiego ( może i niski, ale bardzo stromy)
Ustroń Równica ( czyli inaczej Titanic). Stołówka taka sobie, ale bardzo profesjonalnie prowadzone zabiegi. Rewelacyjny 2 solankowe baseny największe w Polsce i codzienne wyjścia na ©ównicę ciężkim czerwonym szlakiem.
Teraz Wieniec Zdrój - ma nadzieję, że się nie zawiodę. To już mój ostatni wyjazd z zus, bo w przyszłym roku wybieram się na zasłużoną emeryturę..
- acik61
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 05 paź 2019 18:51
- Oddział NFZ: Opolski
- Staż sanatoryjny: 4
Chyba pamiętasz moją historię - wcześniej w tym temacie opisana- ...." nie jest pan niezdolny bla bla.....". - odwołanie do komisji (w między czasie skierowanie w trybie pilnym na operację barku)... decyzja utrzymana w mocy .....Ktoś pisze sąd- ok jak masz "na boku" na pół roku, na rok życia....
Walcz dani może Tobie się uda i przywrócisz wiarę w ludzi, w urzędy
Pozdrawiam
-
henrys66
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 30 cze 2013 20:56
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 13
- dani888
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 12 lis 2019 20:15
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 2
Zrobiłam tak - skserowałam sprzeciw , nowe zaświadczenia od specjalistów różnych , oryginały wysłałam pocztą z dowodem nadania i potwierdzeniem poczty , że dotarło do ZUS-u . Potwierdzenie otrzymałam smsem , kopie są w moim posiadaniu i czekam....
Aciku , doskonale pamiętam Twoją sytuację bo interesowałam się tym wtedy gdyż w moim przypadku chodziło o świadczenie rehabilitacyjne . Teraz walka o rentę , mam nadzieję , że nie będę musiała sądzić się ale jeśli będzie trzeba to i owszem . Jeśli mnie zakład pracy w międzyczasie zwolni (na razie czekają ze mną ) to zarejestruję się w urzędzie pracy bo jeść muszę , prawda ? Tobie również życzę wszystkiego dobrego i zdrowia przede wszystkim , buziole przyjacielskie
Góralu niskopienny , jak u Ciebie ? Nadal czekasz na pismo ? Powodzenia życzę
Henry , miałeś pewnie lekarza orzecznika a nie komisję lekarską bo to dwie różne sprawy , dobrego uzdrowiska i zdrówka . Mam nadzieję , że zdradzisz nam gdzie i kiedy wyjeżdżasz
- dani888
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 12 lis 2019 20:15
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 2
Może zasugeruj im coś sam ?
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękowano: 1 raz
- andrzej590
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 28 kwie 2017 12:58
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 10
-
Arker
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
- Oddział NFZ: Lubelski
- Podziękował: 54 razy
- Podziękowano: 33 razy
Tez sie pochwale ,mialem komisje (nie zaoczniehenrys66 pisze: 23 kwie 2021 17:09 Witam. Właśnie jestem po komisji ZUS Lublin. Rehabilitacja przyznana , teraz czekam do 10 maja i dzwonię o termin i miejsce . Z tego co się dzisiaj dowiedziałem to termin na wrzesień , chyba że ze zwrotów. Obecnie rozdzielany jest marzec 2020.