Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Kasia - 79
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 28 wrz 2013 20:44
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 0

Re: Sanatorium z ZUS

Post autor: Kasia - 79 »

kruszynka pisze:Witaj Kasiu poprawiam informację lubelski ZUS nie ma w umowie Buska i juz mieć nie będzie .Pozdrawiam serdecznie :)
Ja nie pytałam o lubelski tylko ogólnie,a jak chodzi o szczegóły to interesuje mnie małopolski ZUS.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Sorki to miała być info do Aga01 :oops:
Przepraszam :oops:
Aga01
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 06 kwie 2013 18:48

Post autor: Aga01 »

Witam Kruszynka
nie pocieszyłaś mnie, zależało mi na Busku. Chcę wiosną składać wniosek do Zus-u o sanatorium w ubiegłym roku byłam w Polańczyku, chcę gdzieś indziej ale nie mam pomysłu gdzie. Mam problemy z kręgosłupem i zależy mi na dobrej rehabilitacji.
forumowicz

Dzień dobry Aga :) niebawem ZUS lubelski zamieści informacje ,więc zobaczysz gdzie kieruje .Natomiast jeśli chodzi o Busko na 100% nie mają popdpisanej umowy i nie będą juz mieli.To info z pierwszej reki w ZUS lubelskim.
Przemyś inne ośrodki Pieniawa w Polanicy ,Iwonicz,Krynica Zdrój ,Ustroń itd .Jest dużo dobrych sanatoriów z dobrą rehabilitacją dot kręgosłupów.
Pozdrwiam i powodzenia :kwiat:
Aga01
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 06 kwie 2013 18:48

Post autor: Aga01 »

Cześć Kruszynka
dzięki za dodatkowe info. Zastanawiam się nad Iwoniczem - bo blisko lub Wysową, która ma bardzo dobre opinie. W ubiegłym roku chciałam w pierwszej kolejności Busko potem Ustroń (też bardzo dobre opinie) ale nie dostałam. Na komisji lekarskiej miałam bardzo miłego lekarza ale panie, które przydzielały konkretne sanatorium nie były skore do rozmowy. Mam nadzieję, że w tym roku będzie lepiej zamierzam pójść dobrze przygotowana. Pozdrawiam cieplutko.
forumowicz

Witaj Aga :) może to dobre przygotowanie pomoże życzę Tobie tego pozdrawiam. :)
forumowicz

Mam pytanie do osób które wyjeżdzają z ZUS na rehabilitację ,kiedy ZUS zwraca koszty a kiedy nie ? czy jest taka sytuacja ,jakie trzeba mieć rachunki .Dzięki za podpowiedzi ;) :)
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Droga Kruszynko . ZUS zwraca tylko koszty podróży do sanatorium ( w ramach prewencji ) ja o innych zwrotach nic nie wiem a dodam ,ze drogę powrotną też . druga klasa ja za 1400 km w obie strony dostałem 136 złotych . Pozdawiam :kwiat:
wandzia
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 06 maja 2012 15:57
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: wandzia »

Zus zwraca za dojazd parę dni przed wyjazdem -nie trzeba mieć rachunków płacą wg swojej listy :ilość kilometrów ,cennik najtańszych przejazdów :o tak było w moim przypadku. :)
forumowicz

A koszty pobytu nie zwraca? :o :lol: zakwaterowanie ? :(
ODPOWIEDZ