Fajny film wczoraj widziałem

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
forumowicz

Re: Fajny film wczoraj widziałem

Post autor: forumowicz »

;) :D . Pozdrawiam
forumowicz

O 21:25 dzisiaj w TVP 1 polecam film Syberiada Polska.

" Nocą 10 lutego 1940 r. NKWD wysiedla mieszkańców wsi Czerwony Jar na Podolu. Wśród wysiedleńców jest rodzina Jana Doliny - jego żona Antonina oraz synowie Staś i Tadzio. Podróż na Syberię trwa 40 dni - najpierw pociągiem, potem pieszo i saniami. Ich nowym domem jest obóz pośrodku tajgi, gdzie muszą się zmierzyć nie tylko z zimnem, głodem i chorobami, ale także z brakiem prywatnej przestrzeni i jakiejkolwiek nadziei na przyszłość. Pierwszej wiosny choroby dziesiątkują wysiedleńców, również rodzinę Jana."
forumowicz

Polecam dzisiaj film pt"Nadzy wśród wilków
115 min, Dramat wojenny, Niemcy 2015

• Niemiecki obóz koncentracyjny w Buchenwaldzie. Więzień Hans Pipping znalazł 3-letnie żydowskie dziecko, które zostało przemycone do obozu w walizce. W sprawę są wtajemniczeni pozostali towarzysze niedoli. Wszyscy zdają sobie sprawę, że jeśli obecność małego Żyda zostanie ujawniona, grozi mu pewna śmierć. Łączą więc siły, by ukryć chłopca. W działalność konspiracyjną angażują są zarówno Żydzi, Polacy, jak i niemieccy komuniści i Rosjanie. Tymczasem zbliża się front, terror w obozie się nasila. Więźniowie organizują powstanie przeciwko esesmanom

godz 21:25 TVP 1
forumowicz

Czekam na nowe Gwiezdne Wojny.
:roll:
forumowicz

Polecam dzisiaj do obejrzenia film pt" W ciemności."

Leopold Socha jest kanalarzem. Do pensji dorabia kradzieżami; przed wojną siedział za to w więzieniu. W trakcie likwidacji lwowskiego getta mężczyzna spotyka poszukującą schronienia grupę Żydów. Są wśród nich ludzie o różnym statusie społecznym i majątkowym. Socha zgadza się pomóc im ukryć się w kanałach za 500 złotych dziennie. Od tej chwili dogląda uciekinierów, narażając na niebezpieczeństwo siebie, żonę i córkę. Ma świadomość, że w każdej chwili może wpaść w ręce Niemców lub Ukraińców. Z czasem pieniądze i kosztowności się kończą.
155 min, Dramat wojenny, Kanada/Niemcy/Polska 2011

W reżyserii Agnieszki Holland
TVP 1 godz 21:20
Z polską obsadą aktorską , oraz z : Benno Fürmann (Mundek Margulies)
forumowicz

• Tylko dzisiaj mozna obejrzeć za darmo film "Ida" Pawlikowskiego - pierwszy w historii polskiego kina film, który otrzymał Oscara dla najlepszego filmu nieanglojęzycznego! :kwiat:
    http://vod.pl/filmy/ida/npbw9#

Po pięknym dniu obejrzę do zaplanowanej kolacji zdążę :D :oops: :D
    Polecam :)

forumowicz

To nie jest film o miłości dwojga kochanków ,to nie jest też film wojenny czy historyczny.
:serce: :serce:
forumowicz

Potrafię mówić o swoich emocjach , ale tutaj "brak mi słów" .............. , chyba nawet nie trzeba nic mówić

:serce: :serce: :serce:
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: margot »

Nie wczoraj a dzisiaj oglądałam UPROWADZONA 3
kolejna świetna część , czekam już na 4 :D
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Wczoraj ogladałam film na TVP 1 20;25 Aminata -siła miłości ostatni odcinkowy serial kostiumowy
opowiwśc o losach żyjących w 18 w czarnoskórej Aminaty Diallo ,która w wieku 11 lat została porwana przez handlarzy
niewolników szkoda że koniec serialu :kwiat: :)
ODPOWIEDZ