Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Re: Sanatorium z ZUS

Post autor: ANDY12345 »

Ale nie ostateczna, bo zawsze możemy się odwoływać a dokumenty od specjalisty już są i nie trzeba znowu po nie chodzić. Jedno się potwierdza że wszystko zależy od lekarza i jego tzw. zdania bo trudno powiedzieć "wiedzy" jak są dwie odmienne opinie.
Edi1234
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2018 21:44
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Edi1234 »

Ja będę jechała trzeci raz,skierowanie wypisywał mi lekarz rodzinny na moją prośbę
DORO
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 wrz 2015 08:23
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: DORO »

Renata 73, jeśli to nie jest finał i będzie c.d. w temacie świadczenia rehabilitacyjnego to prawdopodobnie dostaniesz sanatorium na kolejnej komisji :), pozdrawiam
RENATA 73
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 29 lis 2018 21:04

Post autor: RENATA 73 »

DORO Dobry wieczór
Dziękuję za odpowiedź ale myślę że już się tam więcej nie pokaże .Zasiłek rehabilitacyjny mam do 15.04 i mam nadzieję że wrócę do pracy .
Pozdrawiam serdecznie :P
DORO
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 wrz 2015 08:23
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: DORO »

RENATA 73, zawsze możesz złożyć wniosek sama w terminie późniejszym, powodzenia :)
RENATA 73
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 29 lis 2018 21:04

Post autor: RENATA 73 »

DORO serdecznie dziękuję za radę .
Pozdrawiam milutko :kwiat:
Awatar użytkownika
Cygana
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 lut 2018 00:29
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Cygana »

Andy...hanys...dziekuje za podpowiedź, w kwietniu będę miała świeży rezonans i będę działać to może na jesień coś się uda,puki co skupiam się na nowej pracy Muszę się dobrze zakotwiczyc :lol: .Pozdrawiam :D
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Edi1234 pisze: 30 sty 2019 15:15 Ja będę jechała trzeci raz,skierowanie wypisywał mi lekarz rodzinny na moją prośbę
to całkiem tak jak u mnie. Trzy wnioski od lekarza pierwszego kontaktu i trzy wyjazdy. Czwarty wniosek od neurologa i odmowa. Czyli specjalizacja nie ma znaczenia, liczą się wyniki badan przede wszystkim i badanie orzecznicze a kto kieruje to mało istotne .
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Powtarzam jeszcze raz wszystko zależy od widzimisię lekarza orzecznika, ile macie przykładów że lekarze orzecznicy cudownie uzdrawiali ludzi ciężko chorych lub bez nóg czy rąk i pozbawiali ich rent. Czy im poodrastały, czy może musieliby im jeszcze więcej odciąć ?
Proszę się przejść do Sądu Pracy i zobaczyć ile jest spraw dotyczącej ZUS a ile pracodawcy.
Kolega który przeszedł dwie operacje na kręgosłup, dostawał bez problemu prewencję i był już 8-krotnie w sanatorium teraz orzeczniczka powiedziała że nie dostanie. Sami wiecie że kręgosłup to nie paluszek i całkowite wyleczenie nie wchodzi w rachubę nawet operacyjnie. Pozdrawiam.
henrys66
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 cze 2013 20:56
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 13

Post autor: henrys66 »

Mam pytanie czy będąc na turnusie ZUS można częściowo skorzystać z urlopu i częściowo ze zwolnienia.
ODPOWIEDZ