ubiór kobiety po 50ce! jak powinien wyglądać?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
AleksandraWroclaw
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2011 21:34
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 1

Re: ubiór kobiety po 50ce! jak powinien wyglądać?

Post autor: AleksandraWroclaw »

AleksandraWroclaw pisze:Każdy z nas powinien ubierać sie w to co lubi i w czym sie dobrze czuje.
Tylko jest jedno ale.....nie w CO, tylko jak się ubieramy :?: :?: :?:
Jedne pania ubierają sie elegancko co nie znaczy drogo i wyróżniają sie z tłumu,
drugie natomiast nie mają za grosz gustu i są zawsze tłem tych pierwszych....

Uważam ,że te kreatywne i wyróżniające się kobiety ,zawsze były narażone na plotki wynikające z zazdrości i zawiści tych drugich.
Poza tym,za inteligentnym i twórczym doborem stroju, powinno iść inteligentne i twórcze zachowanie,które dopełnia wizerunek człowieka wyróżniającego się na tle innych.....
Dobrze ubrane i zadbane kobiety zawsze odróżnia coś, co nie jest przeciętne i powszechne.....

hmm... :lol: ....widze,ze nie tylko kobiety zmienne są....., hasło "+"
, dlaczego Pan sie rozmyślił?
AleksandraWroclaw
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2011 21:34
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: AleksandraWroclaw »

ewasz pisze:Ależ Olu, kto tu mówi o centrum aglomeracji :shock:
Na myśli miałam choćby kurorty, gdzie biega się na zabiegi :lol:
Pozdrawiam :kwiat:

Ewa ,to oczywiste, ale ja jednak wolę dzinsy :D
Dobrej nocy
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

AleksandraWroclaw pisze:
ewasz pisze:Ależ Olu, kto tu mówi o centrum aglomeracji :shock:
Na myśli miałam choćby kurorty, gdzie biega się na zabiegi :lol:

Ewa ,to oczywiste, ale ja jednak wolę dzinsy :D
Dobrej nocy
Osobiście też wolę :)
Dobranoc :kwiat:
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

Dresowe sukieneczki teraz jak najbardziej w modzie :o Dresowe spodnie do szpilek też jak najbardziej ,więc nie ma o co się spierać :D :D :D Można ganiać w dresie ile się chce :D :D Ja mam w niedzielę komunię w rodzinie (córeczka siostry męża) i ...mam zamiar wystąpić w przykrótkich spodenkach i tuniczce co już wywołało oburzenie u mojego Małża cyt: Kobieta na takie okazje zakłada sukienki :shock: ...Chyba uwielbiam robić mu na przekór więc będą szare spodnie ,czarno-szara tunika i ...czerwone szpilki :twisted: :twisted: :twisted:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

medi pisze:Dresowe sukieneczki teraz jak najbardziej w modzie :o Dresowe spodnie do szpilek też jak najbardziej ,więc nie ma o co się spierać :D :D :D Można ganiać w dresie ile się chce :D :D Ja mam w niedzielę komunię w rodzinie (córeczka siostry męża) i ...mam zamiar wystąpić w przykrótkich spodenkach i tuniczce co już wywołało oburzenie u mojego Małża cyt: Kobieta na takie okazje zakłada sukienki :shock: ...Chyba uwielbiam robić mu na przekór więc będą szare spodnie ,czarno-szara tunika i ...czerwone szpilki :twisted: :twisted: :twisted:
Najważniejsze Medi byś czuła się w tym stroju dobrze, bo to jest najważniejsze ;)
W końcu nie idziesz na raut :twisted:
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Pewnie ,że będę się dobrze czuła ,w torebce wylądują srebrne balerinki ...tak na wszelki wypadek ;) :lol: :lol:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

A ja sie szykuje na popołudniowy wypad..chyba bede sie czuła w tym co założę wygodnie.. ;) :lol:
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Kruszynko ten plusik dla mnie to za te czerwone szpilki :?: ;) :twisted: :twisted:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

ewasz pisze:Nie musi być wcale drogo a może być super elegancko ;)
Nawet w dresie można się dobrze prezentować :)
Ewasz a czego Ty się ubrana w dres spodziewasz :roll:
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Lubię czasami "przelecieć" się po blogach modowych :D Mam swoje ulubione blogerki 8-) Ale czasami zaglądam na blogi "całkiem nie z mojej bajki" i dziś trafiłam na świetny tekst baaardzo puszystej młodej osóbki :idea:
cyt: Gdy nosi się rozmiar 52, noszenie krótkiej, przyciągającej wzrok sukienki nie jest łatwe. W zasadzie sukienkę tą kupiłam, by nosić ją bardziej jak tunikę - z paskiem i getrami do kolan. Ale przyszła taka niedziela, w którą chcieliśmy z mężem pojechać na spacer do Kolonii. Wiecie, taka marcowa niedziela, gdzie pod długiej zimie wreszcie zrobiło się o wiele cieplej i bardzo chciałoby się założyć coś lżejszego. Bez większego zastanawiania wyjęłam z szafy tą sukienkę i włożyłam do niej tylko ciemno-transparente rajstopy. By niepotrzebnie dodatkowo jej nie skracać odpuściłam sobie pasek. Niby wygląda z nim o niebo lepiej (wcięcie w talii i te sprawy) to przy włożonym płaszczu nie było praktycznie różnicy.

I czułam się naprawdę dobrze. Oczywiście przyciągałam to i owo spojrzenie, ale to bardziej kolor, czy faktura sukienki. Nikt raczej nie miał zszokowanej miny ;)

Wszystko jest w naszej głowie - nasze lęki i wątpliwości. Tak naprawdę nigdy się nie dowiemy, co o nas myśli każdy przechodzeń. A nawet jeśli coś pomyśli to może potrwa to 5 sekund, a później coś innego zwróci jego uwagę. Warto dla takich pięciu sekund ubierać się bezpiecznie? Chyba nie. Ważne, by wyglądać pięknie.

Cóż tak jak napisała autorka tego tekstu wszystko jest w naszej głowie ,całe to wypada nie wypada to nasz wymysł ,ubierajmy się tak żebyśmy czuły się pięknie dla nas samych ,co nas obchodzi co o tym czy tamtym pomyśli ktoś inny
ODPOWIEDZ