Fajny film wczoraj widziałem
-
forumowicz
Re: Fajny film wczoraj widziałem
tak, wczoraj obejrzałam film "Skazaniec" , pewnie to było powodem, że sen nie chciał przyjść.
Dramat, dużo przemocy, ale wszystkie zdarzenia można przenieść do codziennego życia, można znaleźć się w nieodpowiednim miejscu i czasie,wówczas lawina zdarzeń uruchamia się, co jest bardzo pozytywne to , to , że trzeba wierzyć w pomoc drugiego człowieka i miłość
-
forumowicz
Rok 1944, front włoski. Eskadra składająca się z czarnoskórych pilotów stara się udowodnić, że zasługuje na szacunek w hołdującej uprzedzeniom rasowym armii USA. Zgrany zespół tworzą Marty Julian, Joe Little, Ray Gannon, Andrew Salem oraz Samuel George, dowodzeni przez majora Emanuelle'a Stance'a i pułkownika A.J. Bullarda. Między Martym i Joem pojawiają się niesnaski. Marty nie może sobie poradzić z uzależnieniem od alkoholu. Joe Little podejmuje ryzykowne akcje, nawiązuje romans z piękną Włoszką, a w klubie oficerskim wdaje się w awanturę.
reżyseria: Anthony Hemingway
wykonawcy: Terrence Howard (A.J. Bullard), Cuba Gooding jr (Emanuelle Stance), Nate Parker (Marty "Easy" Julian), David Oyelowo (Joe "Lightning" Little), Tristan Wilds (Ray "Junior" Gannon), Ne-Yo (Andrew "Smokey" Salem), Elijah Kelley (Samuel "Joker" George),
Godz 20:40 TVP 2
Polecam
- Alek
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 19 lip 2014 09:30
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 10
Jak zwykle jego fabuła wciąga bardzo i nie zapomniane kreacje Naomi Watts jako Betty Elms i Laury Harring jako Rity.
Kto lubi filmy Lycha polecam go,choć później powstało jego następne dzieło "Inland Empire" kręcone w Łodzi z naszymi rodzimymi aktorami i ulubioną aktorką Davida Lyncha-Laurą Dern.
Pozdrawiam
- jurek475
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 29 sty 2014 11:06
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 7
Re: Motto na dzień dobry.
obejrzalem/zaliczylem/ w sobote w Cinema City film ''Magic Mike XXL 2D rezyseria Gregory Jacobs.
gra aktorow Joe Manganiello,Kevin Nash,Channing Tatum,Mat Bomer,Adam Rodrigez,Gabriel Iglesias - wspaniala.
Wylacznie w kinach klimatyzowanych poniewaz we wszystkich czlonkach podnosi sie temperatura...
-
mary jo
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 13 mar 2015 22:05
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 1
Opowieść taka niespieszna,można smakować detale,jak to w prozie Hardyego
Polecam ! Ja kocham takie filmy
- grazynamackowiak
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 11 maja 2014 19:33
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 31 razy
- Podziękowano: 31 razy
Aktorzy Michele Mercier ,Robert Hossein Jean -Claude Passal
Póżniej na TVP 1 22;15 Sissi i Król cz 2 film historyczny kostiumowy reż Xawer Schwarzenberger
pozdrawiam
- malgorzatas
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lis 2013 14:16
- Staż sanatoryjny: 6
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 2 razy
- biedroneczka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 sty 2012 09:40
- Oddział NFZ: Łódzki