Czy wiecie że...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 255 razy
Podziękowano: 137 razy

Re: Czy wiecie że...

Post autor: GIENIA »

Czy wiecie , że ..
W roku 2020 Dzień Seksu przypada na 7 czerwca , czyli już dzisiaj od północy ;) :D

........................................
A gdzie jest Jurand :?: :shock:
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

GIENIU ... "co masz zrobić jutro - zrób dziś" (jak głosi znane powiedzenie :lol:

A Jurand (z tego co mi wiadomo) zapewne już spływa kajakiem po Bugu tudzież dopływa tam pobliską rzeką Liwiec :D
Gość

Post autor: Gość »

W roku 2020 Dzień Seksu przypada na 7 czerwca (niedziela)

"Mało kto wie, że Międzynarodowy Dzień Seksu ustanowiony został w 2003 roku przez Radę Tradycji Unii Europejskiej. Ta bądź co bądź poważna instytucja najwyraźniej zdaje sobie sprawę, że bez seksu nie byłoby ludzi, a tym samym tradycji." - tak zaczynał się opis Dnia Seksu na naszej stronie. Okazało się jednak, że w strukturach Unii Europejskiej nigdy nie istniało coś takiego jak "Rada Tradycji UE", a jak nie istniało, to żadna unijna instytucja nie powołała tego święta. Wiele wskazuje, że jest to całkiem udany żart, być może jakiegoś unijnego urzędnika, który naoglądał się "House of Cards". Święto, mimo swojej fikcyjnej genezy wpisało się na stałe w kalendarz świąt nietypowych i pewnie tam zostanie na zawsze. A skoro już jest i ma wieloletnią tradycję, to nic tylko świętować.

Dane statystyczne podają, że codziennie na świecie dochodzi do ok. 120 milionów stosunków płciowych, podczas gdy w tym samym czasie rodzi się zaledwie 350 tys. dzieci. Kiedy przyjemność płynąca z seksu przestała być taboo, a nagość i pożądanie z hukiem wyważyły drzwi kultury masowej. Nie wiadomo, w jakim stopniu wpłynęło to na fakt, że przeciętny mężczyzna myśli o seksie średnio co 7 sekund. Niemniej chyba najlepszym prezentem z okazji Dnia Seksu jest wcielenie tych myśli w czyn.

A wracając jeszcze do fikcyjnej i żartobliwej genezie święta. Gdy weryfikowaliśmy otrzymane informacje o braku w strukturach unijnych "Rady Tradycji UE" natrafiliśmy na artykuły w poważnych magazynach konserwatywnych, gdzie pisano o kryzysie wartości i oburzano się na Unię Europejską i jej "Radę Tradycji" za powołanie tak niemoralnych obchodów. O obchodach Międzynarodowego Dnia Seksu przez wiele lat rozpisywały się praktycznie wszystkie liczące się portale internetowe i mówiono o tych obchodach w wielu stacjach radiowych o ogólnopolskim zasięgu. Gratulujemy pomysłu autorom święta. Jak widać żart się udał i uwierzyły w niego tysiące, a może miliony, ludzi. Dziś Międzynarodowy Dzień Seksu już żyje własnym życiem! "

Tyle na ten temat kartka z kalendarza ........
Ostatnio zmieniony 09 cze 2020 15:32 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: źródło: www.kalbi.pl
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Rok czy dwa lata temu byłem 7 czerwca w sanatorium ,ktos wrzucił na Tablice Ogłoszeń Informację;

Zarząd Uzdrowiska Ogłasza że 7 Czerwca jest Międzynarodowym dniem Seksu podpisu -kuracjusz

Ktoś Dopisał

Ja ten dzień mam codziennie :serce:

Szkoda że Przyjemności mamy Doznawać w Dniu a nie Codziennie lub GDY
Podobnie Jest z innymi Zacnymi Dniami
Dzień Pocałunku
Dzień bez Biustonosza
Dzień bez Bielizny

Podpada to delikatnie pod Seksizm a Co z Tymi ,którzy 365 dni nie noszą Bielizny , 365 dni się całują i 365 dni uprawiają Sex

Pozdrawiam Korzystających NIE TYLKO w wyznaczony Dzień
forumowicz

Post autor: forumowicz »

W kwietniu 2020 roku w Polsce zmarły 30 534 osoby. Według danych Ministerstwa Zdrowia w tym miesiącu na COVID-19 zmarło 615 osób.

Łączna liczba zgonów w pierwszych czterech miesiącach tego roku też jest niższa niż w ubiegłych latach w tym okresie. Od 1 stycznia do 29 kwietnia br. w Polsce zmarło 139 tys. osób. W poprzednich latach było to: 2019 – 145,1 tys., 2018 – 151,3 tys., 2017 – 148 tys., 2016 – 135,8 tys. (to jedyny rok w analizowanym okresie, gdy zgonów było mniej niż w 2020 r.), 2015 – 143,6 tys.

Warto pamiętać że obecny wirus to tylko niewielka część umieralności na inne choroby .
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Słuszna Uwaga Januszu

W okresie tego " Największego Zagrożenia"
Nie wykonano ileś -NAŚWIETLEŃ Nowotworowych, Nie wykonano Ileś- Zabiegów Kardiologicznych Nie wykonan -Ileś -Porad.

Osobiście miałem chyba Totalnego pecha a i Dużo Szczęścia ( Ok miałem przychylnych Doktorów) rozsypał się mi Mój Kardiowerter -poziom bateri spadł poniżej 10% wymagało to Szybkiej Wymiany.

Ale już po wymianie zostałem Szybko wypisany bez Możliwości Ustawienia .
Dopiero w tym tygodniu była Możliwość Ustawień testów etc.
W tym tygodniu Pozwolono na "Ściągnięcie Ludzi " którzy mieli Robione cokolwiek jako zabieg Ratujący Życie
Niestety Kilku Telefony Nie ODPOWIADAJA [+]

Pytanie Januszu na co zeszli na Coronę ? czy na Współistniejące powikłania ?
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Aż takiej wiedzy na temat przyczyn zgonów niestety nie mam .

Zgadzam się że w tym najgorszym okresie wiele wizyt lekarskich zostało odwołanych .Zabiegi także o czym przekonał się mój syn i nadal oczekuje na nowy termin .
Co do Onkologii to przynajmniej w Gliwicach poza niektórymi wizytami lekarskimi i badaniami , chemoterapia ,operacje i radioterapia odbywały się zgodnie z terminami - i nie mówię tego ot tak bo akurat jestem z tym jak najbardziej na bieżąco .
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Przychodnie pozamykane (niewielki odsetek przyjmuje) bo boją się wirusa. Jednak ci sami lekarze przyjmują prywatnie bez żadnych obaw. Czyli pieniądz jest antidotum na wirusa 🤔😲😎
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

...pozamykane przychodnie bo dziś jest dzień świąteczny :D

Czy wiecie, że...
dziś jest Boże Ciało, czyli Uroczystość Najświętszego Ciała i Krwi Chrystusa, jest obchodzona w Kościele katolickim na pamiątkę ustanowienia przez Jezusa Chrystusa sakramentu Eucharystii. Najbardziej charakterystycznym elementem obchodów Bożego Ciała są procesje do czterech ołtarzy. :kwiat:
Awatar użytkownika
ewana
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2020 07:23
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Post autor: ewana »

W wielu parafiach zaniechano w tym roku procesji. Chyba wymóg odległości dwóch metrów-! od uczestników, :roll: to spowodował.
ODPOWIEDZ