ubiór kobiety po 50ce! jak powinien wyglądać?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
AleksandraWroclaw
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2011 21:34
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 1

Re: ubiór kobiety po 50ce! jak powinien wyglądać?

Post autor: AleksandraWroclaw »

Lubię czasami "przelecieć" się po blogach modowych :D Mam swoje ulubione blogerki 8-) Ale czasami zaglądam na blogi "całkiem nie z mojej bajki" i dziś trafiłam na świetny tekst baaardzo puszystej młodej osóbki :idea:
cyt: Gdy nosi się rozmiar 52, noszenie krótkiej, przyciągającej wzrok sukienki nie jest łatwe. W zasadzie sukienkę tą kupiłam, by nosić ją bardziej jak tunikę - z paskiem i getrami do kolan. Ale przyszła taka niedziela, w którą chcieliśmy z mężem pojechać na spacer do Kolonii. Wiecie, taka marcowa niedziela, gdzie pod długiej zimie wreszcie zrobiło się o wiele cieplej i bardzo chciałoby się założyć coś lżejszego. Bez większego zastanawiania wyjęłam z szafy tą sukienkę i włożyłam do niej tylko ciemno-transparente rajstopy. By niepotrzebnie dodatkowo jej nie skracać odpuściłam sobie pasek. Niby wygląda z nim o niebo lepiej (wcięcie w talii i te sprawy) to przy włożonym płaszczu nie było praktycznie różnicy.
I czułam się naprawdę dobrze. Oczywiście przyciągałam to i owo spojrzenie, ale to bardziej kolor, czy faktura sukienki. Nikt raczej nie miał zszokowanej miny ;)

Wszystko jest w naszej głowie - nasze lęki i wątpliwości. Tak naprawdę nigdy się nie dowiemy, co o nas myśli każdy przechodzeń. A nawet jeśli coś pomyśli to może potrwa to 5 sekund, a później coś innego zwróci jego uwagę. Warto dla takich pięciu sekund ubierać się bezpiecznie? Chyba nie. Ważne, by wyglądać pięknie.

Cóż tak jak napisała autorka tego tekstu wszystko jest w naszej głowie ,całe to wypada nie wypada to nasz wymysł ,ubierajmy się tak żebyśmy czuły się pięknie dla nas samych ,co nas obchodzi co o tym czy tamtym pomyśli ktoś inny[/quote]

Nigdy się nie dopuszczę do rozmiaru 52 ,mając nawet 100 lat !

Mnie ciągle irytuje jedno, dlaczego te panie bardziej puszyste i niezadbane ciagle i w nieskończoność atakują te atrakcyjniejsze i są bardzo agresywne na każdym forum?
Ja świat światem, kobiety dzielą sie na ładne,przeciętne i brzydkie....
Śmieszy mnie powiedzenie "Wszystkie kobiety są piękne " :) czysta obłuda :!:
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Lewek »

Nigdy się nie dopuszczę do rozmiaru 52 ,mając nawet 100 lat !

Mnie ciągle irytuje jedno, dlaczego te panie bardziej puszyste i niezadbane ciagle i w nieskończoność atakują te atrakcyjniejsze i są bardzo agresywne na każdym forum?

Pani Aleksandro! Oczywiście , że wszystkie kobiety są piękne :P Ja nie widzę w tym stwierdzeniu żadnej obłudy :roll: Czyżby piękno, według Pani to tylko wygląd zewnętrzny ? Piękno , tkwi w każdym, każdej z nas, tylko ... trzeba spojrzeć głębiej . Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

agalew pisze:Nigdy się nie dopuszczę do rozmiaru 52 ,mając nawet 100 lat !

Pani Aleksandro! Oczywiście , że wszystkie kobiety są piękne :P Ja nie widzę w tym stwierdzeniu żadnej obłudy :roll: Czyżby piękno, według Pani to tylko wygląd zewnętrzny ? Piękno , tkwi w każdym, każdej z nas, tylko ... trzeba spojrzeć głębiej . Pozdrawiam :kwiat:
Ale o ile potrafię czytać ze zrozumieniem to w tekście zaczerpniętym z netu nie ma żadnego ataku na szczupłe kobiety ,chyba to nie o to chodziło ,mogłam pominąć ten rozmiar :evil: bo nie o niego chodziło .Tylko o to że to całe nasze czy coś wypada czy nie tkwi w naszej głowie :evil:
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: medi »

Mam znajomą, babkę przy której ze swoim 162 wyglądam jak kurdupel .Ma kształty delikatnie mówiąc opływowe i cóż z tego ? Nadal jest piękną dobrze ubraną kobietą za którą oglądają się panowie nagminnie 8-) I broń Boże nie jest agresywna ,wręcz przeciwnie jest ciepła i przesympatyczna a ja jestem przeszczęśliwa że mogę ją nazywać swoją przyjaciółką :D :D A Pani która pisze takie bzdury życzę żeby doczekała się nie tylko rozmiaru 52 ale nawet 54 (o ile taki jest) zasługuje na to w całej rozciągłości :evil:
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

medi pisze:Mam znajomą, babkę przy której ze swoim 162 wyglądam jak kurdupel .Ma kształty delikatnie mówiąc opływowe i cóż z tego ? Nadal jest piękną dobrze ubraną kobietą za którą oglądają się panowie nagminnie 8-) I broń Boże nie jest agresywna ,wręcz przeciwnie jest ciepła i przesympatyczna a ja jestem przeszczęśliwa że mogę ją nazywać swoją przyjaciółką :D :D A Pani która pisze takie bzdury życzę żeby doczekała się nie tylko rozmiaru 52 ale nawet 54 (o ile taki jest) zasługuje na to w całej rozciągłości :evil:

Medi zgadzam się z Tobą w 100%. Z reguły panie, które mają jak to pięknie nazwałaś, mają opływowe kształty są z reguły radosne , pogodne i optymistycznie patrzą na świat. Dodatkowo jak potrafią się ubrać adekwatnie do swojej figury to wszelkie " wieszaki " nie mają przy nich szans. Znam wiele korpulentnych pań i są one fantastycznymi przyjaciółkami. Osobiście uważam,że piękno kobiet tkwi we wnętrzu. Najważniejszy jest uśmiech i pogoda ducha. Tak ubrana kobieta zawsze jest piękna. Takie jest moje spostrzeżenie ;) Pozdrawiam wszystkie szczupłe i opływowe panie życząc wszystkim pogody ducha :serce: :kwiat: :serce:
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: margot »

Mamy do wyboru : rozmiar trzydzieści kilka i jesteśmy same w przysłowiowych czterech ścianach , znajomi wpadają lub dzwonią kurtuazyjnie , sąsiadki wstają z ławeczki zmykając - aby dalej - w momencie pojawienia się na horyzoncie naszej osoby i rozmiar pięćdziesiąt kilka z gromadką szczerych , oddanych członków rodziny , znajomych , przyjaciół i w momencie pojawienia się na wspomnianym wyżej horyzoncie sąsiadek , które dosiadają się do nas ...co wybralibyście :?:
Ja bez wahania to drugie ...
To również dotyczy Panów nie tylko Pań :) :) :)
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

losmiel pisze:
ewasz pisze:Nie musi być wcale drogo a może być super elegancko ;)
Nawet w dresie można się dobrze prezentować :)
Pozdrawiam :kwiat:
Ewasz a czego Ty się ubrana w dres spodziewasz :roll:
Dobrego samopoczucia i wygody :lol:
:twisted:
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

medi pisze:Mam znajomą, babkę przy której ze swoim 162 wyglądam jak kurdupel :evil:
Medi :kwiat: małe jest piękne :D
Jest takie Śląskie przysłowie: "Małe dziołchy do pieszczoty, wielkie do... roboty". ;) :lol:
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Selene pisze:
medi pisze:Mam znajomą, babkę przy której ze swoim 162 wyglądam jak kurdupel :evil:
Medi :kwiat: małe jest piękne :D
Jest takie Śląskie przysłowie: "Małe dziołchy do pieszczoty, wielkie do... roboty". ;) :lol:

Selene , to mnie przy moim 152 cm zagłaszczą na śmierć :roll: :roll: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Nie sądzę :twisted: Raczej... zacałują ;) :lol:
ODPOWIEDZ