Wyjazd ze zwrotów

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Joni123
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 cze 2017 07:57
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 4
Podziękowano: 3 razy

Re: Wyjazd ze zwrotów

Post autor: Joni123 »

Ale że te zwroty tak szybko się rozchodzą! ;( Jestem w szoku noo ale dzięki temu można jeździć co 1,5 roku 😊
bonia50+
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 wrz 2013 08:28
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: bonia50+ »

witam polujących i kibicujących :kwiat:
MASK gratuluję tak sprawnej akcji w polowaniu :o podpowiedz jak udało ci się dodzwonić do NFZ Ja próbowałam w poniedziałek ,bez skutku ,wtorek próbowałam od 10 ale pouczono mnie że o zwroty dzwonimy po 14 a od 14 do 15,30 zajęte a póżniej informacja zwrotów BRAK ;)
pozdrawiam i udanych łowów życzę.
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 16:54
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Mazrena »

Bożenko co dziś taka cisza :idea: :?: upolowałaś zwrocik i z radości zapomniałaś nam powiedzieć, czy może walizkę już pakujesz ;) :roll:
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 lip 2018 18:32
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 29 razy

Post autor: BozenaMat »

Nie, nie Mzrenko........... tak dobrze, to nie jest.
Pisałam w Pogaduchach, tu jakoś nie zawędrowałam i tak po prawdzie to nie ma o czym pisać. Zero zwrotów, dzień kończę z numerkiem 340 i chyba prędzej dostanę przydział, niż wydzwonię zwrot..... :evil:
Ale jeszcze się nie poddaję. Jutro znów wydzwaniam, może coś się ze zwrotów pokaże :)
Danuta Pietka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 paź 2012 21:29
Staż sanatoryjny: 15

Post autor: Danuta Pietka »

Dzisiaj moja koleżanka wydzwoniła zwrot do Inowrocławia do Energetyka od 12 .09 do 3.10 .jest bardzo zadowolona bo przydział miała by dopiero w styczniu .Pani z NFZ Poinformowała ją że przydziały w naszym funduszu przedłużyły się z 26 miesięcy do 28 a nawet do 30 zależy jaki profil leczenia.Pozdrawiam wszystkich oczekujących i życzę ciekawych zwrotów :)
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Coś Mazowiecki NFZ ma szczęście do zwrotów. Wczoraj ktoś tu pisał, że też upolował zwrot i to za pierwszym podejściem. U nas jest cieniuśko :evil:
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 16:54
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Mazrena »

BozenaMat pisze: 05 wrz 2018 15:49 Nie, nie Mzrenko........... tak dobrze, to nie jest.
Pisałam w Pogaduchach, tu jakoś nie zawędrowałam i tak po prawdzie to nie ma o czym pisać. Zero zwrotów, dzień kończę z numerkiem 340 i chyba prędzej dostanę przydział, niż wydzwonię zwrot..... :evil:
Ale jeszcze się nie poddaję. Jutro znów wydzwaniam, może coś się ze zwrotów pokaże :)
uuuooo już faktycznie na końcówce :P ja miałam 500 i już figurował mój wyjazd :twisted: to zależy też od NFZ ile dziennie wydają miejsc :?: Mimo to życzę Tobie owocnych zwrotów lub przydziału :) :kwiat:
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dziękuję Mazrenko......... :kwiat:
Sama sobie tego życzę, jak i innym starającym się o zwroty :)
Awatar użytkownika
Mask
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2013 10:40

Post autor: Mask »

bonia50+ pisze: 05 wrz 2018 07:06 witam polujących i kibicujących :kwiat:
MASK gratuluję tak sprawnej akcji w polowaniu :o podpowiedz jak udało ci się dodzwonić do NFZ Ja próbowałam w poniedziałek ,bez skutku ,wtorek próbowałam od 10 ale pouczono mnie że o zwroty dzwonimy po 14 a od 14 do 15,30 zajęte a póżniej informacja zwrotów BRAK ;)
pozdrawiam i udanych łowów życzę.
Dzwonienie zacząłem od 14, wybierałem kolejno 5 numerów. Były zajęte, zawieszało mnie w oczekiwanie na połączenie a po pewnym czasie rozłączało. Wachlowałem tak dobre pół godziny, już miałem kończyć i dostałem sygnał połączenia a dalej rozmowa z miłą panią :kwiat:
Wczoraj odebrałem skierowanie, pani szukała mojego z pliku około 20 sztuk :shock:
Natomiast na liście gdzie potwierdza się odbiór skierowań były numery z roczników 2016, 2017 i 2018. Wynika z tego, że w mazowieckim wystarczy tylko spełnić warunek 1,5 roku od ostatniego pobytu w sanatorium i można starać się o zwroty.
Życzę udanego polowania... :)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 256 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »