Pokój 1, 2 czy 3 osobowy?

Inne tematy okołosanatoryjne, nie mieszczące się w powyższych działach.
Petrosj
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 gru 2017 07:50
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Re: Pokój 1, 2 czy 3 osobowy?

Post autor: Petrosj »

Nie no ... macie racje8
Petrosj
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Chyba poczekam do wyjazdu z takimi wywodami, sorki ...
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Petrosj pisze: 16 gru 2017 23:47 Chyba poczekam do wyjazdu z takimi wywodami, sorki ...

Żebyśmy się potem nie zdziwili :shock: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Maryann
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 kwie 2017 17:42
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Maryann »

Petrosj... Tylko nie bierz jedynki :lol: :lol: :lol:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

A właśnie że weź !! Przyjedziemy Cię odwiedzić :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Maryann
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 kwie 2017 17:42
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Maryann »

Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 sie 2013 12:53
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Zbigniew- I »

Zawsze staram się o jedynkę. Jak na razie zawsze mi się udawało. Czasem człowiek potrzebuje trochę samotności :oops: , ale tez nie przeszkadzało mi 23 osoby w mojej jedynce o trzeciej nad ranem. :lol: :lol: :lol:
Petrosj
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Szczerze mówiac to otrzymując skierowanie do sanatorium, było mi wszystko jedno jaki to bedzie pokój, bo wszystko ma swoje plusy i minusy. Jedynka to komfort dla samego siebie. Robisz co chcesz, ogladasz TV jaka chcesz i kiedy chcesz, wlaczasz kiedy chcesz muzyke itp, w nocy nikt nie chrapie Ci nad uchem, nie musisz sie martwić czy wspollokator nie grzebie ci w rzeczach (troche sie tego obawiam, bo to w koncu obca osoba, a nie wszedzie musze chodzic z dokumentami czy kasą - zwłaszcza gdy we wsi uzdrowiskowej nie ma bankomatu.
Z drugiej zaś strony nie pograsz dlugimi wieczorami w karty czy szachy, czy nawet nie pogadasz w wolnych chwilach a przebywasz tam 3 tygodnie. Jak szybko robi sie ciemno lub jest koszmarawa pogoda, to nawet nie powłoczysz sie po asfalcie po ciemku - musisz siedziec w pustym pokoju, po kilku dniach moze sie to znudzic taki samotniczy tryb zycia.
Pokoj 3-osobowy to juz moze nosić znamiona komuny. Jeszcze dobrze jak trafia sie ktos z kim mozna podyskutowac, ale jak trafi sie ktos z kim nie mozna znalezc wspolnego jezyka badz nie daj Boże kto ma odmienne poglady na otaczajacy świat w tym polityczne - to nie wyobrażam sbie takiej sytuacji. A przeciaż wszystko moze sie zdarzyc, nie jesteśmy jasnowidzami.
Im bliżej do wyjazdu tym bardziej taki problem staje przede mną.......
Z drugiej strony człowiek to takie stworzenie, które ze wszystkim sobie jakoś poradzi, więc jestem dobrej myśli [...]
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Petrosj ! Zawsze staram się o jedynkę.Co prawda dwa razy byłam w dwójce ,bo ZUS itp.Ale ,mieszkając w jedynce, nigdy nie siedziałam sama wieczorami.Jak trafisz na fajne towarzystwo to albo Ty możesz u innych przebywać ,albo oni u Ciebie.Nawet do późnych godzin nocnych nie przeszkadzając sąsiadom oczywiście.Musi być raczej cicho.Zależy to też od personelu .Nie wszędzie pielęgniarki sprawdzają i ogłaszają ciszę nocną.
Oczywiście są osoby które nie wyobrażają sobie by mieszkać w jedynce.Każdy z nas jest inny.
Awatar użytkownika
Lisa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 wrz 2016 22:47
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Lisa »

Zbigniew- I pisze: 17 gru 2017 19:23 Zawsze staram się o jedynkę. Jak na razie zawsze mi się udawało. Czasem człowiek potrzebuje trochę samotności :oops: , ale tez nie przeszkadzało mi 23 osoby w mojej jedynce o trzeciej nad ranem. :lol: :lol: :lol:
Dobry wieczór, skąd ja to znam:)
Zablokowany