Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Nie raz zetknęłam się właśnie z takim upychaniem zabiegów że ich działanie stawało się fikcją terapeutyczną, li tylko odfajkowanym zabiegiem.Bo jak nazwać basen po kąpieli siarkowej,gdy potrzeba minimum 3godzin na wchłoniecie siarki która osiadła na skórze przez organizm.A już jak widziałam panie intensywnie się myjące po siarce , bo wiadomo brudzi , to uważam za nie porozumienie że one w ogóle wchodziły do tych wanien.Wyrzucone pieniądze i tylko tyle.Naprawdę dobrze jest się zapoznać z zaleceniami jak się zachowywać po zabiegach i stosować się do nich.Nie zgadzać się aby po kąpieli borowinowej trzeba było biegiem gnać np.na gimnastykę .Organizm rozgrzany,osłabiony ,a co za tym idzie wyjście na zimne powietrze i choroba gotowa.Przecież my tam jedziemy sobie pomóc a nie zaszkodzić.
Smuga zaskoczyłaś mnie , że po kąpieli siarkowej nie powinno się przez jakiś czas iść pod prysznic , nie wiedziałam , nikt nawet nie wspomniał nie informował, że nie powinno się , ostatnio miałam właśnie w sanatorium kąpiel ozonową i siarkową bezpośredni po sobie. Jadąc do sanatorium nie wiemy jakie zabiegi przepisze nam lekarz , nie zawsze jest możliwość poczytania sobie np w necie coś więcej na temat zabiegów .Z tego wynika że taki rozkład zabiegów mija się z celem
Większość sanatoriów umieszcza informację o danym zabiegu przed wejściem do danego pomieszczenia. Są to informacje jak działa na nasz organizm dany zabieg oraz jak się zachować po nim. I tak jak napisała SMUGA po siarce czy po solance nie powinniśmy się myć. Zmywamy z nas całe dobro jakie natura nam przekazała. Po każdym takim zabiegu trzeba koniecznie odpocząć.
Pewnie w większości sanatorium takie informacje są , ale nie we wszystkich , ostatnio spotkałam się z taką informacją przed wejściem do pomieszczenia na kąpiel borowinową oraz na kąpiel mineralną.
Informacje zazwyczaj wiszą przed wejściem do pomieszczenia zabiegowego ale jeśli zapytać osoby która wykonuje zabieg, jakie są zalecenia to też chętnie udzieli informacji.
Dokopałem się do wypisu z sanatorium miałem nie 117 a 127 zbiegów plus 8 spotkań z psychologiem. chciał bym i ja dodać jeszcze swoje trzy grosze. każde sanatorium ma swojego planistę i system komputerowy który po wypisaniu przez lekarza koordynuje zabiegi (planuje). tam też powinno się patrzeć jakie kto ma zabiegi i je odpowiednio planować . Ale z tymi komputerami i planistami jest różnie . Teoria swoje a życie swoje,.Kriokomora zawsze była po południu wlaśnie dla tego by nie kolidowała z innymi mokrymi zabiegami.( ale sie wymądrzyłem) . Pozdrawiam
Sztani, masz całkowitą rację. Zabiegi ustawiają komputery. Ale od tego są planiści by je zmienić. Tak ostatnio było w moim przypadku kiedy nie odpowiadała mi pora jednego zabiegu. Przemiła Pani planistka nie dość że zmieniła mi godzinę zabiegu to i inne poustawiała tak bym miała troszkę oddechu po poszczególnych zabiegach. A co do KRIOKOMORY to trzeba pamiętać że po skończonym zabiegu koniecznie potrzebna jest 10 minutowa rozgrzewka.