Na walizkach ... czyli poczekalnia ze skierowaniem w dłoni

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Martinka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 06 maja 2014 12:50
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 7 razy

Re: Na walizkach ... czyli poczekalnia ze skierowaniem w dłoni

Post autor: Martinka »

Waldek weź się. :evil: uspokój. ok :?:
Inowrocław, nie znam, byłam raz i to w zimie. :roll:
Kiedy siedzisz przeziębiony 2 tyg w budynku, to co możesz :?: rzucasz " obelgi '", jak powiedziałeś, nie na miasto a na sytuację :!:
Także , weź się . :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

nie lubię brac się .... ;) wole kogos :P

a na poważnie ..... co by Ciebie usatysfakcjonowało z Zusu i NFZtu :?: o ile cos takiego jest ;)

Waldi jak pająk , ma macki wszędzie :P jeśli nie da rady pomóc , na pewno nie zaszkodzi :mrgreen:

nazywasz Iwonicz dziurą nie uzdrowiskiem :roll: jesteś w błedzie ... Iwonicz jest uzdrowiskiem
wikipedia mówi nam , ze ;)
" Uzdrowisko, kurort – miejscowość dysponująca naturalnymi czynnikami leczniczymi, do których zalicza się wody mineralne oraz właściwości klimatyczne. Warunkiem powstania miejscowości uzdrowiskowej jest występowanie walorów przyrodniczych. Wody mineralne służą do kąpieli leczniczych i do kuracji pitnej, a właściwości klimatyczne stosowane są w klimatoterapii

W Polsce termin uzdrowiska został zdefiniowany ustawowo jako obszar, na terenie którego prowadzone jest lecznictwo uzdrowiskowe, wydzielony w celu wykorzystania i ochrony znajdujących się na jego obszarze naturalnych surowców leczniczych. W Polsce za uzdrowiska uznanych jest 45 miejscowości. "

czego Ty chcesz od Iwonicza :?: :mrgreen: świeże powietrze , cisza , spokój .... pojedż do Szczawnicy , Swoszowic , bądź Ustronia w styczniu ... ale zabierz maskę przeciwgazową , bo smog Cię udusi , a klimatyczne musisz zapłacić :!: :evil:
Awatar użytkownika
aannaa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 lis 2015 19:31
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: aannaa »

Waldeklat45 masz racje Iwonicz jest piękny nie zależnie od pory roku. :D Jest cudna mała kawiarenka ze smaczną kawą :roll: i smaczny sernik.
Klimatyczny klub CD ze smacznym piwem na gorąco z owocami i dobrą kuchnią .Szlaki można wybrać zależnie od kondycji i schorzeń.Lekko się tam oddycha ,nigdy tam nie było smogu. a gdy ktoś ma siłę na tańce :lol: to też ma do wyboru lokal kameralny lub bardziej tłoczny okrzyczany Krakowiak :lol: Pozdrawiam.
forumowicz

znajoma mi napisała , ze Iwonicz jest piękny na jeden turnus , coś na zasadzie - Veni, vidi .... drugi raz to już nudne ;)

czy jednak skierowanie na rehabilitację ma poprawić kondycję naszego organizmu , czy byc dla nas pobytem rozrywkowym :?: :roll:
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 71 razy

Post autor: Dzia_dek »

Martinka pisze: (...) Pamiątki po wojnach secesyjych w Iwoniczu :roll: :?: (...)
Przepraszam najmocniej, że ... ośmielam się zapytać, ale mam pewne wątpliwości co do tych pamiątek? :?
Wojna secesyjna była jedna, 150 lat temu i to na terenie Stanów Zjednoczonych Ameryki, :roll:
więc skąd w Iwoniczu pamiątki. :o Ba, pytanie jeszcze gdzie? Chyba, że ja czegoś nie wiem?
Jeżdżę do Iwonicza od wielu, wielu lat, a czegoś takiego tam nie widziałem. :oops: No patrzcie!
A myślałem już , że o Iwoniczu wiem jak nie wszystko, to na pewno bardzo wiele. :(
forumowicz

Martinka pisze: 29 wrz 2018 10:38 Waldek weź się. :evil: uspokój. ok :?:
Inowrocław, nie znam, byłam raz i to w zimie. :roll:
Kiedy siedzisz przeziębiony 2 tyg w budynku, to co możesz :?: rzucasz " obelgi '", jak powiedziałeś, nie na miasto a na sytuację :!:
Także , weź się . :)
viewtopic.php?f=33&t=17598&start=50
viewtopic.php?f=33&t=17598&start=60

to Twoja opinia o zabiegach w Inowrocławiu , nie o sytuacji ;)

pytam zatem - gdzie chcesz pojechać :?: :mrgreen:
rrita1
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 03 sie 2018 11:02
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: rrita1 »

Ja akurat mam złe wspomnienia z Iwonicza, ale głównie dlatego, że zabiegi miałam w dwóch różnych ośrodkach i ciężko było np. odpocząć po kąpieli kwasowęglowej żeby nie spóźnić się na obiad, pogoda przez połowę turnusu była kiepska, a i tak udało mi się złapać boreliozę i pobyt zakończył się trzymiesięczną antybiotykoterapią... czego nikomu nie życzę!
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 183 razy
Podziękowano: 110 razy

Post autor: GIENIA »

Boreliozę mozna " złapac " wszędzie :roll: ... to nie wina Iwonicza :shock:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 25 razy
Podziękowano: 106 razy

Post autor: Felice »

Martinka ty tak trochę jak księżniczka na ziarnku grochu...
Może powiedz co by usatysfakcjonowało ciebie...Ciechocinek be,Inowrocław też, teraz jeszcze Iwonicz.
Znasz realia i jeżeli oczekujesz pobytu w Bristolu w Sopocie to chyba niepotrzebnie składałaś papiery w ZUSie bo tam nie wysyłają....
rrita1
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 03 sie 2018 11:02
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: rrita1 »

GIENIA pisze: 29 wrz 2018 21:42 Boreliozę mozna " złapac " wszędzie :roll: ... to nie wina Iwonicza :shock:
Zgadza się, dlatego wszystko zależy od okoliczności... przy dobrym towarzystwie, sensownie poukładanych zabiegach i ładnej pogodzie Iwonicz może być bardzo urokliwym miejscem...
ODPOWIEDZ