Lubelski NFZ

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
tomaszsanat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2018 12:54
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Re: Lubelski NFZ

Post autor: tomaszsanat »

dzięki sanatorium bałtyk
Awatar użytkownika
Chmurka07
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sty 2015 21:43
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Chmurka07 »

Tomasz nasz farta, ja dostałam mniej interesującą propozycję . podziękowałam- poczekam jeszcze trochę , zawsze to bliżej wiosny :lol:
Awatar użytkownika
tomaszsanat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Chmurko masz rację duże szczęśćie, choć raz co prawda kasy dużo więcej kasy trzeba zabrać ale dla mnie to nie problem oby pogoda była w miarę wiosenna .Pozdrawiam jadę w marcu
Awatar użytkownika
Chmurka07
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sty 2015 21:43
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Chmurka07 »

Na koniec grudnia 4992 i czekam co przyniesie Nowy Rok :D
Awatar użytkownika
Andrzej1958
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 maja 2018 19:18
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 79 razy

Post autor: Andrzej1958 »

Po 13,5 miesiącach dotarłem na pozycję 2840. Jeśli spadki będą w dalszym ciągu takie jak do tej pory, to skierowania mogę się spodziewać w lutym.
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Post autor: jan19557 »

Przez miesiączek spadło aż 2052 numerki i zaczynam ROK 2020 z nr. 6305 Do siego roku
aw21
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 paź 2017 10:32
Staż sanatoryjny: 17
Podziękowano: 2 razy

Post autor: aw21 »

jan pisałeś ze sercowców rozpatrują wcześniej. w moim przypadku czkałem normalnie 18 miesięcy, choć skierowanie było ustawione w oddzielnej kolejce. mając numer 8500 złożyłem drugie skierowanie poszpitalne w pażdzierniku 2019r . po 3 tygodniach dostałem pismo z nfz że to poszpitalne połączyli razem z tym pierwszym wystawionym przez lekarza rodzinnego i mam czkać w normalnej kolejce. zadzwoniłem do funduszu - dlaczego tak. pani powidziała że mogę napisać pism ze nie zgadzam się z tą decyzją. wiec napisałem ze takich skierowań się nie łączy i dołączłem zaświadczenie od lekarza. osobiście zawiozłem w połowie grudnia 2019r , prosząc o potwierdzenie . 31 grudnia 2019r odbiram telefon, pani pyta czy chcę jechać 5 stycznia 2020r do Nałęczowa na szpitalną rehabilitację - a ja oczywiście ze nie, pani pyta czy do więca w lutym ja też mówię nie , to gzie słyszę pytani. ja mówię ze daleko najlepiej w góry. po chwili pani mówi wielka pieniawa szpital uzdrowiskowy nr. 1 - polanica zdrój od 05-03-2020r. wniosek z tego ze jak człowiek się upomnie o swoje to można. jestem zadowolony z tego przydziału. na razie czekam i zobaczę co będzie z tym pierwszym skierowaniem ponieważ szpital uzdrowiskowy to nie sanatorium jak ktoś wie na ten temat to proszę coś napisać.
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Post autor: jan19557 »

Cyt: wiec napisałem ze takich skierowań się nie łączy. Z tego co ja wiem to zasada jest taka że jeśli składasz nowe skierowanie to łączy się je w ten sposób że pacjent zostaje wysłany na ostatnią jednostkę chorobową , w twoim przypadku na szpitalne. Szpital sanatoryjny jest z reguły lepszy, lepsze warunki i baza zabiegowa tylko że w sanatorium jest najczęściej mniejsza dyscyplina, nie ma sprawdzania stanu osobowego wieczór i rano. Szpital dostajesz szybciej niż sanatorium, idzie w innej kolejce.
aw21
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 paź 2017 10:32
Staż sanatoryjny: 17
Podziękowano: 2 razy

Post autor: aw21 »

jan byłem dwa razy w szpitalu sanatoryjnym i nie powiedziałbym że warunki są lepsze i zabiegi- może poza jedzeniem choć nieraz i jedzeni nie jest gorsz w zwykłym sanatorium, co do dyscypliny w Ustroniu ( równica ) obchód był tylko wieczór o 21.30 ale to z niczym nie kolidowało, natomiast w Supraślu nic takiego nie było , jedna wada taka ze nie dawali przepustek co do moich skierowań to oba były na kardiologie i na takich samych drukach bez wskaznia na poszpitalnym ze to ma być szpital
Awatar użytkownika
tomaszsanat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

witam Jan ma rację w szpitalu są o niebo lepsze zabiegi wyżywienie to raczej nie,a dyscyplina napewno rano cisnienie temperatura i tak dalej więcej zajęć, byłem w takim jednym nie bede pisał gdzie ale szpital to było tez wieczorem dmuchanie w balonik takie było pijanstwo , ale myślę w sanatorium też jest dyscyplina nie spotkałem się zeby był luz-odnosnie powrotu pózniej niż 22ga myślę ze jest wszędzie chyba że sanatorium całkowicie w prywatnych rękach wtedy trochę bardziej zamkniętym okiem patrzą na kuracjuszy
ODPOWIEDZ