Dom Zdrojowy 1 Cieplice (Jelenia Góra) 30.03 - 20.04.2017

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
natiic
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 sty 2017 15:00
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Re: Dom Zdrojowy 1 Cieplice (Jelenia Góra) 30.03 - 20.04.2017

Post autor: natiic »

Witam słonecznie chociaż u mnie zapowiadali opady, ciekawe z czego :?:

Mam pytanie do obecnych lub przeszłych - sorry jakoś głupio zabrzmiało - kuracjuszy. Czy jest tam jakaś odpłatna choćby możliwość zrobienia prania innego niż w umywalce w łazience? Bo nie wiem czy mam kupić więcej ciuchów :D czy już wystarczy.
I ile strojów kąpielowych trzeba mieć?
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: Dzia_dek »

Natiic z tego co mnie wiadomo, a sam jestem zainteresowany tym tematem,
to w żadnym z obiektów sanatoryjnych w Cieplicach nie ma ogólnodostępnej,
nawet za odpłatnością, pralni. Więc pranie tylko we własnej łazience.
Moje pytanie o taką usługę w sanatoriach cieplickich najpierw, nie wiedzieć czemu,
panią rozbawiło, a później powiedziała, że można skorzystać z pralni "na mieście".
Ile trzeba czekać na wykonanie usługi i jakie są ceny to chyba wiadomo. Poza tym
wydaje mi się, że w obecnych czasach nikt nie biega z bielizną czy innymi "drobnymi
ciuszkami" do miejskiej pralni. Stroje kąpielowe? Moim zdaniem to co najmniej dwa.
Natomiast trzy powinno zapewnić Ci "luksus" ubierania suchego stroju na zabiegi, no
chyba, że to nie ma dla Ciebie żadnego znaczenia czy strój suchy czy wilgotny.
natiic
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 sty 2017 15:00
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: natiic »

Dziękuję za odpowiedź Dziadku ;)
Chodziło mi raczej o jakieś większe sztuki do wybrania jak spodnie ale trzeba będzie sobie dać radę.

A czy Ty lub ktoś inny może uświadomić nowicjuszkę na jakie zabiegi oprócz basenu potrzebny jest strój kąpielowy?

Dla mnie już samo zakładanie i pokazywanie się w takowym jest dyskomfortem więc...
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Wodne zabiegi wszelakie Ale różnie bywa czasami na Ewę albo na Adama. Niektóre rodzaje wody też dowiadują strój.. :kwiat:
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: Dzia_dek »

Natiic z tym uświadamianiem z mojej strony to będzie troszkę słabo.
Nie korzystam z puli zabiegów tzw. mokrych więc nie mam wiedzy w
tym temacie. Z opowiadań wiem, że niektóre zabiegi są wykonywane
w strojach, a inne wymagają od nas zdjęcia stroju i kąpieli tak jak
zostaliśmy stworzeni. Czasem w przypadku oporów natury psychicznej
personel zezwala na wykonanie zabiegu w stroju informując jednocześnie,
że jego skuteczność będzie mniejsza ( :?: ) Jeśli chodzi o Twoje odczucie
dyskomfortu to może warto skorzystać ze stroju jednoczęściowego, który
czasami po prostu zmniejsza lub całkiem niweluje to odczucie. :oops:
Awatar użytkownika
MarkStan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 lut 2017 13:17
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: MarkStan »

:lol: Witam! Natik napisz mi na priva swoj telefon, to bedziedz miala wiedze na zywo z Cieplic.Zadzwonie.U nas zimno.Chcialoby sie powtorzyc co pisalem:"A nie mowilem?".Nasza przemila. Karolina i Marzena mialy inne zdanie a teraz i czapka zimowa by sie przydala lub kaptur.Wieje lodowaty wiatr ale wiosenny a nie zimowy.Usmiecham sie do wszystkich.Za duzo nie przejmujcie sie strojami kapielowymi.Jeden porzadnuejszy na basen i do term wystarczy.A wannowe zabiegi odbywam na Jadama :D Pezeciez w wannie nikt mnie nie oglada.No moze na chwile pani wylaczjaca babelki i wyciagajaca korek hahaha!hej!
kama
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 wrz 2012 22:34

Post autor: kama »

Cześć Natic!! Stroje kąpielowe przynaniej 2 (jeden na ćwiczenia w basenie, drugi ewentualnie na termy jak będziesz chodzila), inne zabiegi mokre opisał Dzia_dek Suszenie w przeważającej części na suszarkach wystawionych na korytarzu (w zależności od wielkości pokoju). Problemem dla mnie jest brak cieplej wody, dostępna jest na zasadzie chybił trafil. :-)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

MarkStan pisze::lol: Witam! Natik napisz mi na priva swoj telefon, to bedziedz miala wiedze na zywo z Cieplic.Zadzwonie.
No proszę jak się tu kolega reklamuje do mnie nie chce dzwonić....:) na chwilę zostawić samych i już rozrabiają... :D u nas będzie ciepło u was jeszcze śniegiem sypnie :mrgreen:
Awatar użytkownika
MarkStan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Roman twoja komórka nadaje się tylko do chowania na noc rowerów :D , a stacjonarne nadal nie zainstalowano, bo w twojej miejscowości nie założyli jeszcze światła.Piszesz prawdopodobnie z miejsca pracy a tam nie pozwalają dzwonić w sprawach prywatnych :lol:
Awatar użytkownika
MarkStan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Z ciepła wodą bywa tak, że na skutek dużej ilości mokrych zabiegów, ludzie się mało kąpią w pokojowych łazienkach, no bo ile można? :lol:
Dlatego trzeba długo spuszczać z kranów wodę, zanim poleci ciepła, bo rury ciągną się w tym labiryncie kilometrami i woda używana w małej ilości stygnie po drodze do kranu.To jest przyczyna chłodnej lub letniej wody na "zawołanie", kiedy wchodzimy pod natrysk.Rano, kiedy mycia jest i golenia więcej, woda leci, przynajmniej u mnie ciepła.No chyba, ze ktoś wstaje o 5-tej rano ;) :kwiat: Wówczas używalność ciepłej wody jest prawie zerowa.Widocznie rury po drodze są kiepsko lub wogóle nie ocieplone w budynku :idea: :D :oops:
ODPOWIEDZ