Mazowiecki NFZ jaki czas oczekiwania?

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Ania06
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 sty 2017 20:55
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Re: Mazowiecki NFZ jaki czas oczekiwania?

Post autor: Ania06 »

Nie wiecie dlaczego nie spadają numerki na szpitalne leczenie uzdrowiskowe ? Cały czas jest numer 761, 6 m -cy czekania. Czy od poprzedniego pobytu na leczeniu (szpitalne leczenie uzdrowiskowe) musi minąć 18 m-cy ?. U mnie 1.06 minął rok od powrotu.
Anita12
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 19 lut 2023 17:36

Post autor: Anita12 »

Ewiko, też tak myślę, że najprawdopodobniej to będzie luty. Szczerze mówiąc wolałabym styczeń, bardziej pasuje mi pod względem zawodowym. Mam tylko nadzieję, że dostanę fajne miejsce z dobrymi zabiegami.
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 156 razy

Post autor: Genever »

10.5 miesiąca od złożenia papierów do wyjazdu. Liczyłam na kwiecień jest... jak jest. I tak rekordowo szybko.
Nastawiam się optymistycznie, obecnie głównie na rehabilitację.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Ania06 pisze: 12 lip 2023 10:13 Nie wiecie dlaczego nie spadają numerki na szpitalne leczenie uzdrowiskowe ? Cały czas jest numer 761, 6 m -cy czekania. Czy od poprzedniego pobytu na leczeniu (szpitalne leczenie uzdrowiskowe) musi minąć 18 m-cy ?. U mnie 1.06 minął rok od powrotu.
Nie wiem JACY Hakerzy są Na Mazowszu :)
Ale na Śląsku pomimo ,że było się na tzw po szpitalnym czy ma się wniosek Szpitalny bo to zatwierdza dopiero Baneolog w NFZ

SYSTEM komputerowy nie przyjmie wniosku
Sam padłem ofiarą bo wniosek złożyłem dokładnie 2 dni przed odleżał 30 dni i został zwrócony do Mojego Doktora z Informacją że ZBYT WCZESNIE WYPISANY :) :) :)

Wypisany był w piątek 21 złożony w poniedziałek 23 a koniec poprzedniego pobytu był 23 wrzesnia czyli w dniu złożenia
Cóż po otrzymaniu zwrotu doktor wypisał JESZCZE RAZ i Wszystko było ok
Awatar użytkownika
Ania06
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 sty 2017 20:55
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Ania06 »

Czy ktoś z Was czeka może na uzdrowiskowe leczenie szpitalne?. Czy u Was spadają numerki ?
Anita12
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 19 lut 2023 17:36

Post autor: Anita12 »

Przy numerze około 1880 w piątek otrzymałam przydział do sanatorium Gryf w Połczynie Zdroju od 3 października. Czas od złożenia wniosku do wyjazdu - pełne 8 miesięcy.
Mila 71
Na forum od: 23 lip 2023 12:21

Post autor: Mila 71 »

Czy na poszpitlane leczenie uzdrowiskowe sa zwroty ? Mi powiedxiano ze mam dostac w pazdzierniku czyli okolo 4 mce od zlozenoa poszpitalnego wniosku. Wczesniej zlozylam w pazdzierniku zwykle i po 6 mcach wyznaczono mi listopad, czyli prawie 6 mcy przed wyjazdem zaklepano miejsce i nie moglam juz dzwonic o zwroty.
Mila 71
Na forum od: 23 lip 2023 12:21

Post autor: Mila 71 »

Czy na poszpitalane leczenie uzdrowiskowe sa zwroty ? Mi powiedziano ze mam dostac w pazdzierniku czyli okolo 4 mce od zlozenia poszpitalnego wniosku i pani w zwrotach nie chciala mi nic zaoferowac , a od ostatniego pobytu zwyklego sanatorium mija 2 lata w pazdzierniku . Wczesniej zlozylam w pazdzierniku wniosek na zwykle i po 6 mcach wyznaczono mi listopad, czyli prawie 6 mcy przed wyjazdem zaklepano miejsce i nie moglam juz dzwonic o zwroty. Poniewaz w zime bylam w szpitalu to napisalam o korekte na poszpitalne bo przynajmniej urlopu nie poswiecam na grudzien .
Dagna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 sie 2013 14:37
Staż sanatoryjny: 9
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Dagna »

To zależy czy ktoś zrezygnuje jeżeli nikt ze szpitalnego nie zrezygnował to Pani nie może Ci zaproponować "zwykłego" pobytu sanatoryjnego.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Anita12 pisze: 22 lip 2023 15:28 Przy numerze około 1880 w piątek otrzymałam przydział do sanatorium Gryf w Połczynie Zdroju od 3 października. Czas od złożenia wniosku do wyjazdu - pełne 8 miesięcy.
Gratuluję , super termin ... przyroda zmienia kolory , aby nie padało to będzie super. Które sanatorium dostałaś ?
ODPOWIEDZ