Jutrzenka Wieniec Zdrój subiektywnie

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
jaga167
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 lut 2015 08:11
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Re: Jutrzenka Wieniec Zdrój subiektywnie

Post autor: jaga167 »

Dani, ja już prawie zapomniałam o pobycie w Wieńcu ale śledzę co piszesz. Nie wiedziałam, że jesteś z ZUS-u i zaskakiwały mnie różnice w ilości zabiegów. Ja miałam max 4 dziennie, w tym często wliczane było, jako zabieg, picie wody w Pijalni. Miałam dużo wolnego czasu ale nie na tyle dużo aby pojechać np. do Włocławka. Zabiegi były przed i po obiedzie a autobus jeździł bardzo rzadko. Zdziwiła mnie też opisana przez Ciebie zmiana pościeli! My (szpital uzdrowiskowy nfz) nie mieliśmy takich luksusów. Pogodę za to miałam aż za bardzo super :) bo było baaaardzo gorąco. Zastanawiam się, gdzie Ty tam kochana spacerujesz.... Wkoło las, niezbyt sympatyczny bo zarośnięty, ścieżka przez las bardzo sympatyczna ale pusta! Chodziłam z kijkami ale przeważnie nie mijałam nikogo, trochę strach, ludzie odradzali. Z drugiej strony szosa i chodnik, który był jednocześnie drogą rowerową. Gdzie tam spacerować, chyba tylko wokół budynku... Przy takiej ilości zabiegów zwyczajnie się nudziłam. Park z ławeczkami mały, ławeczki zajęte przez "obserwatorów" a siłownia w parku już nie dla mnie. Z uwagi na upał zabrakło mi letnich bluzek ale o dokupieniu nie było co marzyć. Sklep, jak wiesz jeden spożywczy i stoisko z biżuterią, to wszystko... Ha! miałaś dziś słynny deser, z ryżu oczywiście! Jeśli chodzi o windy, to na moim turnusie się nie psuły, chociaż były bardzo oblegane. Ja korzystałam z jednej z dwóch wind, które były obok kawiarni. Zjeżdżałam nimi na poziom -1 i tam, obok SPA dochodziło się do tunelu. Trochę dalej ale i tak zyskiwałam na czasie. Ale się rozpisałam. Życzę skutecznego leczenia i optymizmu, którego zresztą Ci nie brakuje. Jaga
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 lip 2018 18:32
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 29 razy

Post autor: BozenaMat »

Miło Dani, że opisujesz na bieżąco spostrzeżenia i odczucie> Dzięki :kwiat:
Fajnie, że nawet w dobie pandemii pobyt w Sanatorium jest udany. Udanego dalszego pobytu Dani i super kuracji :)
Awatar użytkownika
Koralik_bis
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sie 2018 13:01
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Koralik_bis »

dani888; możliwe, że ten sąsiad co się nie wita to może jest tym, który pisał tu na forum, ale chce pozostać incognito ( nie mogę znaleźć Twojego wpisu ani tego nicka) :D :D :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Może się obawia molestowania, albo posadzenie o molestowanie :roll:
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski

Post autor: dani888 »

Hej ferajna :D . Wy to potraficie mnie rozśmieszyć :lol: :lol: i dzięki za to .
Jago , spaceruję przeważnie po parku ale robię kilka rundek i różnymi ścieżkami żeby nie było tą samą trasą . Do sklepu , do różnych budynków a do lasu dochodzę ale sama jakoś boję się tam wejść . Poza tym pogoda wciąż do kitu , sporo osób jest przeziębionych , zwłaszcza ci , którzy mają basen . Miło mi , że zaglądasz , pozdrawiam serdecznie :kwiat: :serce: .
Bożenko bardzo Ci dziękuję , mam nadzieję , że dotrwam do końca turnusu choć już czuję , że z uszami i zatokami coś się dzieje :evil: . W razie biedy mam ze sobą antybiotyk choć wolałabym nie brać bo zależy mi na zabiegach . Pozdrawiam cieplutko , trzymaj się :serce: :kwiat: .
Koraliczku_bis , masz na myśli pana , który woli być incognito ? :lol: :lol: To Horeca ale jego wybór należy uszanować choć troszkę mnie ciekawi bo chyba z ZUS-u i może nawet spotykamy się na zabiegach ?
No szkoda , qrczę , że nie da się ani jak go wytropić ... Pozdrawianki i uściski :kwiat: :serce: .
ANDY , bracie nie rozśmieszaj mnie jeszcze bardziej :lol: :lol: , tyle czasu tu jestem i jeszcze na nikogo nie napadłam w sensie , no wiesz jakim . Musiałam zapalić światło bo klawiatury nie widzę :( , ciemno i zimno . Pranko już zrobione po powrocie z Muszyny ? Ciebie też pozdrawiam z daleczka , uściski ślę :serce: :D , kwiatka Ci nie dam boś facet .
Rano , po wyjściu z pod prysznica z zimna zębami szczękam i trzęsę się jak osika . Szkoda , że choć w łazience grzejnik jest zimny jeszcze . Dziś jacyś ludzie przyjechali ale na bank to nie ZUS bo nasz turnus pierwszy , może NFZ choć mi to też nie bardzo pasuje albo komercja . Jako ja , komercyjnie nie jechałabym tu o tej porze roku i w czasie pandemii , o nie . Dobra , zajrzę do innych tematów a tymczasem trzymajcie się moi mili , zdrówka Wam życzę , buziole .
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

No własnie :roll: , może czekają na napaść :lol: . Pogoda to i u mnie się popsuła, w nocy zaczęło dobrze padać, a przez dzień cały czas mżyło nieprzyjemnie. Teraz się uspokoiło , ale zdecydowanie chłodniej niż wczoraj. Dzięki za pozdrowienia :kwiat: , a pranko to jeszcze w części w Muszynie zrobiłem.... żeby brudu nie wozić :lol: , akurat chłodna pogoda na prasowanie :o .
Trzymaj się zdrowo :)
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nie wymiguj się , na prasowanie każda pogoda jest dobra , gorzej z suszeniem :lol: :lol: .
ANDY , chcesz powiedzieć , że tam miałeś pralnie ? Bo tu pierze się w rączkach skarbie , dobrze , że w umywalce korek jest . Pamiętasz jak pytałam o korki ? :oops: :lol: :lol: Jaga chyba powiedziała , że są więc nie targałam . Byłam na zewnątrz chwilę ale bez parasola ani rusz :evil: , jutro ma być gorzej...
Napadać na nikogo nie będę , to nie w moim stylu , jestem bardzo grzeczna chyba , że...wtedy może być wrrrr :D . Za bilety z Hopera nie zwracają , tylko liczona jest najkrótsza kilometrówka . Pani powiedziała , że kiedyś zwracali całość biletów ale niestety - zonk , skończyło się . Ty też bądź zdrów i załatwiaj swoje sprawy z powodzeniem , tego Ci życzę z całego serducha 8-) :serce: .
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Tak miałem pralkę..... wirowanie raczkami w miednicy :lol: .... Ja też dostałem mniej niż dwa lata temu, ale jak widać na inne wydatki zus z polecenia rządzicieli ma wolną rękę :roll:
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Hm... za dużo nie chcę mówić bo zaraz podciągną to pod politykę . Ale niestety , jest jak jest i nic na to nie poradzimy , my - szaraczkowie . Dobrze , że w ogóle coś rzucą . Niestety , innego dojazdu nie mam , owszem , był , autokar - prawie 20 godzin jazdy w jedną stronę . Okazało się , że podróżował ktoś zakażony i poszukują czy poszukiwali pasażerów .
Miałeś miskę , trochę wygodniej jednak , tu nie ma , ale takie pranie też nie jest dokładne , wolę jednak w pralce :lol: :lol: . W domciu dopiorę jak należy .
Gość

Post autor: Gość »

Witaj Dani :serce: Poszukaj miski w szafce pod umywalką, w niektórych pokojach była.
ODPOWIEDZ