BIURO ZARZĄDU KWA

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
zorro
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 17 sty 2014 07:00
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 3

Re: BIURO ZARZĄDU KWA

Post autor: zorro »

margot pisze::lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
no i znów Cię polubiłam :roll:
tak trochę , ale zawsze :P
;)

Ale się staram :P :!:
Trochę mnie lubisz, mam prawie dwa plusiki... :P :lol:

Protesty górników... nie wiem o co chodzi...
Protesty rolników... jak wyżej...
Media żądne sensacji podburzają gdy staje się zbyt spokojnie...
Specjaliści od rynku, kursów walut, prognoz gospodarczych... warci siebie czyli nic :!:

Dlaczego do tej pory nie ma w UNII dotacji dla kogoś kto potrafi czytać i pisać.. a dla rolników są...
Dlaczego istnieje KRUS i ZUS...
A może rolniczą szarą strefę należy objąć fiskalizacją i pokazać że nie jest tak źle... jak się związkowcom wydaje bo im powiedziano...
Może udałoby się poświęcić kawałek terytorium RP i stworzyć eksperymentalne państwo zarządzane tylko przez liderów pewnych partii, liderów związkowych, redaktorów i reporterów wiedzących lepiej niż zaproszeni goście do programu "publicystycznego"...
Jest nam tak dobrze... że dobrze nam tak :!:
Ale nikt nie może powiedzieć, że to nie jest polskie, nasze, rodzime...
Wytrzymajmy do wiosny, traktorki i ciągniki powinny ruszyć w pole..., węgiel będzie mniej potrzebny...

Ps. przykro mi z powodu włoszczyzny :roll: :cry:
Awatar użytkownika
zorro
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Margot...
coś jeszcze w sprawie "ogromnego" protestu...
Nie jest taki ogromny.
Media unikają liczb, pokazują te same scenki setki razy i nie zawsze są to relacje z chwili, zdarzenia...
Mają ilustrować grozę i tak materiał jest pokazany...
Garstka awanturników z mikrofonami nawołujących do podcinania gardeł, do buntu ogólnonarodowego...
No ilu jest protestujących... :?:
Sto, sto pięćdziesiąt osób pod ministerstwem... którzy nie mając nic do roboty wybrali się robić dym w stolicy...
A gdzie są istniejące ciała reprezentujące rolników... :?:
Nie ma, nie było ich nigdy... :?: Muszą powstawać wciąż nowe :?: oddolne :?: ruchy... :lol: :lol: :lol:
Szkoda lub brak słów...
Spotkanie w ministerstwie - 20 minut... ale tyle spotkanie nie trwało..., tyle czasu spędził "pieniacz" w gmachu...
Włączamy stoper: wchodzi - 14.00, jedzie windą by było szybciej - 14.05 jest na piętrze bo trochę czekał na windę, wchodzi na salę - obecnych jest kilkanaście instytucji biorących udział w spotkaniu z ministrem, wypada się przywitać - 14.10 bo szybko i szkoda czasu, obrady i prezentacja racji, kłótnia i mordobicie nie mogą trwać więcej jak pięć minut bo jeszcze trzeba wyjść, by o 14.20 wygłosić orędzie do narodu... że z tym ciulami nie da się rozmawiać...
Mam dosyć :!: :evil:
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: margot »

No bardzo Cię proszę nie złość się , aż tak :roll:
możesz , ale troszeczkę mniej :?
wiesz , że to szkodzi :roll: a wiosna nadchodzi ;)
mam lekarstwo Obrazek dobry soczek smakuje nawet w koniakówce :P

Zorro , a może to wszystko ...to tzw. ,,parcie na szkło " ;) :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Podziękował: 1 raz

Post autor: medi »

Powiem tylko, przestańcie ciągle wytykać te cholerne groszowe dotacje które wiążą człowiekowi ręce na pięć kolejnych lat bardziej niż konopny sznur ,więcej złego niż dobrego z tych 4-5 tysięcy NA ROK :!: :!: :!: Chętnie oddam te 4 tysiaki i niech ktoś robi cały rok za tą forsę ,niech bierze 10 zł chorobowego za dzień i mimo choroby niech łazi bo zwierzę musi jeść ,a od głupich tekstów na temat :sprzedać ziemię i iść do miasta to nie tylko ręce opadają .Wiele pokoleń rodziny mojego małża by się w grobach poprzewracało gdyby sprzedał choć jedną morgę ,dlatego pomimo tego że jest człowiekiem schorowanym prowadzi oprócz tego działalność gospodarczą (płaci cały ZUS)byśmy mieli za co żyć i płacić rachunki . Wsadziliśmy w tą ziemię każdy zarobiony grosz ,postawiliśmy chłodnie ,kupiliśmy sprzęt ,mój i jego obecny stan zdrowia to wynik ciężkiej wieloletniej pracy czasami po 17 godzin dziennie i co teraz mamy to wszystko zostawić bo się nie opłaca :?: :!: :!: :!: To nie jest tylko kwestia finansów ,to także kwestia odpowiedzialności przed tymi którzy nam tą ziemię przekazali .Właśnie dziś mój małż pozbywa się za przysłowiowe grosze jabłka które miały nam dać utrzymanie na cały rok .Przestańcie gadać ,że byliście na wsi ,że sami jesteście ze wsi ,że wiecie jak wygląda praca na wsi bo nic o tym nie wiecie.Nie mam nad głową miecza Demoklesa w postaci kredytów a i tak ledwo wiążę koniec z końcem ,kilka lat temu płakałam gdy usłyszałam w radiu o sadowniku który w jedną noc przymrozków stracił plony całego roku i w swoim własnym sadzie z rozpaczy się powiesił .I nie mówcie mi o ubezpieczeniach bo bzdur nagadacie :evil: :evil:
Przykro że ludzie potrafią być takimi sobkami, że nie widzą nic dalej niż czubek własnego nosa .Jeżeli chodzi o mnie to więcej w ten temat nie wejdę szkoda moich nerwów .Pozdrawiam dość ozięble .Medi
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Narażę się zapewne ale pozwolę sobie na moją refleksję dot pewnych grup w społeczeństwie tych strajkujacych ,chociazby rolników .Wejscie Polski do UE skutkuje min dopłatami do ziemi .I tak mój znajomy ok 50 tys rocznie wpływu z samych dotacji ,ponadto zasiewa te hektary które posiada zbożem .To nie są małe kwoty po sprzedazy odliczając nakłady .Inna znajoma mizerny rolnik tak mizerny z dotacji ok 20 tys rocznie ,po za ty sprzedaż zboża .
Nie wspomne o kimś kto ma około 1,500 tys h tak proszę policzyć jaka jest to kwota z samych dotacji.Usługi świadczone kombajnami zawrotne kwoty za godzinę pracy.
Margot napisała ,że osobom na wsi nie opłaci się nawet wyhodowanie jednej kury na swoje jaja wolą chemię z marketów etc ,tak to prawda.Nikt nie sieje ogrodów warzywnych ,ani nie hoduje drobiu nic, jasne wszystko jest nieopłacalne.Jezdzę od paru lat i poluję tak poluję na drób wiejski ,jaja ,inne mięsa .Nie są to wcale tanie produkty a pozyskanie ich graniczy z cudem ,w 90 % na wsi nie ma jednej kury ani gesi ,przerażające.Rencisci w miastach uprawiając małe działeczki warzywne mają warzywa a czasami i drób ,im się opłaci dojeżdzanie często gęsto autobusami 2 razy dziennie na działkę ,wsi pod nosem nie opłaci sie sianie pietruszki . :shock:
Doliczałam kiedys do stazu pracowników staż wynikający z pracy na roli ,inni pracownicy w tym samym przedsiebiorstwie nie mieli takich przywilejów. :?
A górnicy? szkoda słów.
Proszę mnie nie zrozumieć żle, nikomu niczego nie zazdroszczę i nie przeniosę sie na wieś by uprawiać ziemię ponieważ pracuję w innym zawodzie.(tak niektórzy to zaraz skwitują) Chcę tylko powiedzieć ,że w mojej opinii (uproszczając) ,pewnym grupom należałoby uświadomić ,że nie są pępkiem swiata ,ukrucić żądania stanowczymi działaniami.
Co ma powiedzieć młody człowiek stojący 12 godzin w markecie (tak stojący ,chodzący te 12 godzin , ponieważ sklep naszpikowano kamerami i nie wolno pracownikowi usiąść na 5 min a jak chce to zrobić to musi wejść do toalety ? :shock: w przecciwnym razie grozi mu zwolnienie z pracy) ! za najniższą płacę mający rodzinę żonę np?
ma też wyjść na ulice i zablokować z innymi miasto? Może powinien ,ponieważ nie rózni się niczym od rolnika . :( :evil: ani od górnika ,górnik wybrał zawód i wiedział ,że będzie wjeżdzał pod ziemię ,tylko jak ma się porównanie płac ze sprzedawcą w Auchanie np?
ps
Do Medi nie złość się tak :shock:
Mój mąż pracuje po 12 godzin nie od dzisiaj .Moi znajomi niektórzy też są górnikami ,ale nie strajkuja teraz wiesz? ponieważ uważają ,że zyje im się całkiem znosnie.
Moja przyjaciółka od paru hektarów nie narzeka chociaz sama jest i musi to ogarnąć ,tak sama wynajmuje do zbiorów do rozsiania nawozów .Prosze Medi więcej skromności rolnikom i górnikom by njie zaszkodziło .Na tym swiecie sa inne zawody tez ciężkie :)
:?
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: margot »

Ps. przykro mi z powodu włoszczyzny :roll: :cry:
Zorro
Bardzo dziękuję za współczucie :D ,
jednak czasami i kobietę potrafisz zrozumieć :P
;)
forumowicz

A ja tam pozdrawiam rolników i górników ,ale nie podoba mi się wychodzenie po mszach z kościołów na ulice ,bo tak naprawde mam wtedy wątpliwości ,czy tak naprawdę to ich odczucia bo sa tacy biedni czy obdarci? czy manipulowanie ich działaniami przez grupę nic nie robiących na co dzień a dobrze zyjących przewodników? :oops:
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Podziękował: 1 raz

Post autor: medi »

Głupoty piszesz Kruszyna tyle Ci tylko powiem ,żal czytać i szarpać sobie nerwy tymi Twoimi bajkami .
Awatar użytkownika
zorro
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Medi...
Gdybyś zechciała przeczytać raz jeszcze moje teksty byłbym wdzięczny...
Powinnaś zauważyć, że nie mam pretensji do rolników, zaprezentowałem ironiczne podejście mediów do istotnych spraw społecznych oraz nieracjonalne podejmowanie przez "działaczy" prób uzdrowienia sytuacji i doprowadzenia do normalności.
Nie chciałem Ciebie ani nikogo urazić i chyba tego nie zrobiłem.
Piszę bo protestuję przeciwko temu by na grzbietach rolników kolejne ekipy wjeżdżały do sejmu i zbijały kapitał :!: a media kpiły w biały dzień z ludzi, którzy ciężko pracują jak chyba nikt inny.
Proszę Ciebie Medi, przeczytaj raz jeszcze... :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Nie gniewaj się i nie odbieraj nas źle :kwiat: :kwiat:
forumowicz

[quote="medi"]Głupoty piszesz Kruszyna tyle Ci tylko powiem ,żal czytać i szarpać sobie nerwy tymi Twoimi bajkami .[/quote

Medi wiesz dyskusja to nie demonstrowanie złości to po pierwsze :) po drugie nie są to bajki tylko to są moi dobrzy znajomi z tych przykładów ,czyżbyś wątpiła że mam przyjaciół wśród rolników? czy górników? :oops: A ja czytam często bajki i nie kipię złością :o
Miłego dnia Medi :) :kwiat:
ODPOWIEDZ