Szalona Paczka

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Re: Szalona Paczka

Post autor: Atina »

Dziś tak z ciekawości tematu zadzwoniłam z zapytaniem o zwroty i jest w czym wybierać 8-)
Ale to nie mój czas obowiązki nie pozwalają póki co :roll:
Herbatka z lipy ...to piję średni smak :lol:
Awatar użytkownika
Maryann
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 kwie 2017 17:42
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Maryann »

Atinko, dobrze wiedzieć, to ja pod koniec maja dzwonie :D
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

A ja Wam dziewczyny moje miłe powiem, że straciłam ochotę na wyjazdy sanatoryjne. Jak sytuacja pozwoli to myślę o prywatnych wypadach do uzdrowisk i nie na 3 tygodnie. Góra dwa. Może w końcu w tym roku trafię tam, gdzie kilka lat przymierzałam się. Wszystko zależy od tego, czy moja przyjaciółka wyjazdowa nabierze sił po bardzo ciężkim COVIDzie. Atinka wie o kim piszę. Na razie wysyłam ją do Cieplic, dziś dzwoniła, ale jeszcze nie do końca dograne są z NFZ procedury. Ona w tej chwili jeszcze cały czas z tlenem, w szpitalu przeleżała w stanie ciężkim 5 tygodni. Nikt nadziei nie dawał, ale siła walki o życie zwyciężyła... i całe szczęście.
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Och wielkie szczęście :serce:
Awatar użytkownika
Maryann
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 kwie 2017 17:42
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Maryann »

To dobrze Feli.ze się koleżanka wykaraskala. Niestety to paskudztwo jest nieprzewidywalne, jednego położy na łopatki a drugi nawet nie poczuje.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Maryann jako ozdrowieniec, który przechorował z nieznacznymi objawami tego wirusa muszę się z Tobą nie zgodzić i powiedzieć, że nie czułem w czasie chorowania objawów tego wirusa, ale teraz po czterech tygodniach stwierdzam, że ślad pozostawił.
Będąc tu w Kołobrzegu czuję zmęczenie nawet wchodząc na drugie piętro, w czasie gimnastyki w basenie i także spacerując promenadą, czy plażą. :roll:
Jeszcze w lutym przed zachorowaniem mogłem w Świnoujściu chodzić dużo więcej niż teraz i nie było to dla mnie takie męczące.
Tutaj muszę chodzić sam i to bardzo wolno, bo nawet ludki 80+ chodzą szybciej ode mnie i oczywiście jestem przez nich wyprzedzany na promenadzie, nawet przez tych z kulami. :lol:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Nie porównuj siebie z osobami, którym przez kilka tygodni brakowało oddechu, z prawie nieczynnymi płucami, którzy nie byli w stanie powiedzieć słowa, a odłączony tlen równał się śmierć. Pomyśl, ile ta osoba będzie wracała do sprawności. Nawet w tej chwili spanie bez tlenu nie jest możliwe, a spacer nawet krótki jest wyczynem na miarę wejścia na Kasprowy.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Felice, to przykre, że dalej przyjaciółka tak się męczy. Mam nadzieję, że najgorsze już za Nią.
Zdecydowanie do pełnej sprawności będzie mozolne ale realne i z tego trzeba się cieszyć.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Felice nie porównuje tylko mówię, że nawet te osoby, które przechodziły lekko Covida mają po przechorowaniu powikłania i jest to udowodnione przez specjalistów. Przecież napisałem, że przeszedłem lekko Covida, ale to, że się lekko przechorowało nie znaczy, że się nie ma objawów po.
Pani która siedzi ze mną przy stoliku też przeszła lekko Covida i ma teraz zmiany w płucach.
Chciałem tylko powiedzieć, że nie tylko osoby, które walczyły z Covidem w szpitalu mają kłopoty ze ze zdrowiem po chorobie, a Ty od razu walisz z grubej rury, że porównuje się do Twojej koleżanki, która walczyła w szpitalu o życie. :(
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Napisałeś , ze nie zgadzasz się z Maryann... a ona napisała, ze covid to nieprzewidywalna choroba.
ODPOWIEDZ