Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Do sztani Chyba się nie zrozumieliśmy oczywiście ze za telewizor w pokoju, , ale spotkałem się ze płaciłem ja jak róweż mój współtowarzysz a póżniej także następny.Bylem wtedy na długiej rehabilitacji/32 dni/.Nastepnym razem to kwota za telewizor była podzielona na 3 osoby.POzdrawiam
Spotkałam się z tym że każdy współlokator płacił tą samą kwotę ...nie mówię tu o dzieleniu jednej kwoty ,,,np. każdy po 100 zł ....albo po 54 zl ...dla mnie to jawne złodziejstwo ....a najlepsze jest to że niekiedy chcą zmusić kogoś do zapłaty w/w kwotę tłumacząc się tym że sublokatorka zapłaciła ....ja w wtedy odpowiada proszę mi zafundować jedynkę bez telewizora ... Nikt mnie nie zmusi do płacenia za coś czego nie chcę albo że burmistrz danego miast coś uchwalił co jest sprzeczne z prawem ...
W listopadzie 2014 r byłam w Kołobrzegu w Verano z NFZ,opłata za telewizor 60 zł,za turnus na pokój. Pan prezes sanatorium oświadczył że to nie jest taka duża opłata i prawie wszyscy opłacają. Ja opłaciłam całość,koleżanka nie chciała,chciała odpocząć i poczytać,ale też oglądała. Przeciesz jej nie wyłączyłam jak chciała oglądać. W Pokoju była lodówka i czajnik oraz komplet naczyń+ szklanki i sztucce bezpłatnie.. Nie można narzekać. Kelnerki podawały obiady do stolika,jeden tylko feler to zupę mleczną stawiały na stoliku przy wejśćiu i kto chciał sam musiał się obsłużyć i zanieść do stolika. A to różnie bywało,aby dojść do stolika np. gdy kto chodził o lasce i nie tylko.
W sanatorium z opłaty za tv można zrezygnować. Trzeba to zgłosić w momencie rejestracji.
Warto też zorientować się w sprawie opłat klimatycznych. W tym zakresie występuje sporo ulg. Nie wszyscy muszą płacić pełną stawkę.
Wojtku ja będąc w sanatorium nigdy nie miałam na stanie telewizora. Szkoda czasu na takie pierdoły
Sa zabiegi, spotkania ze znajomymi, częste wypady w teren, chodzenie z kijkami, basen, piesze wycieczki po górkach i pagórkach,
fotografowanie....raaaany ile jest zajęć