Walizka kurierem?

Inne tematy okołosanatoryjne, nie mieszczące się w powyższych działach.
forumowicz

Re: Walizka kurierem?

Post autor: forumowicz »

Narewka, nie trzeba aż tak się "strachać" , proponuję zajechać do siedziby firmy i dobrze ich przepytać na wszelkie okoliczności . Z tego co pamiętam to pisano jeszcze o innych firmach , jak mówią tylko spokój nas uratuje ;)

bedzie ok :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Zgadzam się z obiema Basiami. DHL to najgorsza firma kurierska, nie dość, że droga, to nie solidna. Wyjeżdżając w czerwcu do Iwonicz postanowiłam wysłać walizkę kurierem. Polecono mi DHL jako najlepszą i najszybszą firmę, i niestety zawiodłam się. Raz, że miałam dużo zachodu z zapakowaniem w duży karton i owinięcie papierem pakowym, co było niewygodne wtaszczyć na miejscu walizę na drugie piętro. Paczka miała dotrzeć w ciągu 24 godz., a dotarła po 48. Do podręcznego bagażu nie włożyłam strojów kąpielowych i musiałam przełożyć zabiegi mokre. Do domu wysłałam bagaż pocztą w poniedziałek o godz. 14 a w środę rano już był w domu. Nie musiałam pakować w karton, wystarczyło owinąć folią lub włożyć do worka foliowego i zapłaciłam dużo mniej.
DHL wyrobił sobie markę, zdobył dużo klientów, a teraz się nie wyrabia :twisted: Nie polecam :!:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Felice »

Narewko,a zamawiałaś tam,gdzie Ci mówiłam?
Ja nie zamawiam w firmie DHL,nikomu nic do ręki nie płacę,płacę przelewem przed wysłaniem i wszystko dogrywam jeszcze telefonicznie.Polecono mi tą firmę tutaj na forum wieki całe temu,korzystałam ja już wielokrotnie i korzystali inni forumowicze.Nigdy jeszcze nie zdarzyła się żadna obsuwa,nie było problemu nawet najmniejszego.Ponadto cały czas mam kontakt telefoniczny i mogę być na bieżąco.W tej firmie z której korzystam przesyłka 30 kg kosztuje 18.80 zł.Aga potwierdzała wiarygodność i cenę.
Lucy200
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 lip 2014 21:32
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Lucy200 »

Dobry wieczór :)
Felice, mam prośbę o namiary na firmę kurierską z której usług korzystałaś, bo z tego co czytałam to jesteś zadowolona :) :kwiat:
smakija1
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 maja 2014 21:17
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: smakija1 »

A ja się tak zastanawiam ,po co pakować walizkę ,
Ja niedawno wysyłałam /co prawda nie do sanatorium /paczke z ubraniami/
i zapakowałam w torbe szmacianą ,włozyłam to jeszcze w duzy worek na smieci foliowy czarny ,
owinełam tasmą i tak zapakowaną duża paczke zaniosłam na poczte .zapłaciłam za nią 13 zł .
Ja jak bede jechała do sanatorium to wezme mała walizke z sobą ,
a reszte wysle w szmacianej torbie ,albo kartonie bez walizki /ubrania ,czy buty przecież się nie uszkodzą/ .
Taka paczka idzie 3 dni- mozna wysłac dzień przed wyjazdem i włożyc tam rzeczy ,
które akurat pierwszego dnia nie bedą nam potrzebne ,
.Tak samo z powrotem ,wysłac dzień przed odjazdem to co nam niepotrzebne ,
i po sprawie- a w pociąg ,czy autobus z małą walizeczką
Ilona58
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 lut 2015 15:41
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Ilona58 »

Smakija dobrze radzi

pozdrawiam Ilona
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Staż sanatoryjny: 15

Post autor: syrenka »

barbara-g1 pisze:słuchajcie , jesli chodzi o w/w firmę, to jest tak :
do 30 kg płacimy 29,90 jesli kurier ma odebrać to +10 zł , oczywiście trzeba zapakować w karton , czyli za walizę ~40 zł jeśli wchodzą w grę jakieś folie wówczas płacimy ponad 100 (Basia napisała) i tyle w temacie , bardzo mozliwe , że ktoś ma jakieś zniżki , ale to jest inna bajka .

Duży minus dla firmy i rozważenie zmiany firmy kurierskiej
Ja w życiu tyle nie placilam za kuriera .Firmę kurierską polecila mi FELICE ....płace za dużą walizkę 18,80 ,,,kurier przychodzi do domu zabiera i na drugi dzień jest w sanatorium ...pakuję ją nie w karton tylko owijam folią ...zostawiam tylko rączkę i kółka na wierzchu ....A od DHL trzymam się z daleka bo to naciągacze ....
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: basiat »

Wreszcie mam swoją walizkę, ufffff........Po wielu perturbacjach i interwencjach i w miejscu wysyłki i w miejscu odbioru dostarczono mi moją walizkę za 39,90 :evil: po 8!!!!!! dniach.
Nigdy więcej współpracy z DHL-em!!
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Adela »

No to sobie załatwił DHL czarny PR :lol: :lol:
Markietingowcy mają takie powiedzenie: zadowolony klient mówi o tym 3 osobom,niezadowolony co najmniej 7.
Ciebie Basiu przeczytało więcej :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Princi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 17 cze 2014 16:28
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Princi »

za niecałe dwa tygodnie wyruszam i miałam wysłać walizeczkę ........czytając ten wątek aż włosy staja dęba :shock: .....nie tylko na głowie :roll: :lol:
ODPOWIEDZ