Mój pierwszy taki wyjazd sanatorium Daniel Ustroń od 8.04.2018

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
dorka+
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 07 mar 2018 08:26
Oddział NFZ: Opolski
Staż sanatoryjny: 1

Re: Mój pierwszy taki wyjazd sanatorium Daniel Ustroń od 8.04.2018

Post autor: dorka+ »

Miriam widzę , że pod moją nieobecność spisałaś się na medal ... jest nas już cztery ? dobrze policzyłam ? :lol:
dorka+
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Zmykam na imprezkę .... nasze zakładowe chłopaki tez spisały się na medal :D :mrgreen:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Dorka tak 4 wirtualna na razie :P jeśli zawiela nas odwiedzi w tym samym czasie co Maryann :lol:
Anna_1959
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 13 cze 2017 14:22
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: Anna_1959 »

Witam,
byłam kuracjuszka Daniela w lipcu ubiegłego roku. Dostałam pokój 3 osobowy, super . W sumie były tam dwa pokoje i łazienka. W pierwszym z pokoi była kanapa i dwa fotele, telewizor, drugi pokój był sypialna. Polecam, pokój na 3 pietrze. Pierwsze i drugie piętro było w remoncie, straszny szum i hałas i pokoje wyposażone w sprzęt pamiętający Gierka. Od trzeciego pietra są pokoje w miarę fajne.
Zabrałam ze sobą suszarkę do włosów, żelazko i czajnik, czajniki są na korytarzach. Potrzebny jest też sznurek, klamerki i miska do prania, a co za tym idzie proszki, płyny również. Na balkonie można zorganizować sznurek na pranie ale nie zawsze. Nasz pokój był na końcu tarasu wiec ze sznurkiem nie było problemu. Ośrodek nie ma basenu, ma bezpłatny parking. TV od 3 pietra płaskie te z niższych pieter różne, wszystkie płatne, pakiet programów kiepski. WI-FI obok recepcji ale miałam swoje. Wyżywienie mało urozmaicone ale da się przeżyć, jest naleśnikarnia z pysznymi naleśnikami i Lidl. Najbardziej brakowało owoców i warzyw, na obiad pomimo, że lipiec najczęściej podawano ogórek konserwowy i było jedno jabłko przez cały turnus :)
Personel miły, wyrozumiały i życzliwy. Ośrodek oferuje lodówkę w kuchni, tam można przechować podpisane pudełka z żywnością. Wszystko rekompensuje piękna okolica, atrakcje. Ogólnie wróciłam zadowolona, zrelaksowana, zaopiekowana. W ośrodku jest winda ale na schodach wejściowych brak podjazdu dla osób niepełnosprawnych. W pokojach brakuje jak wszędzie wieszaków i szafy nie są zbyt duże. Łazienki ok.
Miłego pobytu
forumowicz

Anno bardzo fajne sprawozdanie ale pozwól że sprostuje jedną rzecz; w ośrodku już jest basen :D
graziag
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 07 lut 2018 19:21
Oddział NFZ: Lubuski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: graziag »

Bardzo dziękuję za wyczerpująca wypowiedź na temat tego miejsca w Danielu Anno ;) wygląda na to ze wieszaki,miskę,sznurek i klamerki tez trzeba zabrać :D jedna walizka okaze się za mała :D
dorka+
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

no zaczynam się już martwić gdzie my wszystkie się tam pomieścimy :lol:
forumowicz

Spokojnie :mrgreen: damy radę,, już to przerabiałam :lol:
agapio1
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 01 kwie 2017 23:31
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: agapio1 »

Anna_1959 pisze: 08 mar 2018 22:15 Witam,
byłam kuracjuszka Daniela w lipcu ubiegłego roku. Dostałam pokój 3 osobowy, super . W sumie były tam dwa pokoje i łazienka. W pierwszym z pokoi była kanapa i dwa fotele, telewizor, drugi pokój był sypialna. Polecam, pokój na 3 pietrze. Pierwsze i drugie piętro było w remoncie, straszny szum i hałas i pokoje wyposażone w sprzęt pamiętający Gierka. Od trzeciego pietra są pokoje w miarę fajne.
Zabrałam ze sobą suszarkę do włosów, żelazko i czajnik, czajniki są na korytarzach. Potrzebny jest też sznurek, klamerki i miska do prania, a co za tym idzie proszki, płyny również. Na balkonie można zorganizować sznurek na pranie ale nie zawsze. Nasz pokój był na końcu tarasu wiec ze sznurkiem nie było problemu. Ośrodek nie ma basenu, ma bezpłatny parking. TV od 3 pietra płaskie te z niższych pieter różne, wszystkie płatne, pakiet programów kiepski. WI-FI obok recepcji ale miałam swoje. Wyżywienie mało urozmaicone ale da się przeżyć, jest naleśnikarnia z pysznymi naleśnikami i Lidl. Najbardziej brakowało owoców i warzyw, na obiad pomimo, że lipiec najczęściej podawano ogórek konserwowy i było jedno jabłko przez cały turnus :)
Personel miły, wyrozumiały i życzliwy. Ośrodek oferuje lodówkę w kuchni, tam można przechować podpisane pudełka z żywnością. Wszystko rekompensuje piękna okolica, atrakcje. Ogólnie wróciłam zadowolona, zrelaksowana, zaopiekowana. W ośrodku jest winda ale na schodach wejściowych brak podjazdu dla osób niepełnosprawnych. W pokojach brakuje jak wszędzie wieszaków i szafy nie są zbyt duże. Łazienki ok.
Miłego pobytu
Dzięki Anna_1959 za wyczerpującą informację ale z tym parkingiem to dzwoniłem i jest płatny :roll: i to nie mało 8 zł za dobę ,ciekawy jestem czy nie ma gdzieś w okolicy miejsce żeby zostawić samochód na boku :roll: .
Sasanka2
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2018 13:04
Oddział NFZ: Śląski

Re: Daniel Ustroń 08.04.2018

Post autor: Sasanka2 »

graziag pisze: 09 lut 2018 17:16 Witam ponownie :) czy ktoś w tym terminie wybiera się do Ustronia ? Chętnie poznam osoby które chciały by zemna trochę po pisać i poznać się jeszcze przed wyjazdem :D żeby stres trochę zniknął bo to mój pierwszy taki wyjazd ;) pozdrawiam
Witaj ja jade do Ustronia juz od 27 marca i bede tam do 17 kwietnia ale w sanatorium Rosomak.Tez jade po raz pierwszy mozemy pogadac jezeli bedziesz zainteresowana lub spotkac sie na miejscu pozdrawiam
:kwiat:
ODPOWIEDZ