Wyjazd do Wysowej Zdrój 24.11.2018

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Petrosj
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 gru 2017 07:50
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Re: Wyjazd do Wysowej Zdrój 24.11.2018

Post autor: Petrosj »

ANDY12345 pisze: 07 paź 2018 08:12
Petrosj pisze: 05 paź 2018 21:18 Czy w Wysowej nie ma problemu z pobraniem gotówki z konta ? Jakieś bankomaty ?
Witam, bankomat jest przy budynku apteki i przychodni, poza tym wszędzie możesz płacić kartą :)
Jaki to bankomat ? Z blikiem czy bez ?
Petrosj
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Kuracjuszka_08 pisze: 06 paź 2018 19:52
Petrosj pisze: 05 paź 2018 21:18 Czy w Wysowej nie ma problemu z pobraniem gotówki z konta ? Jakieś bankomaty ?
Jest bankomat nie pamiętam jakiej sieci ale majac konto w mbanku nie placilam prowizji za wyplate w nim
To pewnie albo BZWBK (Santander) albo Planet Cash, bo ich jet najwięcej w "dziurach". Kartą owszem, ale jak zabraknie mi kasiory na wycieczke, to nie zapłacę kartą.
Petrosj
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Petrosj pisze: 16 wrz 2018 08:28 Ja tez mam skierowanie do Wysowej ale do Sanat. Beskid, 28 listopada no i bede dojezdzal jakos tam z Warszawy, pewnie pociagiem na noc do Nowego Sacza bo samochodem nie jezdze odkad mam klopoty ze wzrokiem. Ale jakoś dojadę......
Najprawdopodobniej mój plan podróży z Warszawy bedzie wyglądał tak:
- z Warszawy okolo 22;00 do Tarnowa na noc pociągiem KARPATY
- nad ranem około 4:30 przesiadka w Tarnowie na lokalny Regio do Nowego Sącza (osoby chcące skorzystać z tego gotowca proszone są o sprawdzenie
odjazdów, bo co 2 miesiące jest korekta rozkladu jazdy)
- z Nowego Sącza autobusem prywatnej lokalnej firmy do Gorlic
- z gorlic autobusem już prosto do Wysowej Zdrój pod sam ośrodek (przewiduję przyjazd najpozniej do 12:00)

Mimo usilnych starań jak na razie, dogodniejszego połąćzenia nie znalazłem. Jest autobus bezpośredni z Warszawy do Wysowej, ale w dzień mojego wyjazdu akurat nie kursuje (okres zimowy). Jest jakis autobus z Warszawy do Gorlic na noc przewoźnika MIŚ, ale nie moge sie jakoś na niego zdecydować. Pociąg, jaki by nie był, posiada do dyspozycji podróżnych WC i tym samym zwiększa komfort podróży. Nie znosze wysiadania w trakcie w nerwach na dworcach posrednich i poszukiwania w pośpiechu WC w budynkach dworcowych. A nie kazdy autobus nawet dalekobieżny posiada taki przybytek na pokładzie. Trudno tez jechać daleko kilkaset km i po drodze nic nie pić [tak na wzelki wypadek] :) Poza tym dla osoby posiadającej jakieś ulgi na PKP taki wariant jest bardziej opłacalny niz sam autobus z przesiadkami, poza tym kupujac bilet na PKP IC na 3 do 4 tygodni przed wyjazdem - uzyskuje 30% dodatkowej zniżki handlowej, czgo autobysy nie stosują.
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

Petro - przygotowujesz się do tego wyjazdu do Wysowej jak do wyprawy w kosmos :lol:
Po co jechać ze Stolicy aż do Tarnowa ? Po co aż cztery połączenia i aż do 14 godz podróży?
Czy nie prościej wysiąść z pociągu w Krakowie na Dw. Głównym a zaraz obok masz sporo autobusów do samego Beskidu :D
Szczęśliwej podróży życzymy :)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Petrosj już chyba bardziej skomplikować sobie podróży nie można. :lol:
Autobus Warszawa -Wysowa Beskid wyjazd 1.20 na 10.00 jesteś na miejscu.
Nie chcesz autobusem jedziesz do Krakowa pociągiem 2 godziny i z Krakowa autobusem Voyager do Wysowej . Część jest bezpośrednich,zależy o której jedziesz. Wtedy skracasz podróż do 6 godzin.
Borewich_44
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 15 wrz 2018 20:54
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: Borewich_44 »

Ponawiam pytanie, a mianowicie czy ktoś z szanownych forumowiczów wybiera się do Wysowej nad Parkiem w terminie 24.11., tak jak w poście w/w mam wolne miejsce w samochodzie. Będę jechał z Tychów przez Kraków.... Pozdrowienia dla wszystkich czytających
Szpaczek
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 paź 2018 19:48
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Szpaczek »

Dzień dobry Borewicz 😊. Chętnie zabrałabym się ale dopiero 23.10 mam komisję. A już chciałcabym jechać. Moze wiesz gdzie nas ze Śląska kierują na psycho i jak często można z ZUS jechać . ? Pozdro i miłego pobytu 😊
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Raz na rok możesz jechać jak komisja Cię zakwalifikuje a gdzie to się dowiesz jak dostaniesz powiadomienie listowne.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Jak orzecznik zdecyduje czy zasadna Od tego trzeba Andy zacząć .
Szpaczek
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 paź 2018 19:48

Post autor: Szpaczek »

Wróciłam na forum, Witajcie i dzięki za info. Ja wiem, że pojadę jak orzecznik zatwierdzi, ale no kurcze przecież... muszę pozytywnie myśleć. Trochę się naczytałam i wiem, że nie jest lekko :)
ODPOWIEDZ