Jak usunąć profil?

W tym miejscu piszemy o sprawach związanych z funkcjonowaniem Forum od strony technicznej.
Awatar użytkownika
administrator
Administrator
Na forum od: 28 lis 2008 22:27
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 1
Podziękowano: 2 razy

Re: Jak usunąć profil?

Post autor: administrator »

Mimo wszystko bardzo proszę nie eskalować napięć, dość ich na świecie. To jest dział techniczny. Poinformowałem jak sprawa wygląda jeśli przypadkiem ktoś zapomniał i popuścił wodze wyobraźni. Każdy ma swój rozum i sam wyciągnie wnioski. Jeśli są pytania techniczne to udzielę odpowiedzi, jeśli nie ma, zamykam sprawę.
Jeśli chodzi o napis 'gość' prawdopodobnie takiego będę teraz używał do oznaczenia wpisów z nieistniejących kont.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
administrator
Administrator

Wystarczy zgłosić takie życzenie i konto zostanie usunięte. Może być na PW lub na email. Ot tyle wystarczy 3 słowa.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: Kleinehexe »

Zagubiony, widzę, że już nie masz z kim się kłócić i Admina się czepiłeś. :roll: :shock:
Awatar użytkownika
administrator
Administrator

Zagubiony, to nie jest kwestia techniczna lecz formalno-prawna. Przycisk dawałby tylko tyle, że nie musiałbyś pisać tych trzech słów - "usuń moje konto". Formalnie jednak nadal by to wyglądało tak samo. Jest to wniosek, a nie automatyczne usuwanie. Prawo daje administracji 30 dni na ustosunkowanie się do wniosku. Czas ten jest potrzebny np. do sprawdzenia, czy nie wplynął wniosek od organów ścigania o zabezpieczenie danych. Prosta do wyobrażenia sytuacja, że ktos kogoś nęka np. przez PW. Poszkodowany zgłasza na Policję, a ta wysyła do mnie wniosek. W tym momencie podejrzany usuwa konto i nie ma już żadnych PW do zabezpieczenia, a admin ma problem.
Całe szczęście takie sytuacje na forum NS nie przydarzają się, a konto jest zamykane maks
w kilka dni.
A popatrz jak to jest na innych platformach., FB, Inst., G., Tiktok,... Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę ile czasu usuwa konto ...

Zagubiony, ułatwię ci sprawę. Wyślę wiadomość z prośbą o potwierdzenie usunięcia konta. Wystarczy, że odeślesz w odpowiedzi jedno słowo - TAK.
Awatar użytkownika
Punisher
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 17 kwie 2025 17:14
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Punisher »

szukałem , szukałem i znalazłem ale profilu nie usuwam, ale dobrze wiedzieć
ODPOWIEDZ