Osieczek ZUS

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
acik61
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 paź 2019 18:51
Oddział NFZ: Opolski
Staż sanatoryjny: 4

Re: Osieczek ZUS

Post autor: acik61 »

andzio
To dobrze, że jest dobrze :) Jakie masz zabiegi przepisane i czy zadowolony jesteś z nich? Pozdrawia ........Acik61 (nie Ecik :lol: ) z pok.226 na poprzednim turnusie
andzio
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 17 lis 2011 11:06

Post autor: andzio »

Pokoj 126😋 dostalem kriosaune,hydromasaz,kąpiel wirowa konczyn dolnych,tensy,i 3 rodzaje ćwiczeń .W sumie mam 7 zabiegow o stalych godzinach.Jedzenie smaczne.Zabiegi trafione jestem zadowolony.😋
Pozdrawiam
Cayenne
Na forum od: 28 sie 2018 21:54
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: Cayenne »

Jadę do Osieczka 18 sierpnia z Orzesza -Śląskie. Może ktoś chętny?
[]
Ostatnio zmieniony 05 sie 2021 22:56 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto tel.
Awatar użytkownika
woytek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2012 17:41
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: woytek »

Proszę napisać czy do sklepu daleko, najbliższy dyskont gdzie? Jakaś bar stacja żeby coś reginalnego posmakować, ryby wędzone....
Awatar użytkownika
ewaryz
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 mar 2019 11:51
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: ewaryz »

Witam.Własnie skończyłam turnus.Do Osieczka dotarłam komunikacją publiczną,najpierw do Warszawy Zachodniej, pózniej PKS do Grójca,potem PKS do Pniew,a z Pniew odbiera busik z ośrodka.Przyjęcie bardzo sprawne,pani z recepcji miała już wydrukowane karteczki z nr pokoju i turą posiłku,poprosiłam o zmianę tury na drugą i miła pani to uczyniła.Potem wizyta u pielęgniarek(tu już tak szybko nie poszło),a potem lekarz.Wizyta u lekarza trwała średnio 5min,w ogóle nie zainteresowany dokumentacją medyczną.Pokoje dosyć duże,z trzech stron drogi,mój znajdował się od strony sadu i to jest najgorsza opcja,z powodu nagminnych oprysków.W pokoju znajduje się czajnik i dwa kubki,sztućce i talerzyk trzeba mieć swoje.Parking na terenie ośrodka płatny 300 zł,po drugiej stronie u rolnika 200 zł,telewizor płatny 150 zł,przedłużacz czy lampkę nocną można wypożyczyć na recepcji za kaucją.Baza zabiegowa taka jak w każdej przychodni plus kriosauna.Brak basenu,30 wybrańców raz w tygodniu było dowożonych na basen do Grójca,ja do nich niestety nie należałam.Na plus każdy ma swojego fizjoterapeutę i prawie każdy masażystę.Pranie w miskach(poprosić o miskę p.sprzątaczkę,zostawi na cały turnus).Lodówka znajduje się na pierwszym i drugim piętrze,suszarki na każdym,a także sznurki na dworze.Na temat okolicy nie będę się rozpisywać,gdyż od poprzednich wpisów nic się nie zmieniło.W razie pytań chętnie odpowiem.
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 32 razy

Post autor: Bibi2 »

Ewa , bardzo dziękuję za opis Osieczka :)
pozdrawiam
p-siak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 cze 2013 20:36
Podziękowano: 4 razy

Post autor: p-siak »

Do opisu Osieczka można dodać: rzadko spotykane bańki próżniowe na fizjoterapii, do sklepu i kościoła 3,2 km, ciasna stołówka pełniąca również rolę świetlicy, słaby zasięg niektórych sieci komórkowych. Z atrakcji: las,zalew, plaża, bistro Duet, restauracja Młyn i U r o c z y s k o jako miejsce tańców.
ODPOWIEDZ