Ustroń - Orlik

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 301 razy
Podziękowano: 146 razy

Re: Ustroń - Orlik

Post autor: GIENIA »

Są to dosyć spore pokoje , takie długie a wąskie , widok na ścianę drzew . Korytarz , który jest wspólny jest dosyć duży . Chyba , że są jakieś inne jeszcze na 1 piętrze , bo te o których piszę , są spore . Innych nie kojarzę . Na parterze nie kojarzę zupełnie pokoi . Recepcja , pielęgniarki , stołówka , kawiarnia , lekarze , sala zabiegowa , nie wiem gdzie mogłyby być pokoje :?
A znasz numer pokoju ?
Arczi137
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 08 maja 2025 01:11
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: Arczi137 »

Mała aktualizacja

Parking 10zl doba.
Pani z obslugi telefonicznej uprzedzila ze mimo to może nie być miejsca.
fermoy
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2024 09:06
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Post autor: fermoy »

Ja byłem w maju miejsca zawsze były
Monia 44
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 16 cze 2023 11:44

Post autor: Monia 44 »

Witam wybieram się 16 kwietnia do Orlika w Ustroniu czy ktoś dostał też że zus-u?
Wolter28
Na forum od: 25 wrz 2026 19:33
Podziękował: 1 raz

Post autor: Wolter28 »

Dzień dobry Gieniu. To jest jedyny ,dość szczegółowy opis Orlika. Wyjeżdżamy z żoną za tydzień i chciałbym, o ile to możliwe, uzyskać od ciebie lub od innych osób jeszcze bardziej szczegółowe informacje, zwłaszcza dotyczące pokoi i całości kompleksu. Dzwoniliśmy do Orlika z pytaniami dotyczącymi bazy pokojowej oraz basenu, które są dla nas bardzo istotne, jednak nie Uzyskaliśmy praktycznie żadnych informacji Jestem po udarze, więc są to dla mnie bardzo istotne dane. Będziemy zobowiązani za informację. Chętnie nawiązał bym kontakt bezpośredni, telefoniczny. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Na pewno będziecie zakwaterowani razem . Jest dużo pokoi dwuosobowych .
Do kilku pokoi , chyba 8 , nie dociera winda , zatem zgłoś , aby nie przydzieli Wam takiego pokoju . W pokojach są łazienki , nie wiem co jeszcze mogłabym podpowiedzieć . Basen jest , ale nie korzystałam , zatem niewiele o nim wiem .
Dobrze jest być z samego rana .
Wolter28

Dziękujemy pięknie za szybką odpowiedź. Jeśli chodzi o pokoje, to pisałaś, że są jakieś dobre i chyba większe, tam gdzie nie dociera winda. Na czym polega ta różnica jeśli chodzi o ich jakość i chętnie chcielibyśmy ze względu na porę roku, Aby były nasłonecznione jak najbardziej i z miłą panoramą,ale najistotniejszy jest dla nas ich Komfort. Ponoć część jest wyremontowanych, jeśli tak to które gdzie się znajdują? Nie wiem, czy są w ogóle takie, które spełniałyby nasze oczekiwania, które wcześniej wymieniłem? 🤭Pozdrawiamy😊 Czy jest szansa, żebyśmy mogli krótko porozmawiać? Pisanie sprawia mi co nieco trudności
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Wysłałam Ci na priv mój numer telefonu .
Byłam 3 lata temu , odnośnie standardu mogło się wiele zmienić .
Wolter28

Miłego weekendu. Do usłyszenia
Wolter28

:kwiat: