Rymanów Zdrój Zimowit 10.08.2024

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Jaro61
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 24 cze 2024 09:52
Oddział NFZ: Łódzki

Re: Rymanów Zdrój Zimowit 10.08.2024

Post autor: Jaro61 »

Cześć, jadę do Zimowita Rymanów Zdrój. Turnus ZUS 10.08.2024 r. Małgo wspomina o rowerach. Ale skąd te rowery wziąć? W sanatorium jest wypożyczalnia, czy też na dole w mieście, a może tylko własny, który trzeba przywieźć? Piechur ze mnie kiepski, ale rowerek to co innego. No i pobliski otwarty basen, oby pogoda dopisała. Do zobaczenia na miejscu.
Malgo
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 lip 2021 14:10
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Malgo »

Jaro, jak się cieszę że jednak nie będę sama na tym turnusie!!! :P
O rowerze myślałam własnym, żeby trochę pojeździć po okolicznych pagórkach. Szlakow podobno jest mnóstwo w okolicy więc na piesze wypady miejsce idealne. Szkoda że nie lubisz pieszych wędrówek :|
Skąd jedziesz? Ja wybieram się samochodem ze Śląska więc ewentualnie możemy połączyć siły :mrgreen:
P.S. a może grasz w brydża???
Jaro61
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Ja też się cieszę, że już kogoś poznałem, w dodatku Małgo wydajesz się być bardzo aktywna - super! Ruch i wszelka aktywność to najlepsza rehabilitacja. Jadę z Łodzi, ale ponieważ motocyklem, to roweru nie zapakuję. Być może jest gdzieś w mieście lub w Zimowicie (oby) wypożyczalnia. Bardzo lubiłem biegać, grać w nogę, siatkę, tenisa, ale kontuzje mnie z tej aktywności całkowicie wyeliminowały. Wolę więc oszczędzać siły w kończynach na parkiet taneczny. Bardzo lubię pływać, a że basen i parkiet (extra, byłem tam w zeszłym roku) w pobliżu zapowiada się atrakcyjnie ruchowo. W brydża kiedyś grałem. Ale tak jak pływania i jazdy na rowerze się nie zapomina, więc jak zbierzemy czwórkę to i rozegramy parę robrów. Do zobaczenia, pozdro!
Malgo
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Genialnie!!! :serce:
Awatar użytkownika
Archibald
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 paź 2021 13:53
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Archibald »

Jaro61 pisze: 24 cze 2024 10:38 Cześć, jadę do Zimowita Rymanów Zdrój. Turnus ZUS 10.08.2024 r. Małgo wspomina o rowerach. Ale skąd te rowery wziąć? W sanatorium jest wypożyczalnia, czy też na dole w mieście, a może tylko własny, który trzeba przywieźć? Piechur ze mnie kiepski, ale rowerek to co innego. No i pobliski otwarty basen, oby pogoda dopisała. Do zobaczenia na miejscu.
Jest w Rymanowie-Zdroju wypożyczalnia rowerów, tak więc ten problem masz z głowy.
Jaro61
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Dziękuję za informację. Być może skorzystam.
Awatar użytkownika
tomaszsanat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2018 12:54
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Post autor: tomaszsanat »

pytanie do arhibada nic nie napisałeś jak ten Rymanów Ci się podobał / a obiecałeś pisalismy torchę przed Twoim wyjazdem do Rymanowa Pozdrawiam jestem aktualnie w Poalnczyku i powiem tyle bida bida w tym amer polu myslałem że rymanów kiepski a okazuje się że jest super w porównaniu z Polanczykiem nie mowie tu o widokach oczywiście bo polanczyka nic nie przebije
Malgo
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Tomasz, serio???? Byłam w zeszłym roku w Amer-Pol i według mnie było fantastycznie! Do Zakapiorka na wieczorne balety dotarłeś??
Trasy wokół Polanczyk też do wyboru do koloru. Polecam wycieczkę pieszą czerwonym szlakiem do Soliny - musisz zaplanować sobie cały dzień albo wrócić tramwajem wodnym z zapory. Na popołudniowy rozruch - Perła Polańczyka czyli żółty szlak z pięknymi widoczkami na Polanczyk i Soline. O wszystkich pozostałych bieszczadzkich trasach do których trzeba podjechać samochodem nie wspominam. Ale skoro twierdzisz że Rymanow lepszy… Nie mogę się wprost doczekać wyjazdu! :P
Awatar użytkownika
Archibald
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 paź 2021 13:53
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Archibald »

tomaszsanat pisze: 02 lip 2024 10:27 pytanie do arhibada nic nie napisałeś jak ten Rymanów Ci się podobał / a obiecałeś pisalismy torchę przed Twoim wyjazdem do Rymanowa Pozdrawiam jestem aktualnie w Poalnczyku i powiem tyle bida bida w tym amer polu myslałem że rymanów kiepski a okazuje się że jest super w porównaniu z Polanczykiem nie mowie tu o widokach oczywiście bo polanczyka nic nie przebije
A proszę tu napisałem:
viewtopic.php?t=28298
Awatar użytkownika
tomaszsanat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2018 12:54
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Post autor: tomaszsanat »