Orlik Ustroń

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
beti4514
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 wrz 2013 21:39
Oddział NFZ: Łódzki

Re: Orlik Ustroń

Post autor: beti4514 »

Dziękuję pięknie ,tak zrobię zapytam ,zadzwonię trochę bliżej wyjazdu
Eliza
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 09 maja 2013 21:08

Post autor: Eliza »

... szukam kogoś kto jedzie w dniu 30.05.2017 ( ok godz. 15-tej do Ustronia) Piotrków Trybunalski?
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

beti4514 pisze:Dziękuję pięknie ,tak zrobię zapytam ,zadzwonię trochę bliżej wyjazdu
Masz racje zadzwoń i się upewnij ale dla osób niepełnosprawnych posiadających kartę parkingową wg. przepisów parking powinien być bezpłatny na wyznaczonych do tego miejscach .Każdy ośrodek powinien takie miejsca posiadać a w razie zbyt dużej ilości osób uprawnionych powinien udostępnić inne miejsca we właściwy sposób je oznaczając .
Awatar użytkownika
Maryann
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 kwie 2017 17:42
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Maryann »

Beti, na stronie niepełnosprawni.pl natrafiłam przypadkiem na taką informację: "Zasady korzystania z parkingów oraz miejsc postojowych, znajdujących się poza strefami płatnego parkowania, ustalane są przez ich właścicieli czy zarządców. Jeśli parking przy sanatorium nie znajduje się w miejskiej strefie płatnego parkowania, zasady korzystania ustala właściciel bądź zarządca, np. sanatorium. Jeśli w regulaminie nie przewidziano zwolnienia posiadaczy karty parkingowej z opłat, należy je ponosić. W takiej sytuacji można jedynie wystąpić z wnioskiem do zarządcy o takie zmodyfikowanie regulaminu, by uwzględnione były potrzeby posiadaczy kart parkingowych."
Awatar użytkownika
adiutantka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 gru 2015 15:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: adiutantka »

Też mnie interesuje temat parkingu w maju 2015 roku niepełnosprawni płacili połowę ale jeszcze nie było elektroniki i szlabanów
Awatar użytkownika
Joni123
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 cze 2017 07:57
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Joni123 »

asig pisze:Witaj. Mam skierowanie ZUS-owskie do Orlika na 31 lipca 2017 r. Jak myślisz da się wytrzymać ?
Asig napisz proszę jak wrócisz! Będzie to chyba najnowsza opinia, jak sądzę bardzo ważna dla przyszłych wyjeżdżających.
Wszystko może się zmienić w bardzo krótkim czasie, więc kto wie? może będzie inaczej jak w opisie wyżej.. ;)
Awatar użytkownika
asig
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 18 sie 2016 14:17
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: asig »

Joni123 pisze:
asig pisze:Witaj. Mam skierowanie ZUS-owskie do Orlika na 31 lipca 2017 r. Jak myślisz da się wytrzymać ?
Asig napisz proszę jak wrócisz! Będzie to chyba najnowsza opinia, jak sądzę bardzo ważna dla przyszłych wyjeżdżających.
Wszystko może się zmienić w bardzo krótkim czasie, więc kto wie? może będzie inaczej jak w opisie wyżej.. ;)
oczywiście napiszę po powrocie....albo nawet w trakcie bo chyba wezmę laptopa... ;)
beti4514
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 wrz 2013 21:39

Post autor: beti4514 »

Witam Was w tym temacie , dzwoniłam dziś do Ustronia" Orlik" i okazało się że będę zakwaterowana w ośrodku "Daniel " dowiedziałam się od miłej pani że są pokoje dwuosobowe ,nie ma rezerwacji ,telewizor w pokoju ,w-f tylko w holu na dole a parking bezpłatny ...no i z mojego podglądu na mapie jest to ośrodek na" końcu świata " ...ciekawe jak będzie ,zaczynam 7 lipca...pozdrawiam wszystkich :kwiat:
Awatar użytkownika
Joni123
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 cze 2017 07:57
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Joni123 »

Asig zorientuj się na miejscu jak wygląda jedynka w Orliku. Czy to jest samodzielny pokój z balkonem czy bez? Czy to jest studio 2+1 z balkonem czy bez?
Awatar użytkownika
adiutantka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 gru 2015 15:21
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: adiutantka »

beti4514 pisze:Witam Was w tym temacie , dzwoniłam dziś do Ustronia" Orlik" i okazało się że będę zakwaterowana w ośrodku "Daniel " dowiedziałam się od miłej pani że są pokoje dwuosobowe ,nie ma rezerwacji ,telewizor w pokoju ,w-f tylko w holu na dole a parking bezpłatny ...no i z mojego podglądu na mapie jest to ośrodek na" końcu świata " ...ciekawe jak będzie ,zaczynam 7 lipca...pozdrawiam wszystkich :kwiat:

hejka czy Ty jedziesz z ZUS czy z NFZ???
ODPOWIEDZ