Perfekcyjna Pani na NS
- adamadi
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 02 sty 2013 13:27
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 5
Re: Perfekcyjna Pani na NS
Oj tam Kobietki od razuanezobk pisze:Kobietki, mam stół drewniany ,a na nim białe plamy od ciepłego chyba ?. Co zrobić aby pozbyć się dziadostwa ???
A na plamy od ciepłego ..
Zrób papkę z soli i oliwy i nałóż na plamy, zostaw na kilka godzin. Potem umyj normalnie, żeby usunąć tłuszcz. Jeśli to plamy od ciepła, to powinny zejść sam traktuję swój stół co jakiś czas, jeśli się zapomnę i stawiam gorące kubki... plamy znikają bez śladu.
....ups a ja myślałam że to jest ada a później madi ...a to adam ..adiSloneczko pisze:Noooooooo Adamadi....plusik, nie każdy facet zna takie czary mary
![]()
-
forumowicz
[ obrazek zewnętrzny ]adamadi pisze:Aby drzwi kabiny błyszczały…kruszynka pisze:DZięki adamadi ,ale mam te 3 skladniki polączyć z wodą w jakiejś proporcji? tak?
Roztwór wody i octu (w proporcjach 1:1) usunie skutecznie osad z twardej wody i mydła . Jeśli zabrudzenia są silne, warto lekko podgrzać ocet. Po umyciu dokładnie spłukujemy i osuszamy drzwi kabiny.
Aby pozbyć się smug na drzwiach prysznicowych…
wetrzyj w nie nierozcieńczony ocet i wypoleruj papierowym ręcznikiem. Aby zdezynfekować szyny drzwi prysznicowych, wlej do nich nierozcieńczony, ewentualnie lekko podgrzany, ocet i zostaw na kilka godzin. Następnie zmyj gorąca wodą
Usuwanie pleśni
Aby skutecznie usunąć pleśń, wyszoruj zabrudzone miejsca sodą oczyszczoną. To jednak nie wystarczy. W zagłębieniach mogą wciąż tkwić zarodniki grzybów. Polej czyszczone miejsce wodą utlenioną (3%) i pozostaw do wyschnięcia.
Aby zapobiec tworzeniu się osadu na drzwiach prysznicowych…
pozostałą na ściankach kabiny (ale również na kafelkach) wodę warto natychmiast po kąpieli usuwać za pomocą gumowej wycieraczki do szyb
Taki ze mnie PP