Lądek Zdrój listopad 2014

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 26 razy

Re: Lądek Zdrój listopad 2014

Post autor: ewasz »

To jestem w lepszej sytuacji bo już jestem wolna od spraw zawodowych :lol: :lol:
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Staż sanatoryjny: 6
Podziękowano: 8 razy

Lądek Zdrój listopad każdego roku ...

Post autor: jacky6 »

sorki - miało być AD 1980...
:mrgreen: :ugeek:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Staż sanatoryjny: 5
Podziękowano: 26 razy

Post autor: ewasz »

Nie przejmuj się Jacky to tylko zwykła literówka :lol: :lol:
Grażyna
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 29 lip 2010 18:20
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Grażyna »

Witam wszystkich ktorzy jada do Ladka :) Bylam tam i powiem ze Ladek jest piekny o kazdej porze roku ...a sluchanie opinii innych moze byc zgubne i niepotrzbnie nastawiac negatywnie :) Najlepiej pojechac zobaczyc i sie przekonac .Ladek najlepiej wspominam ,a musze przyznac ze uz wiele razy bylam w sanatorium i w roznych miejscach..Teraz tez jade od 27.10.14 kolo Ladka ...i tez mam nadzieje ze super bedzie .........Wszystko zalezy od tedo ....1zabiegi , 2 na jakich sie ludzi trafi ...Pozdrawiam zycze wszystkim milego wypoczynku ,dobrej rekabilitacji i powrotu do zdrowia :)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Felice »

Pawilon I jest już po remoncie,przybyło całe piętro ślicznych pokoików na poddaszu.Kto bywał w Lądku wcześniej wie,że chodzi o tzw,"czwartak". Zainstalowana jest nowa winda,która dojeżdża do tego poziomu,wcześniej kończyła bieg na 3 pietrze.Na parterze też przybyło kilka pokoików w miejscu gabinetów.Stołówka właśnie dziś otworzyła swoje podwoje.Założyli dodatkowe drzwi przy przejściu z holu głównego na klatkę schodową,więc trochę mniej wieje.Słynne skrzypiące drewniane schody zamieniono na terakotę.Został zrobiony również remont wszystkich tarasów.Ogólnie budynek robi dobre wrażenie.
Remont pełna parą jest na dwójce,co stwarza trochę niedogodności i ludzie co nieco narzekają.Dla niektórych podaję do wiadomości że ZUS ma też znów rehabilitację,nie tylko turnusy psychosomatyczne.
Awatar użytkownika
magdulla
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 15 maja 2014 20:15
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: magdulla »

aneta76 pisze:Witam
Pawilon I .To chyba Lotnik . Opinie czytałam, wiem że jest po remoncie i sam Lądek jest piękny. Ja jestem troszke wystraszona samym pobytem.Mam depresje lękową, nie wiem czy tam będzie terapia, czy zabiegi...co powinnam zabrać itd..Cieszę się że jade, zawsze zmiana otoczenia pomaga :)
To że masz kwaterę w Lotniku nie znaczy, że tak będzie wszystko zależy od tego w którym budynku będą ulokowani pacjenci z zusu. Ja też miałam lotnika a na miejscu zameldowano mnie w pawilonie II i chyba nawet lepiej. Fakt,że Lotnik jest wyremontowany i pokoje mają wysoki standard, ale brakuje tam balkonów i większość pokoi ma widok na las. Jedynie,że bazę zabiegową ma się pod nosem. Terapie będziesz miała właśnie w pawilonie II i III (jakaś muzykoterapia i choreoterapia, trening relaksacyjny itd.) Niby cały dzień zajęty, ale tylko na papierze bo prowadzący wszystko kumulują i w praktyce to jest tak,że załatwione jest wszystko w godzinę, a potem masz wolne. Na pewno bedziesz miała basen i zajęcia na siłowni(rowerek, bieżnia, wiosła). Jeżeli trafisz na fajne towarzystwo to będziesz zadowolona. Pokoje w tym pawilonie są dwuosobowe z łazienkami i balkonem( duży plus gdy trzeba ciągle suszyć strój kąpielowy i ręczniki), jedzenie bardzo dobre i urozmaicone, jedyny minus o 22 zamykaja drzwi wejściowe do ośrodka. Jeżeli jeszcze bedziesz potrzebowała informacji to pisz byłam tam cały sierpień więc jestem na bieżąco, pozdrawiam :kwiat: :kwiat: :kwiat:
aneta76
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 15 sie 2014 17:36

Post autor: aneta76 »

magdulla pisze:
aneta76 pisze:Witam
Pawilon I .To chyba Lotnik . Opinie czytałam, wiem że jest po remoncie i sam Lądek jest piękny. Ja jestem troszke wystraszona samym pobytem.Mam depresje lękową, nie wiem czy tam będzie terapia, czy zabiegi...co powinnam zabrać itd..Cieszę się że jade, zawsze zmiana otoczenia pomaga :)
To że masz kwaterę w Lotniku nie znaczy, że tak będzie wszystko zależy od tego w którym budynku będą ulokowani pacjenci z zusu. Ja też miałam lotnika a na miejscu zameldowano mnie w pawilonie II i chyba nawet lepiej. Fakt,że Lotnik jest wyremontowany i pokoje mają wysoki standard, ale brakuje tam balkonów i większość pokoi ma widok na las. Jedynie,że bazę zabiegową ma się pod nosem. Terapie będziesz miała właśnie w pawilonie II i III (jakaś muzykoterapia i choreoterapia, trening relaksacyjny itd.) Niby cały dzień zajęty, ale tylko na papierze bo prowadzący wszystko kumulują i w praktyce to jest tak,że załatwione jest wszystko w godzinę, a potem masz wolne. Na pewno bedziesz miała basen i zajęcia na siłowni(rowerek, bieżnia, wiosła). Jeżeli trafisz na fajne towarzystwo to będziesz zadowolona. Pokoje w tym pawilonie są dwuosobowe z łazienkami i balkonem( duży plus gdy trzeba ciągle suszyć strój kąpielowy i ręczniki), jedzenie bardzo dobre i urozmaicone, jedyny minus o 22 zamykaja drzwi wejściowe do ośrodka. Jeżeli jeszcze bedziesz potrzebowała informacji to pisz byłam tam cały sierpień więc jestem na bieżąco, pozdrawiam :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Ojjj dzięki :) Ja sporo pije , czy jest w pobliżu jakiś sklepik , albo w pokoju czajnik bezprzewodowy ?
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Felice »

ZUS jest kwaterowany w Pawilonie II,zabiegi mają wszędzie.
Czajnik jest na stanie pokoju za opłatą,albo ogólny na korytarzu i ten jest gratis.Telewizor 4 zł za dobę sprzedawany w pakietach pobytowych.Działa na kartę ładowaną po uiszczeniu opłaty.
Sklepów z piciem nie brakuje ;)
Teraz jeszcze na II coś remontują,więc to jakoś może zaburzać przydziały.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witaj aneta76 :) Pod tm linkiem można obejrzeć jeden z pokoików na 2 pawilonie w Wojskowym .Pokoiki są bardzo do siebie podobne , niektóre miały nawet lodóweczki .Ale można było korzystać też z lodówek ogólnodostępnych na korytarzach.Jeden z plusów to grzejniki w łazienkach zasilane prądem więc można było suszyć do woli :) Pozdrawiam życząc udanej rehabilitacji :!: http://www.forum.nasze-sanatorium.pl/vi ... +2#p202438
Awatar użytkownika
anovi
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2014 13:36
Oddział NFZ: Dolnośląski

Post autor: anovi »

Witam :)
Czekam na wyznaczenie terminu pobytu w WSZUR,może ktoś wie w którym budynku kwaterowani są pacjenci szpitalni na rehabilitację ogólnoustrojową?
ODPOWIEDZ