Lądek Zdrój listopad 2014
-
Grażyna
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 29 lip 2010 18:20
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 4
Re: Lądek Zdrój listopad 2014
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 17 razy
- Podziękowano: 76 razy
Remont pełna parą jest na dwójce,co stwarza trochę niedogodności i ludzie co nieco narzekają.Dla niektórych podaję do wiadomości że ZUS ma też znów rehabilitację,nie tylko turnusy psychosomatyczne.
- magdulla
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 15 maja 2014 20:15
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 1
To że masz kwaterę w Lotniku nie znaczy, że tak będzie wszystko zależy od tego w którym budynku będą ulokowani pacjenci z zusu. Ja też miałam lotnika a na miejscu zameldowano mnie w pawilonie II i chyba nawet lepiej. Fakt,że Lotnik jest wyremontowany i pokoje mają wysoki standard, ale brakuje tam balkonów i większość pokoi ma widok na las. Jedynie,że bazę zabiegową ma się pod nosem. Terapie będziesz miała właśnie w pawilonie II i III (jakaś muzykoterapia i choreoterapia, trening relaksacyjny itd.) Niby cały dzień zajęty, ale tylko na papierze bo prowadzący wszystko kumulują i w praktyce to jest tak,że załatwione jest wszystko w godzinę, a potem masz wolne. Na pewno bedziesz miała basen i zajęcia na siłowni(rowerek, bieżnia, wiosła). Jeżeli trafisz na fajne towarzystwo to będziesz zadowolona. Pokoje w tym pawilonie są dwuosobowe z łazienkami i balkonem( duży plus gdy trzeba ciągle suszyć strój kąpielowy i ręczniki), jedzenie bardzo dobre i urozmaicone, jedyny minus o 22 zamykaja drzwi wejściowe do ośrodka. Jeżeli jeszcze bedziesz potrzebowała informacji to pisz byłam tam cały sierpień więc jestem na bieżąco, pozdrawiamaneta76 pisze:Witam
Pawilon I .To chyba Lotnik . Opinie czytałam, wiem że jest po remoncie i sam Lądek jest piękny. Ja jestem troszke wystraszona samym pobytem.Mam depresje lękową, nie wiem czy tam będzie terapia, czy zabiegi...co powinnam zabrać itd..Cieszę się że jade, zawsze zmiana otoczenia pomaga
Ojjj dziękimagdulla pisze:To że masz kwaterę w Lotniku nie znaczy, że tak będzie wszystko zależy od tego w którym budynku będą ulokowani pacjenci z zusu. Ja też miałam lotnika a na miejscu zameldowano mnie w pawilonie II i chyba nawet lepiej. Fakt,że Lotnik jest wyremontowany i pokoje mają wysoki standard, ale brakuje tam balkonów i większość pokoi ma widok na las. Jedynie,że bazę zabiegową ma się pod nosem. Terapie będziesz miała właśnie w pawilonie II i III (jakaś muzykoterapia i choreoterapia, trening relaksacyjny itd.) Niby cały dzień zajęty, ale tylko na papierze bo prowadzący wszystko kumulują i w praktyce to jest tak,że załatwione jest wszystko w godzinę, a potem masz wolne. Na pewno bedziesz miała basen i zajęcia na siłowni(rowerek, bieżnia, wiosła). Jeżeli trafisz na fajne towarzystwo to będziesz zadowolona. Pokoje w tym pawilonie są dwuosobowe z łazienkami i balkonem( duży plus gdy trzeba ciągle suszyć strój kąpielowy i ręczniki), jedzenie bardzo dobre i urozmaicone, jedyny minus o 22 zamykaja drzwi wejściowe do ośrodka. Jeżeli jeszcze bedziesz potrzebowała informacji to pisz byłam tam cały sierpień więc jestem na bieżąco, pozdrawiamaneta76 pisze:Witam
Pawilon I .To chyba Lotnik . Opinie czytałam, wiem że jest po remoncie i sam Lądek jest piękny. Ja jestem troszke wystraszona samym pobytem.Mam depresje lękową, nie wiem czy tam będzie terapia, czy zabiegi...co powinnam zabrać itd..Cieszę się że jade, zawsze zmiana otoczenia pomaga![]()
![]()
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 17 razy
- Podziękowano: 76 razy
Czajnik jest na stanie pokoju za opłatą,albo ogólny na korytarzu i ten jest gratis.Telewizor 4 zł za dobę sprzedawany w pakietach pobytowych.Działa na kartę ładowaną po uiszczeniu opłaty.
Sklepów z piciem nie brakuje
Teraz jeszcze na II coś remontują,więc to jakoś może zaburzać przydziały.
-
forumowicz
Czekam na wyznaczenie terminu pobytu w WSZUR,może ktoś wie w którym budynku kwaterowani są pacjenci szpitalni na rehabilitację ogólnoustrojową?