Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
[...] Najważniejsza w życiu jest prostota. W niej tkwi sedno. W prostocie znajdziemy i radość z życia i radość z jedzenia . W rozumieniu prostych praw wszechświata znajdziemy zrozumienie wszystkich procesów zachodzących wokół nas . Im mniej posiadamy , tym mamy więcej - ten paradoks jest możliwy dzięki prostocie . Musimy ją zaprosić do swojego życia. W niej znajduje się źródło prawdziwego szczęścia . Trwanie w chwili to również trwanie w okolicznościach. [...]
Przypłyń jak rzeką na kropli wody i zostań ...
Ubrana w zieleń . Swą suknią lekką jak mgłą mnie otul i zostaw ... Moja nadziejo !
Ty jak powietrze jesteś potrzebna , by żyć ...
Sprawdziłam nieraz .
Dzisiaj i jutro w zasięgu oczu bądź ...
Nie umieraj !
Rozpamiętywanie czyjejś winy i utwierdzanie się w gniewie rozrywa duszę. Zaraża złem komórki, które w nas powstają. To stąd bierze się wszelki ból, niedomagania. Z chorych od gniewu komórek. Tak właśnie wyobraziłam sobie wzajemne zależności ciała i ducha . Im dłużej ćwiczyłam jogę, tym bardziej rozumiałam ową jedność. Ciało i duch.
W przyjaciołach powinniśmy szukać tego, co w nich najlepsze i obdarzać ich tym, co w nas najlepsze.
Wtedy przyjaźń będzie największym skarbem życia. Lucy Maud Montgomery – Ania z Zielonego Wzgórza
Gdybyś była książką, należałabyś do tych najbardziej urzekających, tych które łapią za serce, tych które pamięta się długo i do których zawsze się wraca. tylko ja lubię czytać od dechy do dechy a Ty zamykasz się sama w połowie przeczytana i kiedy Ty masz ochotę otwierasz się sama na chwile chyba tylko po to abym mógł zdmuchnąc kurz . z pięknej okładki
" Miłość to uczucie, które nas odmienia. Dzięki któremu stajemy się lepsi i szczęśliwi. To chyba najbardziej intensywny przejaw życia. Taki, który dodaje nam siły i piękna. Sprawia, że kiedy jest przy nas ukochana osoba, nawet szary dzień jest wyjątkowy. Bo jesteśmy w tym ponurym dniu razem ...A razem to przecież możemy przenosić góry i nawet dotykać ...nieba ".