Mazowiecki NFZ jaki czas oczekiwania?

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 16 razy

Re: Mazowiecki NFZ jaki czas oczekiwania?

Post autor: Narewka »

Dzięki za ostrzeżenie.Będę w takim razie czuwać,ale mam nadzieję,że sierpniowe skierowanie rozpatrzą pózniej.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Narewka pisze: 18 wrz 2023 19:09 Od lutego mogę dzwonić o zwroty,pewnie poczekam do maja.
Narewko , obawiam się , że przydział otrzymasz znacznie wcześniej niż planujesz. Może to być okres zimowo-wiosenny. Ja swój przydział dostałam z ogromnym wyprzedzeniem .... 4 miesięcznym.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

I jeszcze jedno , na innym forum sanatoryjnym , ktoś pochwalił się swoim przydziałem sanatoryjnym , które otrzymał po miesiącu od złożenia skierowania. Nawet przed nadaniem numeru w kolejce ...... :o :o :o To dopiero nazywa się przyspieszenie. :roll:
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A miałam już nie składać wniosku o sanatorium ,bo jeżdzę tyle lat,że powinnam przestać.Skusił mnie ten krótki termin.Poprzednio pisałam prosbę o konkretne sanatorium i dostałam.Teraz zdaję się na los,co będzie to będzie i kiedy,chociaż wolałabym wiedzieć wcześniej,żeby inne wyjazdy zaplanować.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

:lol: :lol: :lol: :lol: a znasz powiedzenie " JAK CHCESZ ROZŚMIESZYĆ PANA BOGA , TO POWIEDZ MU O SWOICH PLANACH" :lol: :lol: :lol: Odkąd usłyszałam to powiedzenie , kompletnie przestałam snuć plany. Obecnie , z racji że już jestem na długo wyczekiwanej emeryturze , nie jest mi to potrzebne . Spoglądam za okno , słoneczko świeci .... już się pakuję :D Najgorsze w obecnych przydziałach jest to , że robią to z tak dużym wyprzedzeniem , że praktycznie nie mamy szansy na wydzwonienie pasujących nam zwrotów. No cóż , może jednak Ci się uda , czego z całego serducha Ci życzę. :serce:
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nie jestem na bieżąco z ostatnimi zmianami odnośnie wyjazdów ,dlatego zastanawiam się,od kiedy liczy się miesiące,jak u mnie np 10.Jeśli od złożenia wniosku,w sierpniu,to wypada mi,że powinien to być maj-czerwiec 2024.W takim przypadku mogę nawet w styczniu dostać na wtedy skierowanie,poczekam.Ale skoro ostatnio numerki stoją,to jak to będzie?Mam ponad 34 tys numerek,koleżanka około 5 tys i czeka.Ot,zagadki.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Narewko , w moim przypadku było tak , że pod koniec czerwca , zeszłego roku , wysłałam do NFZ skierowanie , po około miesiącu dostałam informacje zwrotną z numerem i okresem oczekiwania ok 1 rok. Pod koniec marca następnego roku , przy numerze nieco powyżej 2000 , w przeglądarce ukazał się termin i miejsce mojej kuracji... na połowę lipca ..... niemal 4 miesiące przed terminem wyjazdu.
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Czyli informacja wcześniej,ale terminwyjazdu zgodny z tym,co podali.Dzięki za podpowiedzi,poczekam w miarę spokojnie.Pozdrowienia .
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dokładnie tak ... pozdrawiam. :kwiat:
Agusia 64
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 10 paź 2023 17:17

Post autor: Agusia 64 »

Wniosek złożony w kwietniu 2023. Nadany numer 24300 profil dermatologiczny. Czas oczekiwania 10 miesięcy. Na dzień dzisiejszy numer 11500. Mam nadzieję że teraz rozpocznie się przydział na rok 24. Na razie moja kolejka dziwnie stoi w miejscu. Czekam. Wolałabym dostać przydział po nowym roku bo teraz krucho z urlopem.
ODPOWIEDZ