Wyjazd ze zwrotów

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
forumowicz

Re: Wyjazd ze zwrotów

Post autor: forumowicz »

miało być o zwrotach,a atmosfera jest dobra,takie tam docinki jak na emerytów przystało,oj nie byłe w Trójmieście jakieś 30 lat/nie licząc przejazdów/ a w Górach Świętokrzyskich 47 lat haha pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Ysy był czas że pokochałam może nie Tójmiasto,ale Gdynię miłością absolutną i myślę że wiosną poświęcę jakiś czas na to miejsce.
Wracając do zwrotów to tak jak napisałam wcześniej,nie widzę żadnego uzasadnienia w obostrzeniu przepisów dotyczących zwrotów. Lada moment styczeń i sanatoria będą obłożone w połowie,może te najlepsze w 90%.Tak czy inaczej będzie mnóstwo niewykorzystanych miejsc i czemu tym co chcą wyjechać bronić tego?
Awatar użytkownika
ewa060455
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2019 00:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Post autor: ewa060455 »

A tak ze zwrotów skorzystałam jeden raz i powiedziałam sobie nigdy więcej! Dlaczego ,bo po wielokrotnym dzwonieniu do naszego funduszu ,albo nie było zwrotów ,albo termin na jutro ....musiałabym spać na bagażach! Kiedy po jakimś miesiącu dzwonienia ,zaznaczam ,że była póżna jesień zaproponowano mi Muszynę .Ucieszyłam się byłam przemęczona pracą i taki urlop byłby ocaleniem mojego wyczerpanego organizmu. Ale do rzeczy ,powiedziałam uradowana ,że przyjdę po to skierowanie osobiście ,bo mam blisko przemieszczając się do pracy .Pani z NFZ powiedziała,że nie trzeba bo natychmiast wyśle to pocztą to za 2 dni będzie ,zgodziłam się i co ? i tak przyszło po tygodniu 3 dni przed moim odjazdem .Otwieram kopertę a tam jest Złocke ,niby Muszyna ale Złockie oddalone kilka km od centrum . To było pierwsze rozczarowanie ,a po dotarciu na miejsce kolejne rozczarowanie bo w Wiarusie pokoje tylko trzyosobowe ,basenu dla kuracjuszy nfz brak! Cały obiekt nabity do granic ,posiłki na zmiany ,na stołówce jak w ulu .Tylko baza zabiegowa była ok .-ktoś powiem ,że to postawa ! wiem ,ale żeby naprawdę zregenerować zdrowie tak dodatkowa otoczka odrobiny luksusu też jest potrzeba. Pozdrawiam ubiegających się o zwroty i życzę powodzenia! :)
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Fakt że zwroty to loteria, zwłaszcza jak nie orientujemy się w standardzie ośrodka, proponuję przed przyjęciem oferty zobaczyć na "oceń sanatorium" 5 min. powinno wystarczyć. Po przedstawieniu do jakiego ośrodka jest przydział możemy zarezerwować i odebrać na następny dzień, tak udało mi się dostać rok temu Wysową :) .
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 254 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Ja też postanowiłam jeździć tylko ze zwrotów , choćby dlatego , ze u nas czeka się juz prawie 3 lata i jeszcze plus 12 miesięcy karencji na złożenie wniosku .
Zwroty , proponowane , mogę przyjąć , ale nie muszę . Zatem dzwonię , aż trafi się coś , czego oczekuję .
Piszesz Andy , ze zwroty to loteria , przydział to dopiero loteria :lol:
Elik11
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 paź 2016 19:09
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Elik11 »

Może i zwroty to loteria, ale można przynajmniej wybrać sobie termin, który odpowiada najbardziej :) A konkretne już skierowanie to dopiero loteria ;) ;)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Max-R pisze: 20 lis 2019 16:11 miało być o zwrotach,a atmosfera jest dobra,takie tam docinki jak na emerytów przystało
A ja Cię nazywałam nowym ;) :lol:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Napisałysmy Elik to samo :D
Termin można wybrać , ale i miejsce które nam nie odpowiada można wyeliminować :)
Elik11
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 paź 2016 19:09
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Elik11 »

GIENIA pisze: 20 lis 2019 18:14 Napisałysmy Elik to samo :D
Termin można wybrać , ale i miejsce które nam nie odpowiada można wyeliminować :)
Prawie w tym samym czasie :serce: :kwiat:
Gość

Post autor: Gość »

Felice pisze: 20 lis 2019 16:46 Ysy był czas że pokochałam może nie Tójmiasto,ale Gdynię miłością absolutną i myślę że wiosną poświęcę jakiś czas na to miejsce.
Feli :serce: To miło mi będzie gościć Cię w moim mieście :D
Obrazek
ODPOWIEDZ