Czy wiecie że...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
jurand40
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 lut 2013 19:36
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9
Podziękowano: 1 raz

Re: Czy wiecie że...

Post autor: jurand40 »

Czy wiecie że...
Kobiety przed okresem są bardziej agresywne i kłótliwe :!:
Mogłyby też częściej jeśc i mają większą ochotę na seks :!:
Wpis traktujmy jako ciekawostka i wiedza użyteczna :)
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

agunia3 pisze:Stokrotko rozumiem i zgadzam się z Tobą, że są i takie małżeństwa.
Są toksyczne związki i strach przez zmianami.
I to może się nadawać do tego tematu. Może jakieś ciekawostki, dane o toksycznych związkach - ale na poważnie.
A żarty do innego. Bo podobno to miało być żartobliwe podejście o ciszy po śmierci.
Ludzie to przecież ja przytoczyłam ten żart nie jurand :evil: :evil: :evil: Nie napisał w swoim poście nic takiego co mogłoby świadczyć o tym że trzeba to potraktować jako żart .Dla mnie to gorzka prawda ,a jak widać za złe wieści każe się posłańca :twisted: :evil: :evil:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Jurand, to nie żadna ciekawostka :lol: :lol: :lol: ... my to wiemy od lat :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

agunia3 pisze:Jeszcze dopiszę...idąc tokiem rozumowania czy poczucia humoru: żona marudzi mężowi o zakupach, remoncie, dzieciach itp...mąż gada żonie o pracy, samochodzie, itp. czasem są kłótnie czy jakaś wymiana zdań, nie ma czasu na chwilę spokoju, ona nie ma czasu na spokojne pogaduchy z koleżankami, on nie ma czas na granie czy piwko z kolegami, po prostu codzienne życie więc gdy jedno z małżonków umiera to wtedy to drugie sobie myśli że wreszcie ma spokój? Takie podejście do małżeństwa, do życia spokoju i śmierci? Jak czytając takie ciekawostki odbiera to osoba, której małżonek zmarł? Ma się cieszyć, że w końcu ma spokój? Nie ważne, że mogłyby być obrażone jego uczucia? Po prostu pisząc coś zastanówmy się czasem jak to ktoś może odebrać. Empatia i szacunek - czy wiecie, że coś takiego jest? Kurczę nawet pewne żarty mają swoją granicę..
Pomijam wspomniane toksyczne związki - to już całkowicie inny temat...
Wiem...jestem inna, naiwna i nie znam życia, nie mam poczucia humoru i marudzę - o czymś zapomniałam?

Miłego dnia !
A dlaczego pomijać coś co zdarza się w dzisiejszych czasach wręcz nagminnie :evil: :evil: :evil: Dobrych małżeństw gdzie małżonek będzie odczuwać rzeczywisty ból i stratę po śmierci współmałżonka znam bardzo niewiele a nieobracam się w kręgach patologii :idea: Bardzo często współmałżonkowie żyją po prostu obok siebie ,oddzielne łoże stół ...nawet telewizor :o A ta żałoba i łzy ...na pokaz a w sercu ...spokój że nareszcie skończył się ten niby związek .
Awatar użytkownika
jurand40
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 lut 2013 19:36
Staż sanatoryjny: 9
Podziękowano: 1 raz

Post autor: jurand40 »

Czy wiecie że...
Jedną z niewyjaśnionych tajemnic tego świata, jest to w jaki sposób 6 czekoladek może zmienic się w 6 kilogramów nadwagi u kobiety :!:
A to wiedzieliście :?: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
MaKa1
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 mar 2013 20:06
Oddział NFZ: Opolski

Post autor: MaKa1 »

[quote="jurand40"]Czy wiecie że...
Jedną z niewyjaśnionych tajemnic tego świata, jest to w jaki sposób 6 czekoladek może zmienic się w 6 kilogramów nadwagi u kobiety :!:
A to wiedzieliście :?: :lol: :lol: :lol:[/quote Gdzie to wyczytałeś :?: Tyle kostek co zjadłam :?: i jakoś mi to nie grozi :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

A wiecie że najlepsze jest to ze te 6 czekoladek wchodzi w d****, w uda a nie tam gdzie powinno ;) :lol: :lol:
Awatar użytkownika
agunia3
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 wrz 2012 18:17
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: agunia3 »

Medi nie wiem o jakim Twoim żarcie mówisz, ja się odniosłam do postu Juranda o tym, kiedy w małżeństwie jest spokój- że raz po ślubie a drugi po zgonie jednego z małżonków.
Napisałam też, że pewnie inny byłby oddźwięk gdyby był umieszczony w żartach a nie w - pozornie - poważnym temacie.
O toksycznych związkach nie rozpisywałam się bo to pole do innej dyskusji i chyba lepiej jeszcze bardziej nie zaśmiecać tego tematu.

Resztę opisałam w moich poprzednich postach - przepraszam, że ktoś nie rozumie tego że ja czy kilka innych osób podchodzi do tego że ciche dni w małżeństwie i cisza po śmierci to jednak są dwie różne rzeczy. Nie każdy żyje w toksycznym związku, jest kilka osób na forum, które straciły małżonka i na pewno ta śmierć i cisza nie jest dla nich ulgą.

Jeszcze raz przepraszam za zaśmiecanie - kończę.
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Rozumiem Ciebie agunia ale Ty też okaż dobrą wolę i zrozum innych ludzi i przyjmij ich takich jakimi są ,czasami bardzo pokaleczonymi przez życie .Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia jak to mówią .Jeden będzie pisał motta i aforyzmy o pięknie życia ,drugi będzie miał gorzkie przemyślenia na temat innych osobników naszego gatunku a szczególnie innej płci .Jedna kobieta napisze że ta para portek wisząca w jej szafie to najpiękniesze co ją mogło spotkać w życiu inna że każdy facet to (dośpiewaj sobie) .Śmierć drugiej osoby dla jednych będzie osobistą traumą i dramatem dla innej wybawieniem .Lepiej tego nie roztrząsać bo cóż ....syty głodnego nie zrozumie i naprawdę ...nie ma się co obrażać i brać wszystkiego do siebie .Forum to wymiana poglądów na siebie ,życie.Szanujmy poglądy innych nawet jeżeli się z nimi nie zgadzamy .
Awatar użytkownika
ptaszyna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 kwie 2014 17:45
Oddział NFZ: Dolnośląski

Post autor: ptaszyna »

Jurand40 po 6 czekoladkach tyle nadwagi ? :shock: że też ja kilograma nie moge przytyć nawet po 10 ...... :)
ODPOWIEDZ