23 Wojskowe Sanatorium Lądek Zdrój pawilon II

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
eniag
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 07 lis 2015 21:17
Staż sanatoryjny: 5

Re: Lądek Zdrój 23 Wszur ORO

Post autor: eniag »

Witam. A jak wygladaja teraz warunki w Pawilonie 2-gim? Balkony juz po remoncie? Byl ktos ostatnio? Poprosze o pare slow info. W pokoju jest moze lodowka?
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Eniag :kwiat: witamy serdecznie na forum :)

W pawilonie II byłam we wrześniu. Ogólnodostępne lodówki są po jednej na każde piętro. Ponadto w kilku pokojach 1-osobowych.
A balkon wygląda tak.
[ obrazek zewnętrzny ]

I nie sądzę, żeby w tej kwestii w najbliższym czasie coś się zmieniło. :(
A Ty w jakim terminie się wybierasz :?:

Serdeczności :)
eniag
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Re: 23 Wojskowe Sanatorium Lądek Zdrój pawilon II

Witam. Ktos byl ostatnio w Pawilonie 2 ? jakie teraz sa warunki bytowe? prosze o info. Jestem tam od 16 list. jako kuracjusz NFZ
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Witam eniag na naszym forum opinie opisywaliśmy .
Byłam kuracjuszką pokoju 2 osobowego 3 piętro 2 tapczany ,krzesła stół , stoliki nocne lampki nocne .
stare kotary brudne dywaniki łazienka bez rewelacji .Talerzyki szklanki łyżeczka bez suszarki .
Opłaty jak na stronie czajnik za odpłatnością, telewizor też lodówki brak tylko niektóre pokoje 1 osobowe wyższy
standard .Pościel wymiana w połowie turnusu 2 ręczniki .Zabiegi dochodzące do innych sanatorium np Lotnik .
Pawilon 3 ul Orla tzw Dom Weterana dział forum imprezy potancówki dział co zabrać do sanatorium .
Jedzenie nie dla każdego zadowalające, moja kuracja zadowalająca ,może coś się zmieniło .
Lądek Zdrój o kazdej porze roku jest pięknym kurortem pozdrawiam udanej kuracji :) :kwiat:
Awatar użytkownika
mercedes
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 mar 2012 13:58
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 17

Post autor: mercedes »

witam - popieram Ladek Zdroj jest piekny w kzdym m-cu bylam w kazdym wiec moge to napisac - pozdrawiam
Awatar użytkownika
ewa11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2011 19:27
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: ewa11 »

Selene pisze:Eniag :kwiat: witamy serdecznie na forum :)

W pawilonie II byłam we wrześniu. Ogólnodostępne lodówki są po jednej na każde piętro. Ponadto w kilku pokojach 1-osobowych.
A balkon wygląda tak.
[ obrazek zewnętrzny ]

I nie sądzę, żeby w tej kwestii w najbliższym czasie coś się zmieniło. :(
A Ty w jakim terminie się wybierasz :?:

Serdeczności :)
A po balkonach można urządzać ,,bieg przez płotki'' :D
eniag
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Witam wszystkich. Bardzo dziękuję za informacje. Przekażę swoje spostrzeżenia jak się ogarnę na miejscu - mnie zaszczyt pobytu w tym szacownym sanatorium spotka od 16 listopada. Pozdrawiam byłych, terażniejszych i przyszłych kuracjuszy/ki. Nastawiam się na siermiężne warunki. Oby było ciepło w pokoju i stopa śniegu pod nartą :)
eniag
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

do mercedes : zgadzam się - ja byłam w Lądku 10 lat wstecz - wegetowałam w TROJANIE - warunki podobne do Pawilonu II łącznie ze stróżami w pielęgniarskich fartuchach sprawdzające obecność o 22,00 . Tylko na zabiegi było bardzo daleko - teraz to pestka - poradzimy sobie nawet ze schodami - chyba. Ciekawam co się zmieniło w tym czasie.
eniag
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

a o tej porze roku brak lodówki tez nie będzie przeszkadzał - jak widać na balkonie sporo miejsca na zapasy :lol: Fajnie też , że Piekiełko jeszcze funkcjonuje - za mojej bytności było tam zajefajnie
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Brak lodówki czy inne bolączki nie wpłyną na mój pozytywny stosunek do Lądka . Mogę jechać o każdej porze roku . Lądek jest przeuroczy , na wiele spraw przymykam oczy i cieszę się każdym dniem. reszta to tylko dodatki bez których można się obejść. Byłem w tym sanatorium w październiku 2013 roku. Oj przepraszam jeden minusik się znalazł :) :lol: schody :( osoby ze schorzeniem dolnych kończyn mogą mieć kłopot. Ja dałem radę (krótko bo 4 miesiace po operacjach LS i kolana). Pięknych długich spacerów i wędrówek (a jest gdzie) życzę Wszystkim
ODPOWIEDZ