Pomarzmy trochę...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
forumowicz

Re: Pomarzmy trochę...

Post autor: forumowicz »

.."
Lista

"Znany profesor rozpoczął swój wykład dla 200-stu osób, trzymając w ręku studolarowy banknot. Zapytał:
- Kto z was chciałby dostać ten banknot?
Wszyscy podnieśli ręce... Wtedy powiedział:
- Dam go jednemu z was, ale pozwólcie, że najpierw zrobię to...
I zgniótł banknot w ręku. I znowu zapytał:
- Kto teraz chce ten banknot?
Ręce nadal były podniesione... Profesor dodał:
- A jeśli zrobię tak..."
Rzucił pieniądz na ziemię, podeptał i zgniótł. Podniósł pieniądz, wygnieciony i brudny i zapytał znowu:
- A teraz?... Kto jeszcze chce te 100 dolarów?
Ręce nadal były podniesione. Wtedy powiedział:
- Nieważne, co zrobię z tym banknotem, zawsze będziecie go chcieli, bo nie traci on swej wartości. To samo jest z nami... Często w naszym życiu jesteśmy deptani, gnieceni, czujemy się kompletnie bez wartości... Ale to nieważne, bo nigdy nie tracimy naszej wartości. Brudni czy czyści, zgnieceni czy cali, wysocy czy niscy, grubi czy chudzi, to wszystko jest nieważne! Nie wpływa to w żaden sposób na naszą wartość! Ceną naszego życia nie jest to jak wyglądamy, ale co zrobiliśmy i co wiemy!

...Bardzo mądre P L U S I K:serce: :serce: :kwiat:
forumowicz

Warto marzyć ,warto śnić ,warto przez to mieć bezsenne noce.
Może nasze marzenia nie są takie bezpodstawne ,może mają rację się spełnić ,może nie dzisiaj ,może też nie jutro ,ale może kiedys za parę dekad ,za parę lat.Marzymy dla siebie ,dla tych których kochamy :serce: dla naszych dzieci ,czasami nawet w tych naszych najśmielszych wyobrażeniach wspominamy naszych przyjaciół i dobrych znajomych,dla tych nieznajomych z internetu ale gdzies tam istniejących ,czekających na naszą skierowana do nich dłoń.
Marzę osobiście o tym ,by świat był spokojniejszy wyciszony ,by człowiek pochylił sie nad innym człowiekiem ,podał mu chleb ,powiedział....możesz się podnieść pomogę tobie.
Marzę by przyroda była pięknem nie niszczonym ,by zwierzęta mogły się dumnie przechadzać ,by nie musiały w pośpiechu uciekać przed myśliwymi,przed łowcami skór ,czy innych trofeów .
Marzę by nie mówiono nam przykrych słów,by szanowano innych ,by nie było zazdrości ,nienawiści wojen.
Marzę by nigdy nie przestały świecić gwiazdy ,by zawsze było słońce i księżyc ,by szum fal był doznaniem dostępnym wszystkim ,nie tylko tym zamozniejszym.
Marzę by moja miłość przetrwała burze i zawirowania ,by była taka normalna piękna ,subtelna ,delikatna ...... :serce: :serce:
Marzę by innym ich marzenia miały szansę się spełniać każdego dnia ........czy to tak dużo ?
Będę marzyć tak po prostu ........... :kwiat:

[ obrazek zewnętrzny ]
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

...A ja Ci życzę Kruszynko aby Ci się wszystkie marzenia spełniły :) :kwiat:
forumowicz

Dziękuję Eluniu :serce:
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

A wiesz o czym ja teraz zamarzyłam ...chciałabym aby nigdy w moim życiu nie zabrakło takich prostych gestów ...kanapki z żółtym serem polanej majonezem ..od niego ...patrzeć na zachód słońca z głową na jego kolanach ...a nie jakaś podróż egzotyczna ...boję się latać :lol: takich karteczek przypiętych do lustra...tęsknie za tobą ...takich prostych gestów ...dużo chcę :?: :?:
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Kruszynko :kwiat: to tak wiele a zarazem tak niewiele. Marz, tak po prostu a one się spełnią czego Tobie i ja serdecznie życzę :D
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Piękne marzenia,wzniosłe słowa w normalnym monotonnym życiu i proste przełożenia na zwykłe czynności-czas niezwykły nadchodzi i dlatego uaktywniają się te marzenia których życzę, w ten wyjątkowy czas - do pełnego spełnienia :!: :!: :!:
forumowicz

Ach te marzenia ,rozmarzyłam się :D Dzisiaj jakiś taki marzycielski dzień :) Moje dzieciaczki puszczały dzisiaj ,śpiewając równocześnie ;) chyba z dziesięć razy piosenkę Radiowych Nutek ,,Marzenia,te duże i te maleńkie,, a przy ostatnich słowach piosenki zrobiło mi się tak jakoś miękko na sercu,,,cytuje :Niech mama się częściej uśmiecha i suknie ma złota z promyków,,chociaż te ich głosiki :mrgreen: ,jeszcze mi dźwięczą w uszach :lol: :lol:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Nigdy nie powinniśmy tracis wiary w zycie,
Odrobina optymizdu i oczywiście humoru ;) ;)
potrafią zdzialac cuda :kwiat: :kwiat:
forumowicz

Gdy zasypiam to marzę o zwyczajnej dziewczynie około 50-tki. :serce:
ODPOWIEDZ