Poczekalnia na wyjazd w roku 2016 lub 2017.

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
johny60
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 mar 2016 10:09

Re: Poczekalnia na wyjazd w roku 2016 lub 2017.

Post autor: johny60 »

Masz racje, gdyby uwzględnić tylko same dni robocze to wynik w zupełności wychodzi całkiem inny. A odnośnie wyjazdu do sanatorium, to po raz pierwszy właśnie złożyłem wniosek do NFZ i jakież moje zdziwienie i :o :shock: no i wreszcie :D bo to naprawdę była bardzo duża :o . Tak prawdę mówiąc to po raz pierwszy pojadę na rehabilitację uzdrowiskową , bo tak mam zaznaczone na ZIP-ie i na otrzymanym pismie z NFZ-u. A więc myślę że są powody do radości. pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
wyspiarka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 lut 2015 19:59
Oddział NFZ: Zachodniopomorski

Post autor: wyspiarka »

Johny,
przepraszam za ciekawość :-) ale kiedyś czytałam na tym forum, że jeśli ktoś jedzie po raz pierwszy (tak jak Ty), to praktycznie od momentu uzyskania numeru może dzwonić do swojego NFZ i pytać o zwroty... i wyjechać wcześniej niż to wynika z kolejki :-)
johny60
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Też mi się tak wydaje że można ale złożyłem również wniosek do ZUS-u w ramach prewencji i czekam na komisję a ponoć z ZUS-u można wyjechać szybciej. Więc wolę odczekać swoje skorzystać z takich możliwości. Chyba raczej dobrze rozumuje. pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
wyspiarka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 lut 2015 19:59
Oddział NFZ: Zachodniopomorski

Post autor: wyspiarka »

Skoro czekasz też na ZUS to pewnie... :-)
Chciałam tylko pomóc ;-)
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 159 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Johny 60....jeśli masz rehabilitację w sanatorium to twój pobyt będzie 28 dniowy! !
Ja też na takowy oczekuję....pozdrawiam :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

wyspiarka pisze:...kiedyś czytałam na tym forum, że jeśli ktoś jedzie po raz pierwszy (...) to praktycznie od momentu uzyskania numeru może dzwonić do swojego NFZ i pytać o zwroty... i wyjechać wcześniej niż to wynika z kolejki :-)
Zgadza się. Tak można.
johny60
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

przez Atina » 24 mar 2016 13:22

Witam. Takową mam przypisaną na otrzymanym piśmie z NFZ i tak jest na ZIP-ie. pozdrawiam
johny60
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nie mogę poradzić z tym cytowaniem - sorki i pozdrawiam
forumowicz

Johny...z ZUS-u czas oczekiwania to ok 1-3 miesiące.Mankament to komisje przydzielające oraz to iż nie wysyłają raczej dalej niż do 200km od miejsca zamieszkania.Można się starać o zwrot kosztów podróży (praktycznie najtańszy bilet PKP). Dobrą stroną jest to iż jedzie się w ramach zwolnienia lekarskiego wiec urlop zaoszczędzony.
forumowicz

przez 24h przeskoczyłem o 264 pozycje...coś za szybko to idzie i wypadnie wyjazd w połowie kwietnia..a lepsza połowa maja ,już nie wspomnę o początku czerwca .
ODPOWIEDZ