Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Kleinehexe pisze: 03 sty 2022 20:00
Potwierdzam to co pisze Dagna, na pierwszym organizacyjnym spotkaniu zostaliśmy poinformowani, że żadnych zabiegów nie można sobie dokupić, bo przepisy na to nie pozwalają, jedynie zabiegi spa, a nie o takie zabiegi oczywiście nam chodziło. Trzeba też zaznaczyć, że te dodatkowe popołudniowe zabiegi to często rehabilitacja psychologiczna, edukacja zdrowotna itp., oczywiście także potrzebna, ale jeśli jest się kolejny raz, albo już zna się pewne metody np. radzenia sobie ze stresem, to trochę strata czasu. Lepiej wykorzystałabym ten czas, wykupując sobie dodatkowe zabiegi na inne schorzenie. Ale oczywiście nie narzekam, bo warto oczywiście korzystać z tego co jest nam oferowane, albo "zamienić na zabiegi bardziej relaksujące".
Dokładnie. Bylam w Ciechocinku. I tez bylo spotkanie na ktorym zostalismy poinformowani ze nie mozna dokupić źadnych zabiegów
Bylam w 2016r. w Gracji. Owszym cenniki byly wywieszone ale dla kuracjuszy komercyjnych lub z NFZ. Ci jak najbardziej mogli kupic co chcieli. Jak jest obecnie nie wiem. Pozdrawiam wyjeżdżających
Wczoraj otrzymałem z ZUS-u pismo, iż w związku z ograniczeniem ilości miejsc w ośrodku Plon w Polańczyku informują, że Zawiadomienie o rehabilitacji leczniczej w ramach prewencji rentowej ZUS na turnus 13.05.2022 r. w tym ośrodku straciło ważność. Dostałem nowe skierowanie do Domu Zdrojowego Szpitala Uzdrowiskowego z Oddziałem Sanatoryjnym w Szczawnie-Zdroju na turnus od 25.06.2022r. Ktoś może był, może coś o tym miejscu napisać.
A wracając do dodatkowych zabiegów, to również w nowym miejscu, gdzie mnie przekierowano, czyli Dom Zdrojowy Szczawno-Zdrój takie informacje znalazłem na stronie internetowej uzdrowiska:
Witam, otrzymałem takie orzeczenie z zusu "stwierdzono potrzebę rehabilitacji leczniczej w zakresie narządu ruchu w systemie stacjonarnym". Dodam, że nie byłem na komisji, wszystko odbyło się zaocznie. To znaczy, że teraz czekać tylko na skierowanie? jak tak to jaki może to być w przybliżeniu czas?
Wszystko zależy od terminów i miejsc jakimi dysponuje przynależny Oddział ZUS. Ja miałem komisję we wrześniu 2021i już raz przesunięty termin, teraz jest to 25 czerwiec. Pewnie zależy też od schorzenia, którego dotyczy rehabilitacja.