Sanatorium z ZUS
- krysiapff
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 09 lut 2017 13:23
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 1
Re: Sanatorium z ZUS
- Muzyczka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 mar 2018 19:45
- Podziękował: 3 razy
- Podziękowano: 3 razy
- krysiapff

-
Groszek+00
- Na forum od: 25 kwie 2022 12:03
- Oddział NFZ: Pomorski
jadę pierwszy raz do sanatorium z ZUS-u (woj.pomorskie). Czy wiecie jaki jest czas oczekiwania mniej-więcej na wyjazd (decyzję mam z 14.03.2022)? Na stronie piszą że w ciągu 3 m-cy od decyzji ale wiadomo że życie pisze różne scenariusze
- krysiapff

algodystroficzny i rękę mam prawie wcale nie sprawną , Podobno jest coraz dłuższy czas oczekiwania ale to tez zależy od oddziału i czy jesteśmy na l4 ,świadczeniu czy może pracujemy Chwal sie jak dostaniesz przydział
- Muzyczka
- Super Kuracjusz

- krysiapff

- Muzyczka
- Super Kuracjusz

- krysiapff

- Muzyczka
- Super Kuracjusz

Już odpowiem na zadane pytanie..... Akurat w tym przypadku nawet sama byłam zdziwiona. Zadzwoniłam do ośrodka ( a telefon obiektu poszukałam w internecie klikając tą miejscowość i szukając Sanatorium z Zus-u) i bardzo uprzejma Pani w recepcji potwierdziła turnusy, następnie zapisała mnie na listę, że jestem pierwsza, gdyż to jeszcze odległy termin, i nie ma problemu z pokojem, a są tylko 3 takie pokoje jedynki na pierwszym piętrze. Tyle w temacie.....czasem udaje się..... Dzwoniłam przeszło 2 tygodnie temu.
Potem dzwoniłam jeszcze drugi raz pytając się ile kosztuje przyjazd prywatnie, że mają turnusy tygodniowe, oprócz Zusowskich, bo chciałam załatwić dla mamy. Nasza grupa liczyć będzie 20 osób i następna za parę dni taka sama zjedzie... Prywatnie kwota oszałamiająca- za dobę 299 zł z pakietem minimalnymi-medycznym.... Potem zadzwoniłam też pytając się o wyposażenie pokojów czy jest czajnik w pokoju więc jest, i 2 ręczniki, ale niestety nie ma lodówki- są tylko w paru pokojach dwuosobowych, więc może uda się przechować cosik u miłych sąsiadów... Zawsze trzeba pytać i próbować. Również wczoraj rozmawiałam telefonicznie z panią- nie z tego Forum, tylko z Facebooka- z grupy sanatoria z ZUS-u i była w tym miejscu i opowiedziała mi jak tam jest, co i jak jak ona była 2 i pół roku temu... Warto pytać, doinformowywać się, z jednej strony uważam, że najlepiej jechać do tego miejsca, które się już zna i czuje się bezpiecznie i pewnie, ale to już za którymś razem. A najgorszy może pierwszy raz, ale zawsze trzeba być dobrej myśli i być pozytywnie nastawionym....
Serdecznie pozdrawiam...