Sanatorium Jantar Gdańsk Sobieszewo

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
AgnieszkaK
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 17 lip 2012 19:42

Re: Sanatorium Jantar Gdańsk Sobieszewo

Post autor: AgnieszkaK »

Bławatek0 ...Ja jade z Warszawy , kawałek mam;))
Ale juz coraz barzdiej optymistycznie patrze na ten wyjazd;)Wręcz czuje radość...
Pozdrawiam Wszystkich:)
stokrotka210863
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 15 lip 2012 14:47

Post autor: stokrotka210863 »

agnieszko
jeśli chodzi o zabiegi to mnie bardzo pomogły, rehabilitanci są wspaniali, ja miałam masaż manualny tzw suchy kręgosłupa najpierw robił go przez pierwszy tygdzień pan piotr potem pan rafał, super złote ręce bół z karku ustąpił i wreszcie zaczęłąm spać normalnie (no powiedzmy prawie) pani ewa ułozyła mi plan ćwiczeń indwidualnych i po tygodniu to ćwiczyłam już 40-50 minut i też mi to pomagało, niektórzy oszukiwali na tych ćwiczeniach ale oni oszukiwali siebie,. inni rehabilitanci sa również mili i dobrze wyszkoleni trudno wszystkich wymieniać z imion bo wymienić trzeba by wszstkich, kuchnia bardzo smaczna, choć kolacje i śniadania ubogie w warzywa typu ogórek, pomidorek bo np tylko ćwiartka pomidora ale obiady super dobre, niektórzy narzekali że małe porcje, mnie wystarczało jedynie owoce i warzywka sobie dokupowałam
także myśle że skorzystasz ale poza zajęciami to są tam nudy, nie ma nic nawet ławki z oparcie gdzie można byłoby posiedzieć zresztą opinie swoją umieściłam w opiniach o sanatorium i nie będę się powtarzać,
bławatek
prośba do ciebie zanim wyślesz post, to sprawdź w jakim jesteś temacie, bo tu odpisałaś panu, który post umieścił właśnie w opiniach o sanatorium , i czytaj kochana przed wysłaniem bo ciężko się ciebie czyta, dużo tych literówek, wiem zdażają się każdemu, :P ale pośpiech nie zawsze wskazany ;)
poza tym przekonujesz innych kuracjuszy do tego sanatorium, a jeszcze niedawno zadawałaś wiele pytań, na temat jak tam jest, więc wnioskuję że osobiście jeszcze tam nie byłaś, a podważasz opinie osób które tam były, to że mieszkasz w gdańsku, to nie znaczy że wiesz jak tam jest ,jak przyjdzie tam mieszkać 3 tygodnie
wg mnie zus nie powinien podpisać z tym hotelem umowy ale to moje zdanie
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Stokrotko21
Masz rację pisze szybko i nie zawsze sprawdzam...poprawię się..obiecuję... :oops: . Jeżeli chodzi o sanatorium Jantar w Sobieszewie to prawda... nic nie wiedziałam...ale, jak pisałam mam bardzo blisko do Sobieszewa i w poniedziałek tam byłam i widziałam się ze wszystkimi nawet z Panią doktór Gebert ..która notabebe jest moją dr od rehabilitacji w mojej przychodni na Stogach..Trochę się popytałam..pogadałam ..rozglądnęłam i wróciłam na Stogi z Gdańska na Stogi mam 15 minut a do Sobieszewa 45... razem godzinka... Po Sobieszewie nie chodziłam bo znam tą dzielnicę jako tako.... Jeżeli uraziłam Ciebie Stokrotko 21 czym kolwiek..Przepraszam....
stokrotka210863
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 15 lip 2012 14:47

Post autor: stokrotka210863 »

bławatku mnie niczym nie uraziłaś....no co ty ;)
ale wiesz co innego jest wpaść na chwilkę i wrócić do domu, a co innego tam zamieszkać prawie na miesiąc, co tam robić popołudniami,....?a jeszcze jak nie ma pogody....?nie ma fajnej kawiarni, zresztą nie ma żadnej, są tylko knajpy z piwem, nie ma kina, biblioteki, czytelni, nic nie ma , zostaje tylko gdańsk, ale jak się pojedzie po obiedzie to można nie zdąrzyć na kolację, a panie z kuchni są przeciwne żeby koleżanka wzięła, jak się weźmie to na własną odpowiedzialnosć i ukradkiem, natomiast jak cie nie ma na obiedzie w niedziele o...to przepadł i już....kuchnia twierdzi ,że się nie należy później, nikt ci choćby drugiego wziąć nie może, troche to dziwne, bo zus płaci za cały turnus włacznie z niedzielnymi obiadami....
a pani dr - ordynator, bardzo dobry lekarz, szczegółowy i uznający dobro pacjenta, potrafiła nawet 40 minut badać, rozmawiać, naprawde super fachowiec, zrobiła nam świetny wykład na temat ćwiczeń izometrycznych
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Stokrotko 21
Jakie na chwilę wpadanie do sanatorium? Ja mam stacjonarne i napewno caly tydzień będę tam przebywała, dopiero w drugim tygodniu.. chcę zawieżć trochę zbędnych ciuchów do domu i wziąć mniejszą torbę.... Nic podobnego..to co pisałam to były żarty.... komu by się chciało, tak jeżdzić w te i z powrotem... Pozdrawiam
jolatcz
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 22 cze 2012 15:54

Post autor: jolatcz »

:) od jutra zaczynam :geek: :ugeek: oby chociaż pogoda dopisała,bo jak wszyscy piszą nuda tam niesamowita ;) :cry:
magda-m
Na forum od: 15 lip 2012 13:33

Post autor: magda-m »

Jutro wyjazd do sanatorium z Torunia :shock: .Zobaczymy jak będzie :) :)
marylap
Na forum od: 15 lip 2012 18:37

Post autor: marylap »

Witam miło fakt już jutro w sanatorium pozdrawiam :)
jolatcz
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 22 cze 2012 15:54

Post autor: jolatcz »

No i się zaczęło..Panie pielęgniarki w recepcji milutkie,uprzejme,próbują każdemu dogodzić.Pokoje są w różnym stanie,ja trafiłam do dość przyzwoitego,tylko wykładzina jest bardzo brudna,nie ma szans przejść w bosych stopach,szafa jest tylko na ubrania do powieszenia ,nie ma półek,reszta ok.Jedzenie jest dobre,nie ma się do czego przyczepić,chociaż pewnie znajdą się tacy którym coś nie będzie pasowało.Jedynym i to wielkim problemem tego ośrodka jest to,że on nie ma pożądnej bazy rehabilitacyjnej. Zabiegów jest jak na lekarstwo :( a przy tym nie działa wanna do hydromasażu,(podobno w tym tygodniu będzie montowana nowa ale..........). Obawiam się,że to będą wczasy a nie rehabilitacja,ale to wyjdzie w czasie turnusu :) Może chociaż pogoda dopisze :) Pozdrawiam wszystkich kuracjuszy :ugeek:
asiek_49
Na forum od: 12 cze 2012 21:12

Post autor: asiek_49 »

witam, wyjeżdżam do Sobieszewa na turnus od 11,09,2012 z Warszawy, czy ktoś się wybiera w tym samym terminie?
pozdrawiam ;)
ODPOWIEDZ