Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 3 razy

Re: Sanatorium z ZUS

Post autor: Muzyczka »

Super, bo jeszcze lato. Tylko cieszyć się. Byłam w Amerpolu 11 lat temu też latem, przełom lipca sierpnia. Może i szanty będą na dole cypelka, tam ustawiali scenę w sezoniet i były koncerty, tam i jest plaża ( ale i bliżej na opalanie można dojść za kaplicą, gdzie wypływają statki rejsowe i opalać się), popływać na łódce polecam, pozwiedzać zaporę i okolicę, z zakapiorami bieszczadzkimi różne spotkania bywają. A i może jest jeszcze przy głównej ulicy w kawiarence karaoke, czy też powyżej sanatorium koncerty po prawej. Życzę wspaniałego pobytu i udanych spacerów. Proszę za daleko nie wchodzić w pobliskie lasy, za grzybami czy na spacery, bo straszą, że można niedźwiedzia spotkać...hi.. żartuję, ale tak mówią miejscowi, że spotykali...
Wszystkiego dobrego życzę, udanej rehabilitacji. Serdecznie pozdrawiam.
sylwia166
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 maja 2017 19:01
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: sylwia166 »

Dziękuję bardzo pozdrawiam
Awatar użytkownika
ania_ka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 06 maja 2019 10:10
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: ania_ka »

Również byłam w Amer Pol.
Pierwszy raz z Zus-u....potem drugi i trzeci prywatnie.
Polańczyk piękna miejscowość.
Samo Uzdrowisko Amer Pol klasa.
Czysto, serdecznie, dobre zabiegi i dobre jedzenie.
Wieczorki taneczne w Atrium na przeciwko.
Polecam, będzie Pani zadowolona🙂
ewcia2
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 28 lip 2019 17:50

Post autor: ewcia2 »

Witam
komisję miałam w grudniu 2022 r. uprawomocniło się w styczniu 2023 r. a dziś zawiadomienie o skierowaniu od 16 sierpnia do Atrium w Polańczyku.
Pozdrawiam grupę
Grzegorz DG
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 30 sty 2018 11:20
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 4
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Grzegorz DG »

Na stronie ZUS zostały ogłoszone wyniki konkursu ofert na turnusy rechabilitacyjne w różnych jednostkach chorobowych.
ewa392
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 29 cze 2019 13:03
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: ewa392 »

Dzień dobry!wczoraj miałam telefon z zus. Zadałam pytanie na zus pue :roll: sprawie wyjazdu niestety nie będzie wcześniej jak ok 8 m-cy od decyzji orzecznika. Miejsca rozdziela Warszawa i ile w danym zusie dostaną miejsc to tak dzielą. W pierwszej kolejności dostają osoby co są na świadczeniach więc z mojej dedukcji wychodzi taki termin oczekiwania ja pracuję. No trudno trzeba czekać :?: oczywiście zus Rybnik. Pozdrawiam grupowiczow Ewa :P
sylwia166
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 maja 2017 19:01
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: sylwia166 »

Ewa mi powiedzieli w lutym rok, złożyłam mimo wszystko podanie o wakacje, bo pracuje w szkole o w czerwcu dostałam telefon, że od 21 Amerpol w Polańczyku 🙂
Tapamaraba
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 lis 2016 16:11
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Tapamaraba »

ewa392 pisze: 05 lip 2023 04:52 Dzień dobry!wczoraj miałam telefon z zus. Zadałam pytanie na zus pue :roll: sprawie wyjazdu niestety nie będzie wcześniej jak ok 8 m-cy od decyzji orzecznika. Miejsca rozdziela Warszawa i ile w danym zusie dostaną miejsc to tak dzielą. W pierwszej kolejności dostają osoby co są na świadczeniach więc z mojej dedukcji wychodzi taki termin oczekiwania ja pracuję. No trudno trzeba czekać :?: oczywiście zus Rybnik. Pozdrawiam grupowiczow Ewa :P
Witam z tą pierwszą kolejnością to chyba niekoniecznie ....jestem właśnie na świadczeniu i 10 maja wysłałam dokumenty o prewencję rentową, ponieważ przy okazji komisji w sprawie świadczenia nie było żadnej wzmianki o rehabilitacji tak więc dokumenty złożyłam sama i od tego czasu czyli prawie dwa miesiące nie otrzymałam żadnej odpowiedzi czy zasadna jest ta rehabilitacja czy nie . Wysłałam z profilu PUE (30 czerwca )pytanie co z moim wnioskiem i do tej pory nie mam żadnej odpowiedzi. A czas ucieka ....
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Muzyczka »

Witam, wszystko tam jest niestety bardzo opóźnione . I długo trwa.....nie tak jak kiedyś, ponoć brak lekarzy orzeczników i dużo zgłoszeń. ...
Trzeba spokojnie czekać i nie denerwować się... Choć łatwo to mówić czy pisać. Eh....
Serdecznie pozdrawiam...
Habr
Na forum od: 08 lip 2023 20:05
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski

Post autor: Habr »

Juras075 pisze: 02 sty 2022 23:26
Długość turnusu NFZ 21 dni ZUS 23 .
Z ZUS 24 dni.
ODPOWIEDZ