Ja w styczniu, ten sam termin do Gołdapi.Tienka pisze: 26 kwie 2023 18:51 Komisję miałam w grudniu. Skierowanie otrzymałam wczoraj, a wyjazd 27.07.23
Sanatorium z ZUS
Re: Sanatorium z ZUS
czy ktoś z Was otrzymał informację o terminie sanatorium z Wrocławia (narząd głosu)? Czy długo musieliście czekać na wyjazd? Dostałam odpowiedź 4 lipca i mam obawy, czy nie będę musiała zrezygnować ze swoich planów w sierpniu, co wiąże się z utratą kosztów. Na innych stronach wyczytałam, że czas oczekiwania to 8-12 tygodni. Z góry dziękuję za odpowiedź.
-
Tapamaraba
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 17 lis 2016 16:11
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Podziękowano: 4 razy
Muzyczko tak trudno jest czekać wiedząc ,że czas się kurczy ...wysyłając dokumenty miałam do dyspozycji prawie 5 miesięcy świadczenia .Dziś po ponad 2 miesiącach oczekiwania dalej nie wiem nic konkretnego.Po 6 dniach od wysłania pytania do ZUS przez stronę PUE dostałam odpowiedź ,że na dzień dzisiejszy nie zostało wydane orzeczenie w sprawie mojej rehabilitacji leczniczej .Po rozmowie z Panią z mojego oddziału ZUS usłyszałam , że przecież nie muszę jeździć co rok!! Nadmienię iż byłam w październiku 2022 a wcześniej ostatni raz październik 2018..Po mojej wypowiedzi ,że potrzebuję rehabilitacji ponieważ dalej nie wróciłam do sprawności -Pani powiedziała żebym składała dokumenty na rentę . I Tyle w temacie .Muzyczka pisze: 05 lip 2023 13:12 Witam, wszystko tam jest niestety bardzo opóźnione . I długo trwa.....nie tak jak kiedyś, ponoć brak lekarzy orzeczników i dużo zgłoszeń. ...
Trzeba spokojnie czekać i nie denerwować się... Choć łatwo to mówić czy pisać. Eh....
Serdecznie pozdrawiam...
Pozdrawiam
- Muzyczka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 mar 2018 19:45
- Oddział NFZ: Małopolski
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowano: 3 razy
Lub są to rzeczy niezależne.... I czasowo nie do przeskoczenia być może...
Potrzeba rehabilitacji zrozumiała, jednak to teraz wszystko trwa... Wspieram i trzeba być dobrej nadziei...
Serdecznie pozdrawiam...
Mam pytanie, jestem na świadczeniu rehabilitacyjnym od początku sierpnia do końca listopada. 17.08 dostałam orzeczenie od lekarza orzecznika w którym stwierdza potrzebę rehabilitacji leczniczej w zakresie psychosomatycznych w systemie stacjonarnym. Rozumiem, że teraz muszę czekać na informację z datą wyjazdu.
Czy orientujecie się czy termin może jeszcze objąć termin świadczenia? tzn do końca listopada? czy raczej na to nie patrzą?
Z góry dziękuję za każdą odp. To mój pierwszy wyjazd do sanatorium i naprawdę nie wiem jak to wygląda..
-
Bibi2
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
- Podziękował: 44 razy
- Podziękowano: 70 razy
Sabina, a Tobie co by bardziej pasowało? , jeśli w terminie zasiłku , to proponowałabym napisać do ZUS-u ,
Oni i tak zrobią jak chcą ale nie szkodzi poprosić .
Kiedyś było dużo ośrodków rehabilitacyjnych , a teraz baza ZUS-owska bardzo się skurczyła , dlatego jest długi czas oczekiwania .
Chyba zadzwonię do zusu i po prostu zapytam czy mogę liczyć na to, że się " zmieszczę"?
U mnie jest to rehabilitacja w ramach prewencji rentowej na wniosek lekarza. On wszystkie papiery przesłał do Zusu elektronicznie. Czy jadąc do sanatorium muszę mieć dokumentację medyczną ze sobą? Pytam, bo tak naprawdę niczego takiego nie posiadam :/