Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Post grzecznościowy. Ile dni zwolnienia może wystawić lekarz na powrót do domu po pobycie na prewencji z ZUSu? Turnus do 6 a lekarz prowadzący przyjmuje raz w tygodniu i wizyta możliwa dopiero 13. Podróż znad morza na Śląsk.
Kryzny, oficjalnie, wg nowych przepisów, jest to jeden dzień i Ty decydujesz czy ma być wypisany przed rozpoczęciem
czy też po zakończeniu turnusu. Nieoficjalnie, umów się jak najszybciej do lekarza i dalej już wiesz co masz robić.....
Dowiedziałam się, że aktualnie przydzielają skierowania na wrzesień osobom z orzeczeniami z marca. Moje jest z maja, więc z późnoletniego lub wczesnoletniego terminu, na który liczyłam, jednak nici. Ale też nie ma co się dziwić, skoro na tak - wydawać by się mogło - powszechny profil w całej Polsce są trzy ośrodki na krzyż, gdzie ZUS kieruje ludzi.
Jak długo czekaliście albo czekacie na decyzję lekarza orzecznika czy przysługuje Wam sanatorium (rehabilitacja lecznicza)? Złożyłam wniosek o rehabilitację leczniczą z ZUS (woj. Łódzkie) w drugiej połowie maja (wraz z dokumentacją dot. leczenia) i nadal czekam...
Witaj Ewo,
wniosek złożony 17 lutego br. W marcu, a konkretnie 24 decyzja o przydzieleniu rehabilitacji.
W połowie kwietnia przydział na turnus w czerwcu. Jestem już dwa miesiące po rehabilitacji.
ZUS - podkarpacki, profil kardiologiczny. p.s. po otrzymaniu decyzji, pisałem prośbę do ZUS - u, że nie mogę jechać /z przyczyn osobistych/na początku lipca i na początku sierpnia.
Moi drodzy, czy ktoś z was zmieniał termin rehabilitacji ZUS po otrzymaniu skierowania z wyznaczonym miejscem i terminem? Otrzymałam informację, że po napisaniu pisma z prośbą o zmianę lekarz orzecznik może albo się zgodzić albo pozostawić jednak pierwotny termin. Ile mniej więcej czeka się na rozpatrzenie takiej prośby?
Jeśli nie dostanę zgody będę musiała kombinować ze zmianą zaplanowanych wizyt lekarskich i nie chciałabym zostawiać tego na ostatnią chwilę...
Pasażerko, pisałam prośbę do ZUS o zmianę terminu, a przy okazji prosiłam o zmianę miejsca, podając konkretne sanatorium i się przychylili do mojej prośby. Niestety, było to sześć lat temu i ni kuku nie mogę sobie przypomnieć jak długo czekałam na odpowiedź, ale tak mi jakoś w głowie świta, że ok. dwóch tygodni Nie chcę Cię jednak wprowadzać w błąd, więc nie bierz tego za pewnik.