Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Zbigniewie I! Szybko pójdzie, koleżanka Peonia z pewnością potwierdzi. Dziś jestem 153-ci, jak utrzyma się to tempo, to w przyszłym tygodniu może dostanę skierowanie.
Potwierdzam, ja żadnych zastojów nie odczułam. Zaczynałam 2 miesiące temu, około 4600, reumatologia, niby 7 miesięcy czekania.
Czekam kiedy Smaldek dostanie przydział bo w zawieszeniu ciężko jakiekolwiek inne terminy sobie ustalić.
Peonia, a to ciekawe. Zaczynałaś dwa miesiące temu z numerkiem 4600, a ja wystartowałem wczoraj z numerkiem 2173. Czyżby w ostatnich dwóch miesiącach mało kto składał wnioski i tylko spadały numerki?
Możliwe, że jest mniej chętnych i przez to też tak szybko numerki lecą.
Ja myślałam, że pojadę w styczniu bo minęłoby mi 18 miesięcy od ostatniego turnusu. A ponieważ piszą, że przydział za 7 miesięcy to czekam na Smaldka kiedy dostanie, i która wersja wyjazdu się sprawdzi.
Szkoda, że nikt więcej nie pisze byłoby porównanie.
Te 18 miesięcy jest ponoć obligatoryjne, tak jak możliwość złożenia wniosku po roku od powrotu. Przydział możemy dostać wcześniej ale wyjazd dopiero po 18 miesięcy plus.
Ostatnim razem wyjechałam po 18 miesiącach i 2/3dni w sierpniu. Przydział chyba w maju dostałam. Niby ludzie rezygnują a kolejka się wydłużyła.
Pewnie jeszcze kilka dni i skończy się zagadka
Z pewnością. Ja mam miłe doświadczenie z naszym NFZ, dużo lepsze od tego jak mieszkałem w mazowieckim.Teraz mam zagwozdkę, bo namówiłem na wyjazd do sanatorium po raz pierwszy, swojego brata stryjecznego. Dobrze by było być razem ze świeżakiem i pokazać mu jak wykorzystać czas pobytu w sanatorium. Bo choć cenię balneologię za to, że jest najbliższa natury i nam pomaga nie szkodząc, w przeciwieństwie do ogromnej większości medycyny akademickiej, to ważne jest aby połączyć zabiegi z odstresowaniem. Dopiero to pomaga poprawić nasze zdrowie. Ja już je mam, a jego dopiero do niego doprowadzam. Nie wiem czy nie trzeba by było odwiedzić nasz oddział NFZ osobiście? Tam pracują mili ludzie.