Szczepionki na korona wirusa

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.

Czy zaszczepisz się przeciwko koronawirusowi SARS-COV2?

TAK
70
72%
NIE
22
23%
NIE WIEM
5
5%

Liczba głosów: 97

berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2019 12:28
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 1 raz

Re: Szczepionki na korona wirusa

Post autor: berbla65 »

Samosia pisze: 28 kwie 2021 18:31 Berbla65 dziwne,że rodzice nie dostali żaden informacji o dacie drugiej dawki..... Osobiście otrzymałam sms z informacja o dacie drugiego szczepienis zamim jeszcze zdążyłam opuścić punkt szczepienny 🤔
Późnym wieczorem otrzymali Smsa, że druga dawka 2.06 :P nasi znajomi od razu termin 2 szczepienia mieli wpisany na karcie szczepień ;) pozdrawiam
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 26 razy

Post autor: ewasz »

Gość pisze: 28 kwie 2021 21:59 Nie wiem czemu przeczytałem "przy uchu" 🤭😮🙂.
Chyba muszę przeczyścić w końcu okulary 🤔.
Wiesz Ewa, mojej żonie lekarka zaleciła, że dwa dni po szczepieniu ma się "rozpieszczać". Zastosowałaś w swoim przypadku coś podobnego?
Tak Kaziu, rozpieszczam się pod okiem córki 😃 ale o tym powiedziały mi przyjaciółki a nie lekarka. Myślę, że zapomniała ze stresu...
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Witam Was 😃
Melduję, że czuję się dobrze, ręka już nie boli 🤗
Pozdrawiam i miłego dnia życzę 🍀😃
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: GIENIA »

Poczytałam troszkę o Waszych "przygodach" ze szczepieniami .... ja idę pod igłę 11 maja :?

Super Ewaszko , że łagodnie przyjęłaś szczepionkę :)
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Gieniu to ✊ będziemy trzymać 🤗
Gieniu miałam wielkie obawy ale udało mi się 😃
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Samosia »

Gieniu trzeba myśleć pozytywnie bo inaczej zwariujemy...trzymam kciuki za Ciebie 👍
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 16:54
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 4 razy

Post autor: Mazrena »

Gienia ,myśl pozytywnie ,będzie dobrze :)
Ja miałam pierwszą w styczniu, drugą w lutym i wszystko było i jest ok. :) Phaizer :lol:
Awatar użytkownika
ewana
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2020 07:23
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Post autor: ewana »

Witam :kwiat: Dobrze ,że piszecie jak się czujecie po szczepionkach :) Wielkie dzięki ,bo wciąż bije się z myślami ;)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: GIENIA »

Dzięki dziewczyny :serce:
Awatar użytkownika
bardzyk2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 cze 2020 14:03
Podziękowano: 5 razy

Post autor: bardzyk2 »

Ewanko :kwiat: :serce: :kwiat:

Z mojej byłej klasy (70+) wiem, że 12 osób jest już dwukrotnie zaszczepionych, a 5 osób jest po pierwszej dawce. Większość Pfizer lub Moderna, 3 osoby AZ.
Od hucznie obchodzonego 50-lecia matury mamy w większości z sobą stały kontakt.
Mieszkający za granicą nie wszyscy się na szczepienie załapali, choć chcieli. Muszą dalej czekać :o .

Nikt nie miał poważnych kłopotów (bólu ręki nie liczę, bo nikogo ręka aż tak nie bolała, żeby łykać tabletki przeciwbólowe ) :).
Parę osób miało przez kilka godzin temperaturę większą lub mniejszą, niektórych bolały mięśnie, ale ponieważ o tym pisali w ulotce dla danej szczepionki i jedni drugim przekazywali na bieżąco wszystkie swoje odczucia, nikt się tym jakoś specjalnie nie przejmował. Przecież przez te - dziesiąt lat każdy miał i mieć będzie temperaturę i będzie go coś bolało, bo jak już całkiem nic nie będzie bolało to ........ :twisted: .

Wczoraj spotkałam sąsiada, który wyszedł tydzień temu ze szpitala po covidzie. Ledwo go poznałam :shock: . Kilka lat młodszy ode mnie, szczupły, wysportowany facet ( dużo jeździ na rowerze, wyjeżdżają z żoną narty) szedł jak starzec noga za nogą. Był na intensywnej tlenoterapii, respirator go na szczęście ominął. Płuca wracają do normy, ale ma poważne problemy z sercem. Przechodził już zabieg ablacji, czeka go jeszcze szereg badań. Dobrze, że w moim mieście jest prężny ośrodek kardiologiczny, który w covidzie działa. A zachorował 3 dni przed terminem szczepienia.

Więc Ewanko, nie bój się i jeśli naprawdę nie masz jakiś bardzo poważnych przeciwwskazań medycznych, nie rezygnuj z szansy szczepienia.

Ja już jestem miesiąc po drugiej dawce (Moderna) i wszystko jest ok. Poza lekkim bólem ręki i wielgachnym leniem na drugi dzień nic mi nie było (a mam swoje zdrowotne sprawki za uszami jak np. uczulenie od dziecka na penicylinę, na statyny i kilka innych leków i preparatów :twisted: ).

Dalej uważam, ale już się tak nie boję, chodzę do dzieci, biorę malucha na ręce.
Nie macie pojęcia jaka to ulga i radość, bo musiałam go omijać od jego urodzenia. I babci bez maseczki właściwie nie znał :roll: .

Trzymam kciuki za wszystkich przed szczepieniem a tych, którzy się wahają wspieram z całych sił w podjęciu właściwej decyzji.

Życzę spokojnej Majówki i dużo zdrowia :serce: :serce: :serce:
ODPOWIEDZ