kolejka do sanatorium 2013 rok
-
beatricz
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 05 mar 2013 14:47
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 4
Re: kolejka do sanatorium 2013 rok
-
forumowicz
z tymi kolejkami nie ma tak żle przynajmniej z NFZ ja dostałem w grudniu ze jestem 47382 w kolejce i przewidywany termin jest za około 18 miesięcy,
jednak przemyślałem to i napisałem prożbe 18 stycznia ze chciałbym jechać wcześniej teraz w marcu lub kwietniu bo mam najłatwiej otrzymać urlop,
21 lutego otrzymałem odpowiedz ze mam termin na 27 marzec do Rymanów Zdrój,więc nawet sie ucieszyłem,
warto więc poprosić o dogodny termin i przynajmniej w Krakowie NFZ idzie na ręke...
ja miałem 46382 i napisano mi ze czas oczekiwania to ok 18 miesięcy,jednak napisałem do NFZ w krakowie prożbe o termin marzec lub kwiecień i dostałem termin po 2 tygodniach na 27 marzec więc warto czasem poprosić i po kłopocie...ibizka pisze:Koleżanka składała wniosek w połowie lutego 2012r , a ja w połowie kwietnia 2012r. Aktualny numer w kolejce u niej 10 580 , a u mnie 17264 . Jak na dwa miesiące to całkiem niezła zarysowała się różnica.
Witam Bunia...Bunia pisze:spróbować warto , a może się uda
Zawsze trzeba prubować bo tam tez ludzie pracują,pozatym przesłałem im kseroswojej legitymacji Zasłużonego HDK oraz informacje ze oddaje krew od 16lat i jezeli jest możliwość to żeby wzieli to pod uwage,myśle ze mogło to wpłynąć na przychylenie sie do podanego przezemnie terminu...pozdrawiam i czekam na wyjazd...
- sisi malopolska
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 11 lut 2013 22:09
- Oddział NFZ: Małopolski
Myślę,że z pewnością wpłynęło,bo ja też jestem z małop.dzwoniłam do NFZ w Krakowie z prośbą,że mogę jechac w każdym terminie byle nie w maju.I miła pani powiedziała,że tak właściwie to z moim numerem może wypaść właśnie maj,więc poprosiłam,czy nie można by zaznaczyć,mogę kilka miesięcy dłużej czekać byle nie maj!Nie ma takiej mozliwości,mogę tylko spróbować wcześniej ze zwrotów czyli w kwietniu,nie wiem jeszcze co postanowimy,jak temat ugryźć,pozostaje jeszcze zaświadczenie od lekarza.Tak się składa ,że w styczniu byłam operowana i wiem ,że lekarz wystawi mi takie zaświadczenie,ale myślałam ,że można coś takiego załatwić bez niepotrzebnych wizyt u specjalistów.Mój obecny numer to 3350 NFZ małop.Nie wiem czy się cieszyć,czy smucić
Witam Bunia...
Zawsze trzeba prubować bo tam tez ludzie pracują,pozatym przesłałem im kseroswojej legitymacji Zasłużonego HDK oraz informacje ze oddaje krew od 16lat i jezeli jest możliwość to żeby wzieli to pod uwage,myśle ze mogło to wpłynąć na przychylenie sie do podanego przezemnie terminu...pozdrawiam i czekam na wyjazd...
- sisi malopolska
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 11 lut 2013 22:09
- Oddział NFZ: Małopolski
-
ibizka wielkopolska
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 01 gru 2012 20:00
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 2 razy