Dolnośląski Oddział NFZ

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
forumowicz

Re: Dolnośląski Oddział NFZ

Post autor: forumowicz »

andrzejem :kwiat: jaki czas oczekiwania wyznaczył Ci NFZ po zakwalifikowaniu wniosku na leczenie i czy miałeś już weryfikację przez lekarza kierującego :?: :)
andrzejm1954
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 paź 2012 18:35
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 11
Podziękował: 19 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: andrzejm1954 »

Przewidywany czas oczekiwania to było określone ok. 24 miesiące. Dokumentacja jest po weryfikacji. Dolnośląski Oddział NFZ teraz odsyła dokumentację nie do przychodni tylko do zainteresowanego. Sam poszedłem do Przychodni , pieczątka lekarza i osobiście zawiozłem do NFZ. A jak spytałem o zwroty to polega to na tym, że gdy dostanę już do ręki Skierowanie to mogę z nim przyjechać do nich i ewentualnie jak coś będą mieć to mi wymienią. Pani powiedziała, że powinienem dostać Skierowanie w grudniu a to będzie dokładnie 24 miesiące od zarejestrowania wniosku. A jak spytałem na forum co robią ze Skierowaniami jak ktoś zwróci a do wyjazdu zostaną np. 2 dni to Pan mim odpowiedział, że takie skierowania kierowane są na "giełdę" na następny turnus. Pozdrawiam serdecznie. Mam już numer 2800 i niecierpliwie czekam...
andrzejm1954
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Pani Basiu! - poprawiam numer to 2760 :serce: :kwiat: Pozdrawiam bardzo serdecznie. Jak już dostanę skierowanie to nie omieszkam powiadomić...gdzie i kiedy. Marzy mi się Kudowa i tak na przyklejonej kartce do dokumentacji po weryfikacji było. Pani przyjmująca pozwoliła łaskawie przykleić ale nie obiecywała, że tak będzie. :lol:
andrzejm1954
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

2586 to jest aktualny mój nr w kolejce. Szybko jakoś schodzi. Może jest tak, jak kiedyś pamiętam w 2011 roku ok. 15 listopada było, że przydzielili wszystkie skierowania do końca roku kalendarzowego i dysponowali już tylko tzw. zwrotami. :oops:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 29 razy

Post autor: Sloneczko »

Ty Andrzeju :kwiat: pakuj walizki a nie zastanawiaj się nad numerkami ;) :lol: :lol:
andrzejm1954
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

U mnie spakować się to tylko "pstryk" i już jestem gotowy. :lol:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 29 razy

Post autor: Sloneczko »

Hmmm ....[ obrazek zewnętrzny ][ obrazek zewnętrzny ] no tak.... a ja pakowałam się ostatnio tylko dwa tygodnie ;) :lol: :twisted:
andrzejm1954
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Znam już odpowiedź na swoje pytanie. W Dolnośląskim Oddziale NFZ przydzielają sanatorium z numerem ok. 2100. Dzisiaj dostałem sanatorium Lalka Jelenia Góra Park Zdrojowy 2 (Cieplice). Nie mam pojęcia czy dobrze trafiłem czy nie szczególnie. Ponoć nie mają pokoi 1 osobowych...
rybka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 13 mar 2013 15:51
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: rybka »

Super, gratuluję :) zazdroszczę Term Cieplickich :roll: ...nigdy tam nie byłam ;) :lol: :lol:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Gratuluję przydziału :) Tylko napisz w jakim terminie ten prezent będziesz konsumował ;) :lol: :lol: Pozdrawiam :kwiat:
ODPOWIEDZ