Czy wiecie że...
- Ramona2
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 18 paź 2014 18:51
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 8
Re: Czy wiecie że...
Wieś teraz to zupełnie inna wieś. Są piękne zabudowania po kilka samochodów na podwórku. A i rolnictwo bardzo się zmieniło. Praca zmechanizowana. Mało jest już prawdziwych rolników uprawiających ziemię o większym areale. Są bardzo małe gospodarstwa i dochody z nich są małe, ale te osoby jeszcze pracują nie tylko w gospodarstwie.
Nie zazdroszczę nikomu niczego. Każdy ma to na co zapracował.A tak po krótce to na wsi już nie ma takiej biedy jak była kiedyś.
Pozdrawiam serdecznie
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 6
- Podziękował: 16 razy
- Podziękowano: 8 razy
medi pisze:Prawda zawsze jest tylko jedna .To punkt widzenia na tę prawdę się zmienia.
zasłyszałem drzewiej na ulicy, że są dwie prawdy:
- pierwsza to prawda
- druga to g...o prawda
i jak tu wierzyć zasłyszanym i przeczytanym ...
eee...
prawda to czy ?
- jurand40
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 lut 2013 19:36
- Staż sanatoryjny: 9
- Podziękowano: 1 raz
Klasyczny pączek o wadze 80 gramów ma 341 kilokalorii, niespełna 6 gramów białka, ponad 50 gramów węglowodanów i około 13 gramów tłuszczu./info przydatne dla pań/
Rekord jedzenia pączków na czas: w 2015 roku zwycięzca pochłonął 10 pączków w 6 minut i 36 sekund.
-
forumowicz
Witaj Ramona i w tej dyskusji nie chodziło o to by kogos niżej stawiać w hierarchii ,tylko by ocenic tak ja Ty oceniłaś wieś.Ramona2 pisze:Miłe Panie mieszkam na wsi od urodzenia. I obserwuję zmiany jakie zaszły na wsi. Mogłabym wiele napisać na ten temat, ale nie o to chodzi.
Wieś teraz to zupełnie inna wieś. Są piękne zabudowania po kilka samochodów na podwórku. A i rolnictwo bardzo się zmieniło. Praca zmechanizowana. Mało jest już prawdziwych rolników uprawiających ziemię o większym areale. Są bardzo małe gospodarstwa i dochody z nich są małe, ale te osoby jeszcze pracują nie tylko w gospodarstwie.
Nie zazdroszczę nikomu niczego. Każdy ma to na co zapracował.A tak po krótce to na wsi już nie ma takiej biedy jak była kiedyś.
Pozdrawiam serdecznie
A płakać to mozna zawsze i wszędzie posiadając nawet Cypr na własność.
Pozdrawiam serdecznie
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękowano: 1 raz
- margot
- W naszej pamięci

- Na forum od: 26 lip 2010 13:17
- Oddział NFZ: Lubelski
mam już 4 godzinki zapewnione na oknach
- malgorzatas
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lis 2013 14:16
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 2 razy
- Ramona2
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 18 paź 2014 18:51
- Staż sanatoryjny: 8
Zaobserwowałam, że najbardziej narzekają Ci co nie mają powodów do narzekania, pewnie to taka ich natura.
Ja cieszę się z tego co mam, a różnie bywało. Nie zazdroszczę nikomu , niczego.
Pozdrawiam
-
palulo
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 23 mar 2012 19:54
- Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
- Staż sanatoryjny: 2
Klasyczny pączek o wadze 80 gramów ma 341 kilokalorii, niespełna 6 gramów białka, ponad 50 gramów węglowodanów i około 13 gramów tłuszczu./info przydatne dla pań/
Witam kochane panie w tym roku wszystko idzie w cycki, wiec prosze sobie nie żałowac