e-papieros

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
forumowicz

Re: e-papieros

Post autor: forumowicz »

Słoneczko :kwiat: kasiorkę składam na bardziej wypadowy cel ;) :lol: :lol:
forumowicz

Was tylko na chwilę spuścić z oka, to od razu kudłate myśli wam przychodzą do głowy ;) :lol: :lol: ...zbereźniki ;) :twisted: :shock:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Przynajmniej zdrowo, bez stresu i normalnie ;) :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Gdybym była młodsza to bym powiedziała, ze do TEGO przydał by się jeszcze jakiś skręt w e-papierosie :o :shock: :lol:
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

Ja :?: :o No coś Ty Rudasku ja grzeczna i niewinna jestem ;)
Załączniki
aniołek.jpg
aniołek.jpg (6.7 KiB) Przejrzano 495 razy
forumowicz

Tak :!: ...niewinna :roll: ;) :twisted: :twisted: :twisted: [ obrazek zewnętrzny ]
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

Ruda :evil: :evil: :evil: :evil: Rogi mi dorysowałaś :shock: :shock: :shock: Bierz teraz gumkę i ścieraj :evil: :evil: :evil:
forumowicz

Medi próbowałam, ale tak Ci wrosły :twisted: że nie dało rady... ;) :lol: :lol: :P
Awatar użytkownika
Maja1912
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 sty 2015 11:32
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 17

Post autor: Maja1912 »

Mili palący i niepalący, koleżanki i koledzy forum NS chciałam dorzucić też swoje przysłowiowe trzy grosze w tym temacie.
Każdy z nas w zasadzie jest wolnym człowiekiem, obdarzonym rozumem, wolną wolą i jakimiś nałogami nie oszukujmy się ;) Wydaje mi się, że ważne jest to, aby te nasze nałogi nie przeszkadzały innym. Pijąc alkohol sami osobiście jesteśmy „oszołomieni” i generalnie nikomu nie utrudniamy tym życia, pomijam oczywiście skrajności ;) . Jedząc słodkości czy fast foody idzie to w nasze „boczki” i też reszcie to obojętne. Z papierosami delikatnie mówiąc jest trochę inaczej. Paląc, dymem przeszkadzamy niepalącym. Przykład: sama w pracy przez lata z tym „walczę” nieskutecznie jako niepaląca. Tu nie chodzi o fanatyzm. Zrobili w zakładzie zakaz palenia, miejsca wyznaczone do tego są wyraźnie oznakowane. Niestety mam koleżanki, które wolą to robić w toalecie... Wchodząc do niej po takiej wizycie, czy w jej trakcie gdy „siekiera wisi w powietrzu” masakra. Dla nie palacza, przepraszam za wyrażenie, ale śmierdzą włosy, ubrania .....Przecież nikt z nas niepalących nie pójdzie na skargę do BHP, ale nasze prośby, apele o niepalenie w tym miejscu nic nie dają. Są zbywane po koleżeńsku śmiechem lub stwierdzeniem, że marudzimy. Osoby palące, upominają się o swoje prawa jednocześnie zapominając, może nie rozumiejąc, że nam to naprawdę przeszkadza. Jednych drapie w gardle, a innym po prostu zapach dymu przeszkadza w normalnym funkcjonowaniu gdyż ciągle „jest” na ciele czy ubraniu. Ale jeśli ktoś korzysta z miejsc do tego wyznaczonych nic nam do tego, mam wybór czy tej osobie towarzyszyć w rozmowie czy nie, a ona ma prawo palić ile chce. A wracając do tematu e-papierosa , był czas, że koleżanka starała się rzucić palenie i go używała, i mi jako niepalącej absolutnie to nie przeszkadzało w żadnym wypadku. Dymek jest, ale delikatny, a i zapachem ubrania nie przesiąkały w jej towarzystwie więc myślę, że taki papieros nikomu nie powinien przeszkadzać, obojętnie w jakim miejscu byśmy nie przebywali. Tu już tylko kwestia dogadania, a raczej dobrej woli każdej ze stron. Trochę się rozpisałam, może i minus będzie od palących, ale takie mam doświadczenia i zdanie z racji tego wynikające. Nałóg też posiadam - jedzenia słodkości i wiem jak ciężko z nałogami się walczy, ciągle przegrywam ...no i nie każdy ma potrzebę ich zwalczania, bo niektóre zwyczajnie po prostu są dla nas przyjemne i o to w życiu też chodzi, by sobie przyjemności sprawiać ;) Pozdrawiam wszystkich cierpliwie do końca to czytających . :kwiat:
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Max pisze:Słoneczko,to co napisałaś powyżej to jest straszne,co za ludzie tak witają nowych forumowiczów,toż to debile!
Jeżeli komuś zależało na takiej rozmowie i pisaniu to cel osiągnął. smutne to .
Jestem zdania ,ze nawet w najbardziej ostrej wymianie zdań należy zachować umiar a nie obrażać kogoś .Brak słów .To świadczy tylko i wyłącznie o kulturze osobistej.
ODPOWIEDZ