Mam dużo książek własnych,ale BIBLIOTEKA publiczna jest niezastąpiona
Czytacie książki?
-
forumowicz
Re: Czytacie książki?
Obrazek, który zamieściłaś, oddaje sedno tematu.
To jest właśnie to
Wiadomo, że na siłę nie zmusimy nikogo do czytania książek. Zresztą po co mielibyśmy to robić? Jednak można zachęcić ludzi do sięgania po książkę. Jak to robić? Uczyć szacunku dla książki, promować autorów, ułatwiać funkcjonowanie bibliotekom i księgarniom, organizować tani dostęp do wartościowych publikacji.
W tym zakresie da się wiele zrobić i wcale nie są do tego potrzebne duże nakłady ze strony finansów państwa.
Dziękuję wszystkim forumowiczom, którzy merytorycznie wypowiadają się na temat czytelnictwa w naszym kraju, którzy podają tytuły wartych (ich zdaniem) przeczytania książek, którzy czynią to bez zbędnych osobistych wycieczek.
-
mary jo
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 13 mar 2015 22:05
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 1
Ja zabieram się za 3 tom trylogii Kena Folletta "Stulecie"
1.Upadek gigantów.
2.Zima świata.
3.Krawędż wieczności.
Uczta! Polecam.
- Lewek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 22 lip 2012 20:17
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 4
-
forumowicz
5 tomów wysokiej klasy fantastyki, Jest co czytać i to z zapartym tchem.
-
mary jo
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 13 mar 2015 22:05
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 1
W sierpniu do rąk polskich czytelników trafi czwarta część bestsellerowej serii Millennium stworzonej przez Stiega Larssona. Projekt kontynuacji sagi powierzono jednej z najciekawszych osobowości literatury szwedzkiej: Davidowi Lagercrantzowi. Wiadomość o kontynuacji Millennium obiegła cały świat, ale szczegóły jej realizacji wciąż objęte są tajemnicą.
- Atja
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 28 sty 2014 18:58
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 13
- Podziękował: 1 raz
Czytałam to ze 2 lata temu i pamiętam jak przez mgłę, bo za dużo czytam i czasami mi się mieszają tytuły, autorzy i treści, ale tutaj się nie pomyliłam, bo szczerze mówiąc taką lekką, kobiecą literaturą b. rzadko czytam. Dlatego zapamiętałam..
Nawiasem mówiąc polecam tę lekturę, bo lekka i przyjemna.
-
forumowicz
Świat pełen świętych, księżniczek, wojowników, królów, magów. Czyta się jednym tchem.
- Lewek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 22 lip 2012 20:17
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 4
Przysłowie chińskie